Μίλησε από την καρδιά του, στην καρδιά του Αρειανού

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Λάσκαρης από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος παράγοντας, από αυτούς που λαϊκίζουν, που υπόσχονται… λαγούς με πετραχήλια απλά για να κερδίσουν το χειροκρότημα του κόσμου και να γίνουν αρεστοί, μένοντας περισσότερο στα λόγια και λιγότερο στις πράξεις.

Ο Νίκος Λάσκαρης είναι το ακριβώς αντίθετο και το επιβεβαίωσε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και άνοιξε τα χαρτιά του ώστε να μεταφέρει τις σκέψεις του για τον ΑΡΗ, το πλάνο του αλλά και γενικότερα την στάση ζωής που έχει για το μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Έχω βρεθεί σε αρκετές συνεντεύξεις τύπου παραγόντων, και ομολογώ ότι η χθεσινή δεν ήταν σαν τις άλλες. Γιατί πολύ απλά ο Νίκος Λάσκαρης δεν είναι σαν τους άλλους, είναι μία κατηγορία μόνος του.

Καταρχήν είδα έναν άνθρωπο ρομαντικό όσον αφορά το μπάσκετ και τον ΑΡΗ. Η έκφραση ότι δεν μπορούσε να αφήσει τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ να πτωχεύσει, να παίξει στο ερασιτεχνικό νομίζω ότι δείχνει την αλήθεια για το πώς αποφάσισε να εμπλακεί στην ομάδα του ΑΡΗ. Δεν το έκανε γιατί έχει κάποιο επαγγελματικό συμφέρον, οι δουλειές του είναι στο εξωτερικό. Το έκανε γιατί πολύ απλά ο ΑΡΗΣ είναι κομμάτι του όπως και όλων των Ελλήνων γιατί εκείνη η ομάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη ήταν κάτι περισσότερο από μία ομάδα, αλλά μέρος του εαυτού μας. Ο Νίκος Λάσκαρης είναι ένας ρομαντικός, από αυτούς που έχει ανάγκη ο αθλητισμός και γενικότερα η κοινωνία μας για να μπορέσουν να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο. Και το απέδειξε μιλώντας για την γενικότερη κατάσταση στην χώρα, για το Laskaris Foundation το οποίο θα βοηθήσει αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εκεί δηλαδή που η Πολιτεία αδυνατεί να κάνει το καθήκον της.

Όπως όλοι οι ρομαντικοί, έτσι και ο Νίκος Λάσκαρης μίλησε μέσα από την καρδιά του. Είπε την αλήθεια όπως την νιώθει και αυτή είναι απλή. Πληρώνει τα χρέη, κάνει ουσιαστικές κινήσεις για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και προσπαθεί να υλοποιήσει το πλάνο του στο οικονομικό, θέλοντας παράλληλα να δείξει το μεγαλείο του ΑΡΗ. Και έπεισε μιλώντας αληθινά και χωρίς τις γνωστές… εκφράσεις περί λαού, ιστορίας, κέντρων αποφάσεων που κυνηγάνε την ομάδα και τα σχετικά που ακούμε πάντα από διάφορους που πέρασαν και άφησαν στάχτη αλλά απλά κέρδισαν με κολακείες τον κόσμο.

Ο Νίκος Λάσκαρης δεν χρειάστηκε να πει τα γνωστά για τον κόσμο, γιατί πολύ απλά μιλάει με πράξεις, όπως η πληρωμή χρεών για το 99, η απόκτηση εννέα παικτών. Ξέρει ότι ο κόσμος του ΑΡΗ έχει τεράστια δύναμη, ζήτησε την βοήθεια του με την παρουσία του στο γήπεδο. Απλά… και χωρίς φανφάρες.

Από τα λόγια του κατάλαβα ότι ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια και όχι απλά να κυνηγήσει το πρωτάθλημα και αν δεν το πάρει σε δύο χρόνια να φύγει. Και ξέρει ότι θα χάσει χρήματα, αλλά θα είναι εδώ. Μέχρι να μπορέσει να αλλάξει τα πάντα και να φέρει εις πέρας την αποστολή που έχει αναλάβει. Και το γεγονός της εμπλοκής και μελών της οικογένειας του μου ενισχύει αυτή την πεποίθηση.
 

Αυτό επίσης που μου έκανε τρομερή εντύπωση και πραγματικά δεν το έχω ακούσει από κανένα επιχειρηματία ήταν η άποψη του περί βοήθειας στην ελληνική κοινωνία, την στιγμή που ο ίδιος ζει και εργάζεται, έχει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Θα μπορούσε να συνεχίσει να βγάζει λεφτά στο εξωτερικό και να έρθει εδώ και να το παίξει… μεγιστάνας αλλά δεν το κάνει. Αντίθετα θέλει να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία με επενδύσεις, να… επιστρέψει ουσιαστικά κομμάτι της περιουσίας του στην χώρα και τους ανθρώπους της, καλώντας και άλλους Έλληνες του εξωτερικού να κάνουν το ίδιο.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μία νέα χρυσή εποχή ξεκινάει με τον Νίκο Λάσκαρη για τον ΑΡΗ, όχι μόνο από θέμα τίτλων και επιτυχιών. Γιατί ο ΑΡΗΣ δεν έχει ανάγκη μόνο τους τίτλους. Έχει ανάγκη να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπρέπεια, αυτή που του στέρησαν ορισμένοι που ήθελαν να το παίξουν πρόεδροι με τα λεφτά των άλλων. Ο ΆΡΗΣ έχει ανάγκη να ξαναγίνει ο ΑΡΗΣ όλης της Ελλάδος, όπως του αρμόζει. Και αυτός είναι ο στόχος του Λάσκαρη.

Ο ΑΡΗΣ βρήκε έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να πετύχει πολλά. Έναν άνθρωπο αποφασισμένο να φέρει εις πέρας την αποστολή που ανέλαβε. Έναν άνθρωπο που σκέφτεται έξω από το… κουτί. Έναν άνθρωπο ο οποίος μίλησε από την καρδιά του και άγγιξε τις καρδιές των Αρειανών που βαρέθηκαν τις κολακείες, τις μεγάλες κουβέντες και τις φανφάρες. Ο Αρειανός θέλει πράξεις, θέλει πλάνο και αυτό το προσφέρει ο Νίκος Λάσκαρης.

 

Υ.Γ.1: Μέσα από τα λόγια του Λάσκαρη βγήκαν και κάποιες άσχημες αλήθειες. Όπως αυτά που είπε για τον Ερασιτέχνη, ότι δεν ξέρει κανείς που αρχίζει και που τελειώνει. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Υ.Γ.2: Επίσης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι ο κόσμος θα ήθελε τον Λάσκαρη να μπει και στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν ήταν ποτέ στις σκέψεις του, παρά τα όσα λένε διάφοροι δεξιά και αριστερά για τους δικούς τους σκοπούς, για να γλιτώσουν οι ίδιοι ή και να κερδίσουν για μία ακόμη φορά, ακόμα και τώρα…

Υ.Γ.3: Κάποιοι ανακουφίστηκαν μετά την δήλωση του Λάσκαρη για τα χρέη και το αμαρτωλό παρελθόν.

Υ.Γ.4: Ορισμένες παιδικές… αρρώστιες παραμένουν φυσικά, δεν μπορείς να τις γιατρέψεις άμεσα αλλά τουλάχιστον τα βήματα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Υ.Γ.5: Μετά από πολλά χρόνια είδα 5-6 κάμερες σε μία συνέντευξη παράγοντα του ΑΡΗ. Αυτό από μόνο του λέει κάτι…

Υ.Γ.6: Συνέντευξη τύπου σημαίνει κάνω ερωτήσεις και περιμένω απαντήσεις. Όχι μιλάω για τέσσερα λεπτά, για να κάνω το κομμάτι μου, για να με δει ο Λάσκαρης. Κάποιοι πήγαμε εκεί για δουλειά, όχι για δημόσιες σχέσεις.

 

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΡΕΛΗΣ

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X