Ζητούμενο η ηρεμία

από AllAboutARIS

Ο Αλέξης Σαββόπουλος σκιαγραφει την κατάσταση λίγο πριν την τελευταία αγωνιστική.

Ο ΑΡΗΣ χάρη στο γκολ του Βασίλη Κωνσταντινίδη έχει ακόμη μια ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική, αλλά αυτή τείνει να είναι περισσότερο μαθηματική παρά ρεαλιστική. Το μεγάλο πλεονέκτημα το έχει πλέον ο Πανσερραικός. Παίζει στην έδρα του, θα έχει γεμάτο γήπεδο, απέχει μόλις ένα 90λεπτο από την άνοδο. Η λογική λοιπόν λέει ότι δύσκολα θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Άρα, οι ελπίδες του ΑΡΗ να ακολουθήσει την ομάδα των Σερρών στη Football League επικεντρώνεται στο σενάριο της δεύτερης θέσης. Δηλαδή με λίγα λόγια ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Επειδή όμως αυτό είναι κάτι που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει άμεσα και ίσως χρειαστεί να περάσει καιρός μέχρι να αποφασιστεί αν θα υπάρξουν πχ μπαράζ ή αν οι δεύτεροι ανέβουν απευθείας, το ζητούμενο στον ΑΡΗ είναι να υπάρξει ηρεμία. Οι ενστάσεις που υπάρχουν για τον Καλαϊτζίδη, τον Γαλανό, την διοίκηση, τους παίκτες ή οποιονδήποτε άλλο, ασφαλώς και είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να αναζητηθεί, όχι όμως τώρα. Αν υπάρχει η δυνατότητα, ο ΑΡΗΣ να ανέβει ως δεύτερος, οφείλει να το κυνηγήσει, να το απαιτήσει, να το διεκδικήσει. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, η επιθυμία αρκετών ομάδων να δηλώσουν συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική δεδομένη, το ίδιο μπορεί να προκύψει και με ομάδες της Football League. Το καλοκαίρι αναμένεται θερμό και μακρύ αλλά για να είναι κομμάτι των εξελίξεων ο ΑΡΗΣ οφείλει να διεκδικήσει το…. αυτονόητο, συντεταγμένα και με το μίνιμουμ έστω της ομόνοιας. Πως λέτε θα τον αντιμετωπίσουν οι θεσμικοί φορείς του ποδοσφαίρου αν από την Κυριακή και μετά, εφόσον τερματίσει τελικά δεύτερος, αποπνέει μια εικόνα αλληλοσπαραγμού; Το μόνο που θα πετύχει είναι να επισπεύσει τη συμμετοχή του για μια ακόμη χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Αλήθεια ποιος υγιής αρειανός- και όχι αρρωστημένος- νους θα το ήθελε;

Αμέσως μετά υπάρχει ο χρόνος και τα όργανα του συλλόγου ώστε να ξεθαφτούν τα τσεκούρια του πολέμου και να αναζητηθούν και κυρίως να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Για τον ΑΡΗ σαφώς και δεν περιποιεί τιμή να παλεύει να ανέβει ως δεύτερος. Ασφαλώς τα λάθη, οι χειρισμοί και οι παραλείψεις όσων είχαν την ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι ως σήμερα έπαιξαν τον ρόλο τους για να είναι ο ΑΡΗΣ δεύτερος και καταϊδρωμένος, αλλά η ιστορία και μάλιστα η πρόσφατη έχει αποδείξει ότι όσες φορές στους κίτρινους λειτούργησε το θυμικό, η οργή και ουχί η λογική και ο ρεαλισμός, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό.

 

  

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X