Κέρδισε το πρώτο… στοίχημα ο Λάσκαρης

από AllAboutARIS

Η χρονιά μόλις ξεκίνησε για τον ΑΡΗ, στην εποχή του Νίκου Λάσκαρη. Μία εποχή με πολλά όνειρα για τον κόσμο αλλά και τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο όπως έχει δηλώσει.

Η “καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” λέει ο λαός και αυτό φαίνεται να έχει εφαρμογή στους “κίτρινους” μιας και από την αρχή ο Νίκος Λάσκαρης έχει κερδίσει ένα… στοίχημα, διπλό θα έλεγα και σίγουρα αυτό θα δώσει δύναμη σε όλους, τον ίδιο, τους συνεργάτες του αλλά και τον κόσμο, να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Ο ΑΡΗΣ έχασε από τον Παναθηναικό, το πάλεψε στα ίσα και έδειξε ότι κάτι αλλάζει. Όμως δεν θα μείνω στο αγωνιστικό, αυτό για μένα δεν είναι το μεγάλο κέρδος από τον χθεσινό αγώνα. Το στοίχημα το οποίο κέρδισε ήδη ο Νίκος Λάσκαρης και θεωρώ ότι είναι “διπλό” έχει να κάνει με τον κόσμο της ομάδας αλλά και τον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Λάσκαρης για να χρησιμοποιήσω και… στοιχηματικούς όρους, πήρε ένα δελτίο το οποίο είχε δύο στάνταρ. Την αγάπη του κόσμου για τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ αλλά και την επιστροφή του Νίκου Γκάλη στον ΑΡΗ μετά από αρκετά χρόνια όπου οι “πόρτες” ήταν κλειστές για τον “Γκάνγκστερ” επειδή κάποιοι το θέλανε έτσι. Τι έκανε ο Νίκος Λάσκαρης λοιπόν; Βρήκε άλλα δύο καλά σημεία και έκλεισε το δελτίο το οποίο πληρώθηκε… Και στο χέρι του είναι να πληρωθεί και άλλα δελτία.

Μετά από αρκετά χρόνια, είδα κόσμο να περιμένει στα εκδοτήρια έξω από το Αλεξάνδρειο για να βρει ένα εισιτήριο, την ώρα μάλιστα που έπαιξε η ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΡΗ. Είδα κόσμο να περιμένει, υπομονετικά για να πάρει το “μαγικό χαρτάκι” στα χέρια του αλλά δυστυχώς να φεύγει απογοητευμένος γιατί είχαν τελειώσει και θυμωμένος με τον εαυτό του γιατί δεν πήγε νωρίτερα. Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, τέτοια εικόνα παραγματικά μου έχει μείνει ξεκάθαρα στο μυαλό μόνο την εποχή του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. Τότε που κάθε Πέμπτη έβλεπες τέσσερις ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες, χιλιάδες κόσμου στο Αλεξάνδρειο να περιμένει υπομοινετικά. Και να μπαίνει στο γήπεδο και να περιμένει άλλες τρεις μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο Νίκος Λάσκαρης κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα του κόσμου. Όχι απλά να τον φέρει στο γήπεδο για να το γεμίσει, αυτό έχει ξαναγίνει. Αλλά να του βάλει και πάλι μέσα του την ελπίδα. Την ελπίδα της αναβίωσης, όχι της εποχής του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ (αυτό δεν θα ξαναγίνει και όσοι το έζησαν νιώθουν τυχεροί) αλλά μίας περιόδου όπου ο ΑΡΗΣ δεν θα είναι απλά μία ομάδα τετράδας, αλλά ένας σύλλογος που θα διεκδικεί τίτλους στα ίσα και… παλικαρίσια κόντρα σε “πράσινους” και “κόκκινους”. Την ελπίδα ότι η τρίτη θέση θα σταματήσει να είναι… σαν πρωτάθλημα. Η ελπίδα είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς, το “καύσιμο” για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε στην ζωή μας. Αυτό έλειπε από τον ΑΡΗ και τον κόσμο του. Και την έφερε πίσω ο Λάσκαρης. Δεν λέω ότι αυτή η ελπίδα θα γίνει φέτος πραγματικότητα. Δεν πρέπει να ανεβάσουμε τόσο γρήγορα τον πήχη τόσο ψηλά. Αλλά με σωστά βήματα, αργά ή γρήγορα θα έρθει η χρονιά όπου ο στόχος θα είναι το πρωτάθλημα.

Ο Νϊκος Λάσκαρης κέρδισε ακόμα ένα στοίχημα το οποίο έχει άμεση σχέση με τον κόσμο της ομάδας. Έφερε τον Νίκο Γκάλη όχι στο γήπεδο αλλά και πάλι στην αγκαλιά του συλλόγου. Εκεί που ανήκει. Εκεί που πρέπει να είναι πάντα. Ο μεγαλομέτοχος δεν έχιε κρύψει ότι μεγάλωσε με τον ΑΡΗ του Γκάλη, του Γιαννάκη και των υπολοίπων. Οπότε ο Νίκος Γκάλης ήταν ένας μεγάλος στόχος για τον ίδιο. Όταν ήρθε οι “πόρτες” του ΑΡΗ ήταν και πάλι ανοιχτές μετά από χρόνια για τον “Νικ”, ένα επίτευγμα το οποίο ανήκει στην διοίκηση Αρβανίτη. Ο Νίκος Λάσκαρης όμως το προχώρησε. Κατάφερε να κάνει τον Νίκο Γκάλη έναν… θαμώνα του Αλεξανδρείου. Να τον μετατρέψει σε φίλαθλο του ΑΡΗ. Να έρχεται σε αγώνες χωρίς να είναι στο πλαίσιο του “Nick Galis Cup” ή κάποιο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. Και αυτό σημαίνει πολλά για τον σύλλογο, τον Νίκο Γκάλη, τον Νίκο Λάσκαρη. Πόσο εκπληκτική θα είναι η εικόνα του κορυφαίου Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, να δίνει το παρών στο Αλεξάνδρειο σε κάθε αγώνα; Μοναδική θα έλεγα…

Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από τον χθεσινό αγώνα. Ένα κέρδος που ξεπερνάει τους χαμένους δύο βαθμούς, που έχει κάνει τους φιλάθλους του ΑΡΗ να έχουν ξεχάσει ήδη πόσο ήταν το τελικό σκορ. Πάλι καλά που υπάρχουμε κι εμείς και το θυμίζουμε. Βέβαια έχει και άλλα στοιχήματα να κερδίσει ο Νίκος Λάσκαρης.
Το αγωνιστικό, κάνοντας βήματα προόδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Το οργανωτικό, ώστε ο ΑΡΗΣ να φτάσει στα επίπεδα οργάνωσης των άλλων μεγάλων ευρωπαικών συλλόγων, σε όλα τα επίπεδα είτε αυτό είναι το επικοινωνιακό με τον κόσμο, είτε με τα ΜΜΕ, είτε το λειτουργικό για την αγορά των εισιτηρίων για παράδειγμα.
Το οικονομικό, ώστε η ΚΑΕ να μπορέσει να είναι αν όχι κερδοφόρα (αυτό εξαρτάται όπως είναι λογικό και από την οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία είναι τραγική άρα και δύσκολα να έρθουν μεγάλα συμβόλαια από χορηγούς, τηλεοπτικό), τουλάχιστον να μειώσει τις ζημιές. Και αυτό για να γίνει θα πρέπει η ΚΑΕ, η ομάδα του ΑΡΗ να αρχίσει να έχει έσοδα από πηγές που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν. Έσοδα δεν είναι μόνο τα εισιτήρια, διαρκείας ή μεμονωμένα.

Στο αγωνιστικό για τον αγώνα με τον Παναθηναικό, η απουσία του Χάγκινς ήταν σημαντική και θεωρητικά ο ΑΡΗΣ με τον Αμερικανό θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα περισσότερο την νίκη. Και έτσι όμως το πάλεψε αλλά ακόμα δεν διαθέτει παίκτες όπως ο αντίπαλος του (βλέπε Διαμαντίδης, Καλάθης) για να κάνουν την διαφορά. Επίσης θα τονίσω εδώ, αν και δεν έκρινε το συγκεκριμένο στοιχείο το τελικό αποτέλεσμα, ότι ένας τομέας που πρέπει να δουλέψει η διοίκηση Λάσκαρη είναι και αυτός της αντιμετώπισης από την διαιτησία. Τα σφυρίγματα δεν έκριναν το αποτέλεσμα αλλά έδωσαν το δικαίωμα στον Παναθηναικό να πιέσει, την ώρα που ο ΑΡΗΣ δεν μπορούσε να παίξει ανάλογη άμυνα. Το τελευταίο στοίχημα πάντως φαντάζει και το δυσκολότερο…

Υ.Γ.: Ο Νίκος Λάσκαρης παρακολουθεί τα πάντα και έτσι είδε τις αντιδράσεις του κόσμου όταν βγήκαν οι τιμές των εισιτηρίων με ΑΕΚ. Και τις άλλαξε ενώ τώρα με τον Παναθηναικό ήταν ακόμα καλύτερες. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο σχόλιο μου, κι αυτός μαθαίνει τον ΑΡΗ και το αντίστροφο. Και αυτές οι σχέσεις χρειάζονται χρόνο. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν και κάποιοι… ψίθυροι, όλα θα ήταν ευκολότερα.
Υ.Γ.1: Η συμπεριφορά του κόσμου στα δύο ντέρμπι ήταν υποδειγματική και νομίζω ότι είναι δικαίωση για τους ανθρώπους που πάλεψαν για να το πετύχουν.
Υ.Γ.2: Κλήρωση σήμερα για τα ημιτελικά και το ενδιαφέρον μεγάλο. Πρόβλεψη; Φάρος Κερατσινίου-Παναθηναικός και ΑΡΗΣ-Π.Α.Ο.Κ., με τον τελικό στο Ηράκλειο. Λέω τώρα…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X