Το 2015 ήταν έτος αναγέννησης, το 2016 θα είναι αυτό της μεγάλης επιστροφής

από AllAboutARIS

Το 2015 ήταν μία καταπληκτική χρονιά για τον ΑΡΗ χωρίς καμία αμφιβολία, ίσως από τις καλύτερες στην ιστορία του. Και χωρίς να κατακτήσει τίτλο. Tο αποχαιρετάει με ένα μεγάλο χαμόγελο. Και υποδέχεται το 2016 με την ελπίδα…

…ο τίτλος από την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία “Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται” του STAR WARS θα γίνει πραγματικότητα.

Το 2015 λοιπόν ήταν μία εκπληκτική χρονιά. Αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ με ξένους για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια αποκλεισμού (ο Χαντ για μένα προσωπικά δεν λογίζεται για ξένος γιατί δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα, απλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή) κατάφερε να διεκδικήσει την 3η θέση και να παλέψει ως το τέλος, στόχο που θα μπορέσει να κατακτήσει αν δεν είχε τα τεράστια προβλήματα με τους τραυματισμούς βασικών παικτών. Κατάφερε μέσα από την αγωνιστική επιτυχία να να βρει έναν προπονητή ο οποίος δείχνει ικανός να οδηγήσει την ομάδα σε μεγαλύτερα και δυσκολότερα μονοπάτια. Κατάφερε μέσα από την αγωνιστική της παρουσία να φέρει πιο κοντά τον κόσμο, ο οποίος έδειχνε κουρασμένος από τα… πέτρινα χρόνια, όπου το καθημερινό ρεπορτά αφορούσε χρέη, προσφυγές και βαριές ήττες. Κατάφερε να μετατρέψει έναν παίκτη ταλέντο, σε πρωταγωνιστή αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να τον κρατήσει. Όμως η πόρτα παραμένει ανοιχτή.
Το σημαντικότερο φυσικά ήταν ότι μέσα από την αγωνιστική πορεία της ομάδας και την προσπάθεια σε διοικητικό επίπεδο, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να προσελκύσει έναν επενδύτη, ο οποίος από την πρώτο στιγμή που ήρθε έδωσε όραμα στον κόσμο. Ελπίδα ότι ο “Αυτοκράτορας” μπορεί να ξεφύγει από την μιζέρια των χρεών και να επιστρέψει στον… Θρόνο του. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της προηγούμενης διοίκησης Αρβανίτη, το στοιχείο που κάνει το 2015 μία από τις καλύτερες χρονιές στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Οπότε ο… Παλιός Χρόνος ήταν ένα έτος Αναγέννησης για τον ΑΡΗ, ο οποίος βγήκε από την “μαύρη τρύπα” στην οποία είχε μπει από λάθη άλλων και βλέπει με άλλο μάτι το μέλλον.
Το 2016 θα είναι ένα κρίσιμο έτος. Αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ καλείται πλέον να πετύχει στόχους, να δείξει ότι μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Και πιο είναι αυτό; κατα την άποψη μου η κατάκτηση της τρίτης θέσης. Αυτός είναι ο φετινός μεγάλος στόχος για τον ΑΡΗ. Στην Ευρώπη ήδη έχει πετύχει τον στόχο που ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση. Τώρα με βάση τον νέο όμιλο και την εικόνα μέχρι τώρα, η ομάδα έχει δημιουργήσει προσδοκίες για κάτι καλό και στο EuroCup. Αλλά η πορεία μέχρι τώρα είναι πετυχημένη.

Η επόμενη χρονιά για πολλούς χαρακτηρίζεται ως η Χρονιά της Μεγάλής Επιστροφής. Και τι εννοώ με αυτό. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της φετινής, ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει συγκεκριμένα βήματα σε αγωνιστικό επίπεδο. Θα πρέπει να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο, ώστε η φετινή… ενόχληση στους “δύο” της Αθήνας να γίνει πιο έντονη, τουλάχιστον σε σημείο να τον υπολογίζουν σε σημείο διεκδικητή, έστω και ως αουτσάιντερ. Δεν είναι εύκολο να πάρεις πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αυτό είναι σίγουρο αλλά μπορεί να μειώσεις στην διαφορά και ποτέ δεν ξέρεις. Κάποτε με παρόμοια ομάδα βγήκες δεύτερος στην κανονική περίοδο και δευτερόλεπτα σε χώριζαν από τους τελικούς. Να δημιουργήσει ένα ρόστερ ικανό να αντέξει σε Ελλάδα και Ευρώπη, να διεκδικήσει τίτλους εντονότερα απ’ ότι φέτος. Αυτό φυσικά προυποθέτει αύξηση του μπάτζετ, αρκετά μεγάλη σε σχέση με το φετινό.
Ο Νίκος Λάσκαρης έδειξε την πρώτη του χρονια στον ΑΡΗ, ότι θέλησε να κάνει μικρά βήματα στο αγωνιστικό, έχοντας ένα λογικό μπάτζετ το οποίο μπορεί να το ενισχύσει μέσα στην χρονιά. Έδειξε ότι θέλει πρώτα να μάθει την πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος και της ομάδας και μετά να πάρει γενναίες αποφάσεις για τα χρήματα που θα δαπανήσει στο καθαρά αγωνιστικό πλάνο. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και του χρόνου πρέπει να δώσει 660.000 ευρώ για το άρθρο 99. Επίσης έδειξε ότι θέλει να εκμεταλλευτεί ένα κεφάλαιο το οποίο παρέμενε αναξιοποίητο και δεν είναι άλλο από το “brand name” του ΑΡΗ, την εμπορική του αξία σε όλα τα επίπεδα, κάτι που θα σημαίνει έσοδα. Οπότε το 2016 είναι και για τον Νίκο Λάσκαρη ένα καθοριστικό έτος, με την λογική ότι θα δείξει τις προθέσεις του όσον αφορά τον ΑΡΗ, τι σκέφτεται, τι θέλει να πετύχει με την ομάδα.

Το 2015 σήμαινε και την επιστροφή του κόσμου μαζικά κοντά στην ομάδα. Η πληρότητα του γηπέδου είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, ίσως η μεγαλύτερη, οι φίλαθλοι του ΑΡΗ επέστρεψαν στο γήπεδο, πιστεύοντας στο όραμα του Νίκου Λάσκαρη, ελπίζοντας ότι θα ξαναδουν τίτλους στο Αλεξάνδρειο. Η υπομονή είναι μία δύσκολη λέξη για να την ακούσει ο Αρειανός και σίγουρα θα την ξανακούσει, αλλά τουλάχιστον τώρα έχει κάτι να περιμένει. Ίσως και νωρίτερα… Το 2016 πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο όσον αφορά τον κόσμο και την στήριξη, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στην ομάδα και την διοίκηση του Λάσκαρη.

Ο Αρειανός πλέον έχει κάτι να περιμένει το 2016, κάτι χειροπιαστό έχοντας έναν άνθρωπο ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να επενδύσει και να κάνει ξανά τον ΑΡΗ μεγάλο, διεκδικητή τίτλων και να μην τον έχει απλά “φτωχό συγγενή”.

Υ.Γ.1: Για τα δύο ντέρμπι που έχασε ο ΑΡΗΣ, θα πω ότι φάνηκε πως η ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο αυτό, το οποίο θα της έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει δύο νίκες. Πάλεψε στο ΣΕΦ και λύγισε στην δύναμη της έδρας και της διαιτησίας (κυρίως της δεύτερης με το ανύπαρκτο αντιαθλητικό στον Μούρτο, με τον ΑΡΗ μπροστά στο σκορ). Στο ΟΑΚΑ προσοπάθησε, άντεξε για ένα ημίχρονο αλλά μετά λίγο η διαφορά δυναμικότητας, λίγο ως αρκετά η ευστοχία του Παναθηναικού και ήρθε η ήττα. Δεν μπορείς σε μία χρονιά, με μία νέα ομάδα, με χαμηλότερο μπάτζετ και απροστάτευτος στο κομμάτι διαιτησία (αυτό είναι κάτι που πρέπει να απσχολήσει την διοίκηση Λάσκαρη, αν και ξέρω ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε αυτό το θέμα) να πάς για νίκες εκεί μέσα. Γιατί πολύ απλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν θα σε αφήσουν γιατί ήδη σε υπολογίζουν και δεν θέλουν να σε δώσουν ελπίδες.
Υ.Γ.2: Την γκρίνια μετά τις δύο ήττες, κυρίως αυτή στο ΟΑΚΑ δεν την καταλαβαίνω. Συζήτησα με πολλούς Αρειανούς, άκουσα και τις δύο απόψεις. Αυτή που έλεγε ότι ακόμα η ομάδα δεν μπορεί και αυτή που έλεγε ότι φταίει ο Πρίφτης γιατί δεν πήρε παίκτη, γιατί δεν έβαλε τον Μούρτο, τον Ζάρα, τον έναν, τον άλλο. Τα πράγματα είναι απλά, ο ΑΡΗΣ αυτή την στιγμή προσπαθεί να βάλει τις βάσεις. Δεν μπορεί να πάει στο ΣΕΦ και μετά στο ΟΑΚΑ και να κερδίσει. Οι… άλλοι έχουν καλύτερες ομάδες, πιο γεμάτα ρόστερ, θα πάρουν και το… σφυριγματάκι τους. Ο ΑΡΗΣ έχει ένα ρόστερ το οποίο μπορεί να πετύχει συγκεκριμένα πράγματα, που θα κάνει την… κοιλιά του και θα παλέψει για να είναι σε φόρμα στο τέλος της χρονιάς, στα πλέι οφ. Και εκεί θα προσπαθήσει να κατακτήσει την τρίτη θέση. Φέτος… του χρόνου βλέπουμε.
Υ.Γ.3: Όσον αφορά το θέμα της ενίσχυσης θα πω ότι έπρεπε να έρθει ο ΛεΜπρον ή ο Κάρι για να μπορέσεις να ανέβεις επίπεδο και να χτυπήσεις τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ, έχοντας παίξει νωρίτερα με τον Ολυμπιακό. Με έναν παίκτη για να διώξεις τον Τσούπκοβιτς, δεν το κάνεις αυτό.
Υ.Γ.4: Χαμός ήδη για Μιλάνο και Βερολίνο, κυρίως για την Άλμπα. Προβλέπω πάνω από 2000 Αρειανούς μέσα στην Γερμανία, έχουν κλείσει ήδη αεροπλάνα, ετοιμάζονται ήδη τα πούλμαν.
Υ.Γ.5: Του χρόνου ίσως να έχουμε και μία επιστροφή. Ίσως και παραπάνω από μία…
Υ.Γ.6: Να ευχηθώ σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και Ευτυχισμένο το 2016. Υγεία σε όλους, να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο… άνθρωποι, να κοιτάμε και τον διπλανό μας όχι μόνο την πάρτη μας.
Υ.Γ.7: Ευχαριστώ επίσης για την επικοινωνία σε κάθε σχόλιο μου είτε μέσω του AllAboutARIS είτε μέσω του facebook. Προσπαθώ να απαντήσω με όσα περισσότερα, τα διαβάζω όλα και σέβομαι κάθε άποψη.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X