Τι σημαίνει το EuroCup για ΑΡΗ και Βεζένκοφ…

από AllAboutARIS

Η Ευρωλίγκα χθες επιβεβαίωσε κάτι που πολλοί πίστευαν (για να κάνουμε και λίγο δημοσιογραφικό… χαβαλέ, όσοι με διαβάζετε το ξέρατε πρώτοι από το προηγούμενο άρθρο μου, από τις 19 του μήνα ότι ΑΡΗΣ και Α.Ε.Κ. θα παίξουν στο EuroCup) και περίμεναν στην ΚΑΕ με ένα επίσημο έγγραφο.

Ας δούμε καταρχήν το θέμα του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Οι συζητήσεις του με τον ΑΡΗ αποκτούν μία βάση, η οποία είναι το EuroCup, το οποίο ήταν ουσιαστικά η βασική… προυπόθεση του νεαρού άσου για να σκεφτεί το ενδεχόμενο παραμονής. Πλέον μετά την εξέλιξη αυτή, άποψη μου είναι ότι οι πιθανότητες μίας συμφωνίας για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό.
Ο ΑΡΗΣ ικανοποιεί πλέον σχεδόν όλες τις απαιτήσεις του Αλέξανδρου Βεζένκοφ που είναι η ευρωπαική συμμετοχή, άρα τα δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός, η δημιουργίας μίας ανταγωνιστικής ομάδας μέσα από την οποία ο «Σάσα» θα γίνει καλύτερος.
Με την έλευση του κ. Λάσκαρη ο ΑΡΗΣ μπορεί να καλύψει και οικονομικά τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, κάτι που δύσκολα να γίνονταν με την προηγούμενη κατάσταση. Και μιλάω για τα 150.000 ευρώ τα οποία έχει ο «Σάσα» στο συμβόλαιο του με τον ΑΡΗ για την επόμενη χρονιά.
Θεωρώ ότι πλέον και εφόσον ο ΑΡΗΣ λειτουργήσει όπως πρέπει στις συζητήσεις, το… μπαλάκι είναι στην πλευρά του αθλητή, ο οποίος ξέρω ότι θέλει να μείνει στους «κίτρινους» την επόμενη χρονιά και όχι μόνο. Η πίεση είναι μεγάλη κυρίως από την Μπαρτσελόνα, όμως εκεί ο Βεζένκοφ δεν θα είναι πρωταγωνιστής όπως στον ΑΡΗ και αυτό σημαίνει πολλά.
Ο ΑΡΗΣ με την επιστροφή του στην Ευρώπη κερδίζει σε πρεστίζ, μιας και πλέον θα μπορεί να προσελκύσει καλούς παίκτες από όλες τις αγορές (Αμερικανούς, κοινοτικούς και Έλληνες), χωρίς να χρειαστεί να δώσει περισσότερα χρήματα όπως συνέβη όταν η ομάδα περιορίζονταν μόνο εντός συνόρων. Πάντα το EuroCup προσελκύει κυρίως τους Αμερικανούς που ψάχνουν συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα.
Ο ΑΡΗΣ κερδίζει με την επιστροφή του στο EuroCup μιας και δείχνει στην Ευρωλίγκα αλλά και στην FIBA ότι είναι εδώ και ήρθε για να παραμείνει. Το επόμενο καλοκαίρι φαίνεται ότι θα είναι… καυτό με την FIBA να σκέφτεται την διεξαγωγή ενός δικού της πρωταθλήματος, άρα οι «κίτρινοι» θέλουν να έχουν ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί για να κερδίσουν όσο γίνεται περισσότερο, όπου και να παίζουν.
Ο ΑΡΗΣ κερδίζει τον κόσμο του, ο οποίος έδειξε φέτος την στήριξη του και αναμένεται να την δείξει και στην Ευρώπη. Ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ έχει… έλλειψη από ευρωπαικούς αγώνες, στερητικό σύνδρομο και θέλει να δείξει στην Ευρώπη τι εστί Παλέ. Με την καλή έννοια.
Στο οικονομικό κομμάτι θα πω ότι ναι μεν είναι στο χέρι της ΚΑΕ να βγάλει κέρδος (βέβαια η γενικότερη οικονομική κατάσταση δεν βοηθάει), είτε από τα εισιτήρια είτε από χορηγίες. Η… μαύρη τρύπα, τουλάχιστον με την εικόνα που είχαμε από την τελευταία ευρωπαική χρονιά, ήταν περίπου 60-70.000 ευρώ. Αν δεν υπάρχει κέρδος, μπορεί αν υπάρχει έστω συμψηφισμός εσόδων-εξόδων.
Γεγονός είναι ότι αυτή την στιγμή ο ΑΡΗΣ έχει μόνο να κερδίσει από την συμμετοχή του στο EuroCup, εφόσον φυσικά γίνουν οι σωστές κινήσεις.
Υ.Γ.1: Για τα μεταγραφικά, τα δεδομένα δεν αλλάζουν γιατί ο Πρίφτης έκανε το πλάνο του με βάση την συμμετοχή του στο EuroCup.
Υ.Γ.2: Βλέπω αρκετή γκρίνια για ορισμένες κινήσεις, για παίκτες. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει κάτι. Το ρόστερ πρέπει να γεμίσει. Να υπάρχουν 12 συν τους νεαρούς, παίκτες για τις δύο διοργανώσεις. Φέτος ο ΑΡΗΣ αν κέρδιζε τον τέταρτο μικρό τελικό, στον πέμπτο θα πήγαινε με έξι παίκτες.
Υ.Γ.3: «Κίλλερ» ο Πάσαλιτς και από την πλευρά του καλά έκανε. Βέβαια αυτά τα λεφτά που πήρε από τους Ρουμάνους δεν καμία περίπτωση δεν θα τα έβρισκε στον ΑΡΗ.
Υ.Γ.4: Εγώ ξέρω ότι αν θέλω να πάω σε μία ομάδα, κάνω λίγο πίσω και πάω. Δεν βάζω μπροστά άλλη πρόταση. Από τα λόγια στην πράξη η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Αρκεί να το θέλεις πραγματικά.
Υ.Γ.5: Έγραψα για το μπάτζετ στο προηγούμενο σχόλιο και έκανα λόγο για 1.000.000 ευρώ. Μιλούσα φυσικά για το αγωνιστικό μπάτζετ στο οποίο περιλαμβάνονται τα έξοδα των παικτών, όπως ενοίκια σπιτιών και αεροπορικά εισιτήρια, έξοδα EuroCup. Αλλά το μπάτζετ δεν θα είναι 500.000 ευρώ. Με απλά μαθηματικά αν βάλουμε ότι ο Βεζένκοφ θα μείνει (150.000 ευρώ), ο Νέιμικ θα συμφωνήσει (τουλάχιστον 100.000 ευρώ), τότε φτάσαμε ήδη στις 250.000 ευρώ. Και απομένουν άλλες τουλάχιστον επτά μεταγραφές. Οπότε…
Υ.Γ.6: Κλείνοντας τις καλύτερες ευχές μου στο ζεύγος Λάσκαρη. Να ζήσουν και να ευτυχίσουν. Αυτό που μου άρεσε προσωπικά από τα ρεπορτάζ για τον γάμο του στην Τζια, ήταν ότι τον ανέφεραν ως «Έλληνας Κροίσος». Αυτό κάτι λέει…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X