Κάποια στιγμή, θα γινόταν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η πρώτη ανάγνωση του αγώνα με την Χρυσούπολη, λέει ότι ο ΑΡΗΣ «πέταξε» δύο βαθμούς. Βέβαια τα υπόλοιπα αποτελέσματα τον ευνόησαν, πάλι όμως σε έναν βαθμό δεν δικαιολογείται αυτό το αποτέλεσμα και κυρίως αυτή η εικόνα. Κάποια στιγμή όμως, η γκέλα ήταν δεδομένο ότι θα έρθει.

Οποιος περίμενε το απόλυτο μέχρι το τέλος ή ακόμα και στις πρώτες αγωνιστικές, μάλλον θα ήταν αφελής ή θα είχε ξεχάσει την περσινή χρονιά της ομάδας στην Γ΄Εθνική. Ο Κυβελίδης σε δηλώσεις του, είχε πει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία είναι αρκετά ιδιαίτερη. Και δεν έχει καθόλου άδικο, αν αναλογιστούμε την περσινή πρώτη εμπειρία.

Η ομάδα ουσιαστικά ξεκίνησε την προετοιμασία της στα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν έναν μήνα. Οι… φυσιολογικές ομάδες, δουλεύουν ένα ολόκληρο καλοκαίρι και πάλι δεν παρουσιάζονται έτοιμες στο ξεκίνημα της σεζόν. Γιατί να το κάνει ο ΑΡΗΣ; Ακόμα και στην Γ’ Εθνική.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε ένα ακόμη παιχνίδι, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ομάδα χρειάζεται δουλειά ακόμα, κυρίως τακτικά και όσον αφορά την μεσοεπιθετική λειτουργία της. Σε αυτό το στοιχείο, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ροτέισον του Αναστόπουλου, ο οποίος είδε τις αλλαγές του στο αρχικό σχήμα, να μην του… βγαίνουν. Ο Κυβελίδης, καθαρό φορ περιοχής, δεν απέδωσε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, αφού δεν έχει έκρηξη και δεν μπορεί να βγει στο ένας εναντίον ενός και να πατήσει περιοχή αποτελεσματικά. Από την άλλη, ο Κωνσταντινίδης είχε ναι μεν πάθος και διάθεση, δεν μπορεί όμως να παίξει τον ρόλο του Καπνίδη. Να βγει δηλαδή από την περιοχή και να γίνει ο συμμετοχικός φορ, μοιράζοντας αρκετές φορές την μπάλα. Δεν έχει την ταχύτητα και την τεχνική να το κάνει, αφού μιλάμε για έναν επιθετικό που ανήκει στο… κουτί και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ύψος του μέσα σε αυτό.

Η ουσία είναι ότι ο ΑΡΗΣ έχασε δύο βαθμούς, τους οποίους καλώς ή κακώς θα έχανε μέσα στην χρονιά. Μπορεί να αναπληρώσει σε κάποια άλλη έδρα για την σημερινή απώλεια. Απλά το έκανε σε ένα χρονικό σημείο, στο οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του και να εδραιώσει την παρουσία του στην κορυφή της βαθμολογίας. Με τις πέντε νίκες που είχε κάνει, έκρυβε σε έναν βαθμό τις αδυναμίες του, οι οποίες έγιναν φανερές με την ισοπαλία μέσα στον Νέστο. Δεν χρειάζονται ούτε αφορισμοί, ούτε λαϊκά δικαστήρια. Απλά, ένα νέο σερί νικών, μέσα από το οποίο θα μπορέσει να αποσπαστεί από τους διώκτες του και παράλληλα να αφήσει στην άκρη την ισοπαλία απέναντι στον Νέστο.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X