Η επιστροφή ενός αρτίστα

από AllAboutARIS

Η ποιότητα που δεν κρύβεται και η τέχνη που δεν ξεχνιέται.

Η αποχή μπορεί να τον έχει επηρεάσει αφού έπαιξε σε επίσημο παιχνίδι μετά από 11 μήνες. Τα λίγα παραπανίσια κιλά να μην κρύβονται όπως και το ότι του λείπουν η αντοχή, η έκρηξη και τα τρεξίματα. Τα… σκάρτα 10-11 λεπτά που αγωνίστηκε όμως ο Κόκε, ήταν αρκετά για να καταλάβει και ο πλέον αδαής ότι η μπάλα δεν ξεχνιέται. Είναι κάτι σαν το ρημάδι το ποδήλατο. Αν το έχεις δεν κρύβεται. Το σώμα του 32χρονου ισπανού μπορεί ακόμη να θέλει δουλειά, όμως το μυαλό και η ποδοσφαιρική ευφυΐα ήταν εκεί για να μας υπενθυμίσουν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τρέξιμο, αντοχές και τάκλιν. Είναι και τέχνη. Από τέτοια ο Σέρχιο Κόκε δόξα τω Θεό διαθέτει πλούσια. Στα λίγα λεπτά που τον έριξε στο χορτάρι ο Αναστόπουλος θυμηθήκαμε όλοι την επαφή που έχει με την μπάλα, ο τρόπος που την υποδέχεται, το άψογο πάσινγκ γκέιμ του και φυσικά η ικανότητά του να παίζει κάθετα, όπως έκανε στην φάση του 3ου γκολ.

Σε ένα πρωτάθλημα που ο ΑΡΗΣ μοιάζει να το έχει καθαρίσει από νωρίς και το μόνο που μένει είναι να δούμε που μπορεί να φτάσει τη διαφορά από τους υπόλοιπους, η παρουσία του Σέρχιο Κόκε δίνει το αλατοπίπερο που χρειάζεται για να νοστιμίσει κι άλλο το φαγητό που προσφέρεται στους φίλους του ΑΡΗ. Είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η γέφυρα που συνδέει την ομάδα με τα επιτεύγματα της πενταετίας που λατρεύτηκε ο ισπανός στο Κλεάνθης Βικελίδης και φυσικά το άμεσο μέλλον. Είναι ο παίκτης που έχει συνδέσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με τις όμορφες αναμνήσεις της πενταετίας 2006-11.

Κάποιες συνεργασίες που βγήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζαν σαν από ταινία προσεχώς. Τότε που ο φίλος του ΑΡΗ θα φεύγει και πάλι «γεμάτος» από το γήπεδο από αυτό που θα έχει δει. Ακόμη και όταν κάποιες φορές το αποτέλεσμα δεν θα είναι θετικό. Με τα όποια λάθη του, τα πάθη του και τις ενστάσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι για τον 32χρονο παίκτη, παραμένει ίσως ο πιο αγαπητός ξένος που ήρθε στην ομάδα την τελευταία 15ετία. Κυρίως γιατί είναι ένας αρτίστας της μπάλας που με μια ενέργεια μπορεί να ομορφύνει το παιχνίδι.

Αν όπως είπε και ο ίδιος νιώθει ότι χρωστάει κάτι στον κόσμο της ομάδας, από την επιστροφή του, μπορεί να βγει πολλαπλά κερδισμένος όχι μόνο ο ίδιος αλλά και ο ΑΡΗΣ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X