Να χαλάσω τη γιορτή;

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι, περνώντας αλώβητος μέσα από τις… συμπληγάδες ενός πολύ δύσκολου ομίλου και με το… παράσημο της πρώτης θέσης.

Οι «κίτρινοι» χθες ξεπέρασαν τις απουσίες και το εμπόδιο της Μπάνβιτ και μπροστά στο κατάμεστο «Nick Galis Hall» παρέλαβαν το… παράσημο της κατάληψης της πρώτης θέσης. Πρώτη θέση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με ομάδες που διαθέτουν υπερδιπλάσιο μπάτζετ και φιλοδοξίες κατάκτησης του Eurocup.                     

Το κλίμα δικαιολογημένα είναι πανηγυρικό καθώς η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη. Τα θετικά από τη χθεσινή νίκη χωρίς τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Σλάβεν Τσούπκοβιτς είναι αναμφίβολα πολλά και έχουν καταγραφτεί. Το μέγεθος της επιτυχίας μπορεί όμως να στρεβλώσει την εικόνα που παρουσίασαν οι «κίτρινοι» και να καλύψει τις εμφανείς και συνεχόμενες αδυναμίες της ομάδας. Άραγε, σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα υπάρχει χώρος για κριτική; Νομίζω ότι όχι μόνο υπάρχει, αλλά μετά από νίκες και σημαντικές επιτυχίες είναι η ιδανική στιγμή για κάτι τέτοιο.

Διότι αυτή η ομάδα καταφέρνει να ξεπερνάει τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων και το κάνει χωρίς να πιάσει το ταβάνι της αγωνιστικά. Αυτό είναι που σου αφήνει ένα γαμώτο (ας μου επιτραπεί η έκφραση).

Αυτή η αίσθηση σου μένει όταν ο ΑΡΗΣ κερδίζει την Μπάνβιτ με τον βασικό του πλέι μέικερ να είναι ωσεί παρών για 30 λεπτά. Πολλοί θα μείνουν στα μεγάλα σουτ που έβαλε στην τελευταία περίοδο, όμως οι αριθμοί τις περισσότερες φορές λένε την αλήθεια. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Αμερικανός που σημειωτέον έπρεπε να παίξει και για τον Ξανθόπουλο, είχε 0 πόντους (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 3 ασίστ και 1 λάθος. Μάλιστα, κατά διαστήματα ο ΑΡΗΣ είχε καλύτερη απόδοση με τον Νίκο Δίπλαρο στη θέση του. Όσο παράσημο είναι αυτό για τον νεαρό γκαρντ, άλλο τόσο αρνητικό είναι για τον Ουότερς.

Συνεχίζοντας, για έναν ακόμα αγώνα ο Οκάρο Ουάιτ φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ. Αποχώρησε μετά το 2ο (ανόητο) φάουλ που έκανε σχεδόν 6 λεπτά μετά το τζάμπολ και επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο όπου ήταν θετικός και έκανε μία εμφάνιση από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Όμως, ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει πάντα τη δυνατότητα να στερείται των υπηρεσιών του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάθε παιχνίδι. Είναι κάτι που του έχει επισημανθεί από το προπονητικό επιτελείο και είναι θέμα εμπειρίας και παραστάσεων να το διορθώσει. Ας γίνει σύντομα, γιατί τα πραγματικά κρίσιμα πλησιάζουν…

Υ.Γ. Για την επόμενη εβδομάδα που μόνο Χριστούγεννα δεν θα θυμίζει για τον ΑΡΗ, θα έχουμε χρόνο να τα πούμε και μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών

Υ.Γ.1. Ο αγώνας του Σαββάτου είναι ιδιαίτερα δύσκολος και χρειάζεται προσοχή. Οι Πατρινοί αδικούνται από τη βαθμολογική τους θέση και πληρώνουν τα άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν. Μετά την αλλαγή προπονητή και τις πολύ καλές προσθήκες Αμερικανών που έκαναν είναι εμφανώς βελτιωμένοι. Δεν χρειάζεται να τονιστεί πόσο σημαντικό θα είναι ο ΑΡΗΣ να μπει στην επόμενη εβδομάδα των δύο ντέρμπι στην Αθήνα με νίκη επί του Απόλλωνα.

Υ.Γ.3. Η μεταγραφική αναζήτηση έχει προς το παρόν αποβεί άκαρπη. Είναι δεδομένο ότι δεν θα αποκτηθεί παίκτης απλά για να γίνει μία κίνηση. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν αλλά ομάδα που κερδίζει (και πετυχαίνει όσα ο ΑΡΗΣ μέχρι στιγμής) δεν αλλάζει. Όχι εύκολα τουλάχιστον…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X