Ή στην Β΄ ή…πουθενά!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Φτάσαμε τέλη Ιουλίου και ακόμα να μας κάνουν την… χάρη οι λίγκες και η ΕΠΟ να βγάλουν μία απόφαση, που αποτελεί με βάση τη νομοθεσία και όχι επειδή το θέλουμε εμείς, μονόδρομο. Η 5η Αυγούστου όμως είναι μία ημερομηνία που μπορεί να αλλάξει το σκηνικό.

Ο ΑΡΗΣ δικαιούται να βρεθεί στην δεύτερη κατηγορία με βάση το νόμο και τον ΚΑΠ, αλλά η καθυστέρηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και φυσικά την ευθύνη για αυτό πλέον δεν την φέρει ο ΑΡΗΣ, αλλά όσα συμβαίνουν με ομάδες όπως η Κέρκυρα και ο Λεβαδειακός.
Είναι απίστευτο το γεγονός ότι 80-85 μέρες μετά την λήξη του πρωταθλήματος δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία γιατί εφόσον γίνει αυτό, τότε αυτομάτως 3 μέρες μετά ο ΑΡΗΣ (μέσω της πρόσκλησης της football league στις ομάδες που έπεσαν) θα αποκτήσει δικαίωμα προσφυγής στο διαιτητικό της ΕΠΟ.

Σήμερα μέσω του συγκεκριμένου κειμένου θα σας σημειώσουμε καταρχήν την διέξοδο που δίνεται ημερολογιακά στην ομάδα μέχρι τις 5 Αυγούστου και παράλληλα- αν δεν αλλάξει κάτι- θα προτείνουμε μία κίνηση που πρέπει να ακολουθηθεί από την πλευρά της ομάδας, έστω και αν έρχεται κόντρα με αυτο που προτείνει η νομική υπηρεσία της ομάδας.

Οι νομικοί προτείνουν πάντα με γνώμονα το σωστό και το σύννομο, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και το επικοινωνιακό κομμάτι που για την διοίκηση Καλαιτζίδη είναι άγνωστη λέξη.

Στις 5 Αυγούστου στις 1600 λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στην Γ εθνική. Για τον ΑΡΗ είναι σήμερα ευχή και κατάρα και εξηγούμαι. Ο ΑΡΗΣ περιμένει την Β και λογικά στις 5 Αυγούστου τίποτα δεν θα έχει τελειώσει. Οι νομικοί λένε από την μία ότι σίγουρα με βάση τους νόμους ο ΑΡΗΣ θα παίξει Β, αλλά επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε και με την ΕΠΟ έχουμε να κάνουμε, για καλό και για κακό ας δηλωθεί και η Γ που άλλωστε δεν είναι δεσμευτική. Και φυσικά για να μην παρεξηγηθώ δεν μπορεί ο νομικός να προτείνει τίποτα διαφορετικό.

Προσωπικά πιστεύω όμως ότι επικοινωνιακά θα είναι έγκλημα κατά του εαυτού τους, αν δηλώσουν τον ΑΡΗ στην Γ έστω και αν θα είναι για να κρατηθεί…πισινή. Θα είναι μέγα επικοινωνιακό λάθος του Καλαιτζίδη από την στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του δηλώνουν 100% σίγουροι ότι η ομάδα θα παίξει στην Β ή στην χειρότερη μπαράζ.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι είτε θα παίξει στην Β όπως δικαιούται ή…πουθενά! Και για να προλάβουμε και την…γκέλα που επαναλαμβάνω θα ήταν επικοινωνιακή. Ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να δηλώσει την Γ΄εθνική, αλλά να περιμένει και ένα δώρο από αυτή την διαδικασία. Δώρο επίσπευσης των διαδικασιών χωρίς να χρειάζεται η επικύρωση των βαθμολογιών.

Η προθεσμία φυσικά δεν ισχύει μόνο για τον ΑΡΗ στο ενδεχόμενο της…πισινής. Ισχύει για ΟΦΗ, Ν. Βόλου που σίγουρα θα παίξουν Γ και Εργοτέλη που πιθανώς να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάποια παράταση για όλες αυτές τις ομάδες- άρα και τον ΑΡΗ και για αυτό δεν πρέπει να υπάρξει δήλωση- θα πρέπει αυτές οι ομάδες ως τις 5 Αυγούστου να δηλώσουν συμμετοχή στην Γ εθνική. Και για αυτές που ετοιμάζονται για Γ΄ είναι αυτονόητο ότι θα το δηλώσουν!!!

Επομένως αυτομάτως ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΤΛ!

Άρα η διαδικασία θέλοντας και μη θα τρέξει πολύ πιο γρήγορα ακόμα και από αυτό που περίμενε και ο ΑΡΗΣ. To blog αυτό δύο στόχους έχει. Από την μία την ενεργοποίηση σε σχέση με τις άλλες ομάδες και την δήλωση συμμετοχής, που πρέπει να πραγματοποιήσουν ως τις 5 του μήνα και από την άλλη να αντιληφθεί και ο Καλαιτζίδης πόσο σημαντική είναι η… επικοινωνία και η διπλωματία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το “Ή στην Β΄ή πουθενά” αποτελεί μονόδρομο ως θέση του ΑΡΗ στην μάχη για να δικαιωθεί. Το δηλώνεις, το φωνάζεις, συσπειρώνεις τον κόσμο σου γύρω από αυτό. Τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα θα έχει μία έστω τυπική δήλωση στην Γ εθνική. Οπότε εξηγούμαστε και ανοίγουμε τα μάτια από πριν και όχι ως Μ.Χ. προφήτες και αποψάκηδες του… copyaris. Είτε τήρηση των νόμων και στην Β΄ ή…πουθενά”.

Προτεινόμενα Άρθρα