Η ουσία που φτάνει και περισσεύει…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλοί τίτλοι μπορούν να μπουν σε αυτό το πρώτο μισό του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε για τον ΑΡΗ την περασμένη Κυριακή.

Ενας όμως ίσως αποτυπώνει καλύτερη την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής. «Σβηστά…». Αυτό έκανε τις πρώτες 17 αγωνιστικές και αυτό οφείλει να κάνει στην συνέχεια, για να «τελειώνει» με τον εφιάλτη της Γ’ Εθνικής.

Το +10 από τον Νέστο Χρυσούπολης, καθιστά τον ΑΡΗ στα μάτια του κόσμου του, ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 1η θέση, ενώ στα μάτια των αντιπάλων του, είναι ήδη η ομάδα που έχει εξασφαλίσει τον προβιβασμό της στην Φούτμπολ Λιγκ. Τώρα θα ρωτήσει κάποιος εύκολα, «γιατί ο Αρειανός να είναι συγκρατημένος;» Πολύ απλά, επειδή έχουν δει τόσα τα μάτια του με αυτή την ομάδα, ο ίδιος ο φόβος είναι αυτός που τον κάνει να κρατάει μικρό καλάθι. Ενα μικρό καλάθι που θα έπρεπε να κρατάει και στις καλές εποχές, αυτή όμως είναι μία άλλη κουβέντα.

Οσο πάντως κι αν ο Αρειανός θέλει να κρατάει τις… πισινές του, αν το δούμε ρεαλιστικά, ο ΑΡΗΣ είναι ήδη στην Φούτμπολ Λιγκ. Οπως είπε και ο Αναστόπουλος, για να μην συμβεί αυτό, η ομάδα θα πρέπει να μην κατέβει στον 2ο γύρο. Απλά, απομένει το τυπικό της υπόθεσης, που είναι η εξασφάλιση της πρωτιάς και μαθηματικά. Και όλα τα παραπάνω, χωρίς η ομάδα να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί, με μέτρια απόδοση τουλάχιστον στα 2/3 του 1ου γύρου.

Για τον ΑΡΗ, ο αγωνιστικός κορμός του οποίου συγκροτήθηκε μέσα σε ένα μόλις βράδυ, δεν λες και άσχημη την πορεία του σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν. Μία εντελώς καινούργια ομάδα, χωρίς χημεία, ομοιογένεια και τους περισσότερους παίκτες να μην έχουν κάνει προετοιμασία, απώλεσε μόλις 5 βαθμούς από τους 48 που διεκδίκησε συνολικά, σε 17 αγώνες.

Η ομάδα αυτή, δύο εβδομάδες μετά την συγκρότηση της, ρίχτηκε στην μάχη του πρωταθλήματος, με τον Αναστόπουλο να προσπαθεί να «χωρέσει» μέσα σε κάθε εβδομάδα, τόσο την δουλειά που γίνεται πριν κάθε αγώνα όσο και κομμάτια μίας καλοκαιρινής προετοιμασίας, η οποία δεν έγινε ποτέ. Και όλα αυτά σε έναν 1ο γύρο, στην διάρκεια του οποίου ο ΑΡΗΣ, κλήθηκε πέντε φορές να δώσει τρία παιχνίδια μέσα διάστημα μίας εβδομάδας, λόγω των προγραμματισμένων εμβόλιμων αγωνιστικών.

Πολύ απλά λοιπόν, ο ΑΡΗΣ και να ήθελε να παίξει μπάλα ή για να το θέσουμε καλύτερα, την μπάλα που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του, δεν θα ήταν σε θέση να το κάνει, όπως και φάνηκε στα 2/3 του 1ου γύρου. Ο πρωταρχικός στόχος άλλωστε δεν ήταν αυτός, αλλά η μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, όπως και έγινε. Συνολικά 43 βαθμοί που ήρθαν επαγγελματικά και την ομάδα να παρουσιάζει βήματα προόδου το τελευταίο διάστημα. Πολύ κακή παρένθεση βέβαια αποτελεί το ματς με το Κοκκινόχωμα, ενώ στην Δράμα ο ΑΡΗΣ, αν και μέτριος, θα μπορούσε να πάρει εύκολα την νίκη, αλλά δεν του… βγήκε. Κάποιος θα μπορούσε εύλογα να παρατηρήσει και μία αλαζονεία των παικτών σε ορισμένα παιχνίδια. Και αυτή όμως, μέσα στο πρόγραμμα είναι, όπως τα πάντα στο ποδόσφαιρο.

Το γενικό συμπέρασμα λοιπόν, είναι ότι ο 1ος γύρος για τον ΑΡΗ κύλησε όπως έπρεπε και με φυσιολογικές βαθμολογικές απώλειες. Τρένα άλλωστε, δεν υπάρχουν. Και για όσους νομίζουν ότι υπάρχουν, ας θυμηθούν την περσινή πορεία της ομάδας, εκείνη της ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική ή ας δουν την φετινή του ΟΦΗ. 

Υ.Γ. Καλά Χριστούγεννα σε όλους να ευχηθώ! Δύσκολες οι εποχές, αλλά πρέπει να το παλεύουμε και να βλέπουμε τα πράγματα όσο πιο θετικά γίνεται. Στη ζωή αλλά… και στον ΑΡΗ. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X