Που στρέφει αναγκαστικά τις ομάδες ο υποβιβασμός του ΟΦΗ

από AllAboutARIS

Ο μονόδρομος που αναδεικνύεται για τον ΑΡΗ και για το σύνολο των ελληνικών ομάδων.

Ο εκούσιος υποβιβασμός του ΟΦΗ, αφήνοντας στην άκρη τις ιστορικές και σε ένα μεγάλο βαθμό για εσωτερική, δηλαδή εντός Ηρακλείου- κατανάλωση δηλώσεις του Μαχλά με υπονοούμενα για τον ΑΡΗ το περασμένο Σάββατο, αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της πλειοψηφίας των ελληνικών ομάδων και ταυτόχρονα υποδεικνύει το… μονόδρομο αν θέλουμε κάποια στιγμή αν έχουμε ομάδες που θα είναι βιώσιμες και θα πληρούν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ και παράλληλα θα ανεβάσουν το επίπεδο του πρωταθλήματος. Έτσι όπως πάει το πράγμα, σε λίγο θα συνωστίζονται όπως στην τράπεζα, οι ομάδες για να πάρουν χαρτάκι για τη Γ΄ Εθνική ή χαμηλότερα αν αποφασίσει η ΕΠΟ να στέλνει τους… μπαταχτσήδες στο τοπικό.

Το καθεστώς ανομίας, οι χαριστικές διατάξεις, τα στραβά μάτια, τα παγωμένα χρέη μπορεί να σου δώσουν ζωή για 2-3 χρόνια ακόμη όπως συνέβη και στην περίπτωση του ΑΡΗ, αλλά και των ΑΕΚ, ΟΦΗ (θα ήταν και ο ΠΑΟΚ στην ίδια κατηγορία αν εφαρμόζονταν οι κανονισμοί), αλλά κάποια στιγμή όταν αρχίσουν να έρχονται τα- καθυστερημένα ως είθισται- τα φιρμάνια από την ΟΥΕΦΑ με τις τελεσίδικες αποφάσεις, τότε η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος. Ο ΑΡΗΣ την… πάτησε την μπανανόφλουδα και βιώνει σήμερα το μαρτύριο της Γ΄ Εθνικής. Το ενδιαφέρον έγκειται στο αν η περιπέτεια αυτή, λειτουργήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον και οδηγήσει τους κίτρινους αλλά και όλες τις ομάδες που βρέθηκαν ή τύχει να βρεθούν σε ανάλογη θέση στο να πάρουν γενναίες αποφάσεις.

Να καταλάβουν ότι έννοιες, όπως ανάπτυξη υποδομών, ισοσκελισμένοι ισολογισμοί, κέρδη, εμπορική εκμετάλλευση δεν τις συναντά κανείς μόνο στις οικονομικές εφημερίδες αλλά είναι η αλφα-βήτα των ανωνύμων εταιριών γιατί ξέχωρα από την ιστορία και τον κόσμο που κουβαλά η κάθε ομάδα, πρώτα από όλα είναι μια ΑΕ και σαν τέτοια οφείλει να λειτουργεί.

Last but not least που λένε και οι άρχοντες του είδους αμερικανοί, να καταλάβουν οι ομάδες και ο ΑΡΗΣ ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η ανάδειξη ταλέντων από τα τμήματα υποδομών ώστε να μπουν στον διεθνή μεταγραφικό χάρτη του δούναι και λαβείν και πουλώντας παίκτες να επενδύουν τα χρήματα σε ανάπτυξη και φυσικά ενδυνάμωση του ρόστερ. Επομένως αυτό που αν όλα εξελιχθούν κατ΄ ευχήν και ο ΑΡΗΣ με το καλό επιτύχει την άνοδό του, πρέπει να απασχολεί τον οπαδό είναι αν ο Κάλας ή ο όποιος Κάλας, βάλει μπρος και υποσχεθεί την δημιουργία αθλητικού κέντρου και επαγγελματικής λειτουργίας  των Ακαδημιών.

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS στο YouTube.

X