Ας πούμε αλήθειες…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Να που φτάσαμε λοιπόν λίγες ώρες πριν από μία ιστορική μέρα για τον ΑΡΗ, πάντα φυσικά μέχρι την επόμενη. Αύριο 177 άτομα ή και λίγα παραπάνω, θα αποφασίσουν για το μέλλον της ομάδας. Αστείο το νούμερο -είπαμε ότι θα πούμε αλήθειες- αλλά καταδεικνύει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος

Ο… προσεχώς «καθαρός» ΑΡΗΣ, το γνωστό και ως «μαγαζί γωνία», κατάφερε μέσα σε δέκα ημέρες να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός πετυχημένου επιχειρηματία με ελάχιστη παραγοντική εμπειρία, ενός πρώην ιδιοκτήτη επαρχιακής ομάδας, ενός ακόμη πευχημένου επιχειρηματία με μηδαμινή εμπειρία παραγοντικά και… εραστή της καρέκλας, ενώ υπήρξαν και άλλες δύο πλευρές, οι οποίες πέρα από λόγια δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα κάτι άλλο, για διάφορους λόγους. Ισως το κάνουν στην ΓΣ, ίσως όταν «κλειδώσει» η άνοδος της ομάδας, ίσως και ποτέ. 

Ο κόσμος του ΑΡΗ κάθεται εδώ και μέρες, προβληματίζεται και αναρωτιέται τι να ψηφίσει αύριο. Αυτό που όμως όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούν, είναι γιατί ούτε τώρα ήρθε αυτός ο… πακετάς. Ο άνθρωπος που θα ανοίξει στο τραπέζι μία βαλίτσα και χρήματα και αυτόματα θα γίνει το αφεντικό της ομάδας. Γιατί άραγε;

Ο ΑΡΗΣ όταν υποβιβάστηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του, «κάηκε» ή για να το θέσουμε καλύτερα, «καιγόταν» ακόμα, μέχρι που πήρε την σκληρή αλλά σωστή απόφαση, να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Εκεί το αυτονόητο ήταν να ανέβει και το στοίχημα, να διώξει από πάνω του τις… στάχτες του παρελθόντος. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Γιατί; Διότι ο Στεφανίδης είχε δεσμεύσεις και όχι χορηγίες. Διότι ο Καλαϊτζίδης έκανε λάθη στον σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού. Διότι ο Γαλανός ήθελε μόνος να τον αποκαλούν πρόεδρο και τον ενοχλούσε ο τίτλος του εφόρου. Διότι ο Καλαϊτζίδης έφερε τον Ντομπρασίνοβιτς, αντί να πάρει εξ αρχής την ευθύνη, απέναντι σε όσους του ασκούσαν κριτική. Ολα αυτά φυσικά είναι παρελθόν και θα ξεχαστούν ειδικά όταν η άνοδος στην Φούτμπολ Λιγκ, θα είναι γεγονός.

Εκεί, ξεκινάς πάλι από το μηδέν. Και έρχεσαι αντιμέτωπος με την επιλογή μεταξύ Κάλας και Αρβανιτίδη ή Αρβανιτίδη και Κάλας. Ο καθένας με το δικό του όραμα για τον ΑΡΗ. Επειδή όμως λέμε αλήθειες, κανενός το όραμα δεν είναι αυτό που ψάχνει ο Αρειανός. Εκείνο το πραγματικό όραμα, που περιλαμβάνει τον «πακετά». Από κάπου όμως πρέπει να γίνει αρχή. 

Καλώς ή κακώς, οι δύο συγκεκριμένοι κύριοι θα διεκδικήσουν την ομάδα. Και ένας από τους δύο θα επιλεχθεί για να κάνει αυτήν την περίφημη αρχή και να μετατρέψει τον ΑΡΗ σε έναν ελκυστικό ποδοσφαιρικό προϊόν. Ωστε έτσι, να τραβήξει πάνω του τα… χοντρά χρήματα και κάποια στιγμή να κάνει το βήμα παραπάνω. Τονίζω και πάλι, ότι από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Και στην προκειμένη περίπτωση, αμφότεροι είναι αρκετοί για τον ΑΡΗ. Ποιος υπερτερεί; Αυτό είναι άλλο θέμα. 

Περίιπου 24 ώρες λοιπόν πριν την ΓΣ του Ερασιτέχνη, ο Αρειανός πρέπει να βάλει στην άκρη πρόσωπα, προτιμήσεις και να επιλέξει ανάμεσα σε δύο οράματα. Πολύ απλά να ψηφίσει… ΑΡΗ και τίποτε άλλο. Και κυρίως, να βάλει φρένο στον διχασμό των τελευταίων μηνών, αφού και αυτός αποτελεί ένα… σαράκι που τρώει αργά-αργά την ομάδα.

Κάλας ή Αρβανιτίδης; Δεν έχει σημασία. Η ουσία, είναι ο καθένας να ψηφίσει για το συμφέρον της ομάδας. Οχι να ψηφίσει Αρβανιτίδη επειδή δεν «πάει» τον Κάλας ή να επιλέξει τον Κάλας επειδή δεν γουστάρει τον Αρβανιτίδη. Ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να πιστέψει σε έναν από τους δύο. Το έχει ανάγκη. Για να ελπίζει ότι μπορεί να βγει από την μιζέρια.

Tο πρωί της Τρίτης πρέπει να δούμε έναν ΑΡΗ ενωμένο, με όσο το δυνατόν λιγότερη γκρίνια και χωρίς στρατόπεδα. Είτε με τον Κάλας είτε με τον Αρβανιτίδη. Ολοι αυτοί, ήταν, είναι και θα παραμείνουν περαστικοί. Αυτός που μένει πάντα στο τέλος, είναι ο ΑΡΗΣ…

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS στο YouTube.

X