Έτσι γίνονται οι… σωστές δουλειές

από AllAboutARIS

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ «άναψε φωτιές» το περασμένο Σάββατο όσον αφορά το θέμα των επαφών με τους επενδυτές, τους ανθρώπους που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο και έδειξαν ότι ενδιαφέρονται να αναλάβουν την ομάδα, να την οδηγήσουν σε ένα λαμπρότερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Το θέμα σίγουρα θα απασχολήσει και προσωπικά δεν μπορώ από τώρα να πω ότι θα τελειώσει θετικά ή αρνητικά. Όμως ότι και να γίνει, ήδη ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει. Και θα το αναλύσω για ποιους λόγους.

Καταρχήν ο ΑΡΗΣ άλλαξε νοοτροπία όσον αφορά την φύση του συγκεκριμένου θέματος. Η εχεμύθεια ήταν κάτι που έλειπε χρόνια από τον σύλλογο μιας και ο καθένας ήθελε να κάνει το… κομμάτι του. Βέβαια για εμάς, τους δημοσιογράφους αυτό ήταν θεωρητικά καλό μιας και κάποιος θα είχε το αποκλειστικό. Όμως δεν είναι πάντα έτσι. Η διοίκηση της ΚΑΕ με την ανακοίνωση της αρχικά, έβγαλε η ίδια το θέμα προκειμένου να το συγκρατήσει και να μπορέσει να περιορίσει τις διαρροές αλλά και την έκταση που θα έπαιρνε σε άλλη περίπτωση.

Από την στιγμή που η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την ομάδα, δηλαδή με 15 παίκτες, το τεχνικό τιμ, τους ανθρώπους των γραφείων έπαψε να είναι μυστική, οπότε το βγάζεις και το συγκρατείς.

Επίσης ο ΑΡΗΣ άλλαξε την νοοτροπία του στο θέμα αντιμετώπισης των ανθρώπων που έρχονται και δείχνουν ενδιαφέρον για την ομάδα. Δεν τους απορρίπτει πριν τους ακούσει, όπως έγινε στο παρελθόν. Και θυμίζω την περίπτωση Πάλμα, ενός ανθρώπου που είχε όλη την καλή διάθεση να επενδύσει κάποια χρήματα και στην συνάντηση που έγινε τότε στα γραφεία της ΚΑΕ με τον τότε πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, πέρασε «Ιερά Εξέταση» για την Αρειανοσύνη του, τις παρέες του, τις επαφές του με δημοσιογράφους. Και φυσικά έφυγε τρέχοντας, όπως και άλλοι που βοήθησαν κατά καιρούς.

Αντίθετα αυτή η διοίκηση σέβεται και τιμάει την προσφορά ανθρώπων που την βοηθάνε τα τελευταία χρόνια. Και όταν έρχεται ένας επενδυτής, «φοράει τα καλά της» και κάνει επαφές.

Ένα διαφορετικό στοιχείο που παρατηρώ σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, είναι το «μικρό καλάθι» που κρατάνε οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Είναι αλήθεια ότι πολλά γράφθηκαν, και θα γραφτούν, σχετικά με τους επενδυτές και τα πλάνα τους. Κάποια γραφόμενα θα είναι μετριοπαθή, άλλα το ακριβώς αντίθετο. Η διοίκηση όμως δεν υιοθετεί τα… υπεραισιόδοξα, αλλά κοιτάει την πραγματικότητα. Η οποία λέει ότι οποιαδήποτε επένδυση γίνει, θα γίνει με μετρημένα βήματα. Ακολουθώντας το άρθρο 99, προσπαθώντας να πληρώσει το χρέος που είναι εκτός άρθρου 99 προς την Εφορεία και το ΙΚΑ και χωρίς να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια». Γιατί στο παρελθόν και άλλοι έλεγαν μεγάλες κουβέντες, είχαν τρομερή αβάντα από ραδιόφωνα με το όνομα του συλλόγου και τώρα τους ψάχνουμε.

Επίσης ο ΑΡΗΣ είναι ήδη κερδισμένος γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει ότι ακόμα ο «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» παραμένει παρά τα χρέη και το προβληματικό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδος, ελκυστικός για μία επένδυση η οποία θα αποδώσει στο μέλλον.

Οι αλλαγές στην νοοτροπία που έγιναν στην ομάδα είναι σημαντικότερες από μία νίκη ή μία εφήμερη διάκριση γιατί όταν αλλάζεις μυαλό, μπορείς να ελπίζεις σε ένα καλύτερο μέλλον.  

Όσον αφορά το θέμα του επενδυτή, πολλά ακούγονται για την προέλευση του, την οικονομική του δύναμη, για το αν έχει συνεργάτη Αρειανό που τον έπεισε να ασχοληθεί. Το βασικό είναι να προχωρήσει η υπόθεση, να γίνει ο έλεγχος και η αρχική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να επικυρωθεί και να φτάσουμε στην πώληση του πακέτου των μετοχών. Το οποίο είναι στην διάθεση της διοίκησης (κάτι το οποίο υποστήριξα από την αρχή, ότι έπρεπε να φύγουν από τους Μετόχους και να είναι στα χέρια του Αρβανίτη).

Όσον αφορά την διοίκηση θα πω ότι αν καταφέρει να κλείσει και την συμφωνία με τον επενδυτή θα είναι η πιο πετυχημένη των τελευταίων 20 και πλέον ετών στον ΑΡΗ. Ήδη βέβαια είναι πετυχημένη για το θέμα των χρεών και του άρθρου 99, όπως και για την ενεργοποίηση του Νίκου Γκάλη. Επειδή όμως έχω μάθει να εκφράζω την άποψη μου, να ασκώ κριτική με επιχειρήματα, μετά τα καλά λόγια θέλω να αναφερθώ σε κάτι που πήρε το… μάτι μου και δεν μου άρεσε. Αυτά τα περί… εσωτερικού πολέμου και άδικης και κακοπροαίρετης επίθεσης προς τον Λευτέρη Αρβανίτη και της διοίκησης του. Πρώτον γιατί το να μιλάς αόριστα, βάζεις όλους στο ίδιο… καζάνι και αυτό δεν είναι σωστό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, να το καταγγείλει με ονόματα. Ο θιγμένος και όχι ορισμένοι… καλοθελητές οι οποίοι προσπαθούν και πάλι να γίνουν αρεστοί. Η αντιπολίτευση πάντα σε κάνει πιο δυνατό, εφόσον φυσικά εκτελεί σωστά το καθήκον της.

Για το θέμα του Γιάννη Ιωαννίδη είχα γράψει και σε προηγούμενο σχόλιο την άποψη μου. Ξεκάθαρες κουβέντες. Απλά και όμορφα.

Υ.Γ.:  Προστατεύστε τον Δημήτρη Πρίφτη. Κάνει την προσπάθεια του, με τους παίκτες του για την καλύτερη θέση. Και πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος σε αυτήν.

Υ.Γ.1: Στις Η.Π.Α πλησιάζει η ημερομηνία εκδήλωσης συμμετοχής στο ντραφτ και ψάχνονται οι Αμερικανοί για τον Βεζένκοφ, αν θα δηλώσει ή όχι. Αν είναι μέσα στον πρώτο γύρο θα δηλώσει. Αλλά για να είναι πρέπει να του δώσει συμβόλαιο το Μέμφις ή η Βοστώνη. Θα φανεί αν και οι πιθανότητες να είναι στο φετινό ντραφτ όσο περνάνε οι μέρες λιγοστεύουν. Και αν δεν δηλώσει, πιστεύω ότι αυτό δεν θα είναι καλό για τον ΑΡΗ.

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα