Ούτε Λέικερς, ούτε… άσπρα χώματα

από AllAboutARIS

Άλλη μία ήττα, τρίτη σερί για τον ΑΡΗ, απόψε στο ΟΑΚΑ αλλά πέρα από το αποτέλεσμα, αυτό που ενόχλησε και προβληματίζει είναι η νέα κάκιστη εμφάνιση των «κιτρίνων».

Είναι φυσιολογικό μετά από τέτοιες εμφανίσεις όπως αυτές σε Μιλάνο και ΟΑΚΑ να επικρατεί απογοήτευση και προβληματισμός εντός ομάδας και εκνευρισμός στις τάξεις των φιλάθλων του ΑΡΗ. Πως θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά όταν οι εμφανίσεις της τελευταίας εβδομάδας παραπέμπουν σε ομάδες διαφορετικού επιπέδου κι όχι του ΑΡΗ, ειδικά του φετινού και της εικόνας που παρουσίασε στο πρώτο μισό της σεζόν.

Παρά τα δικαιολογημένα αυτά συναισθήματα τόσο εντός, όσο κι εκτός ομάδας, αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να επανέρθει η ηρεμία στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αφού οι υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συνεχίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα στοιχείο που θα βοηθήσει να μετριαστούν λίγο οι ακραίες αντιδράσεις είναι η συνειδητοποίηση του επιπέδου που βρίσκεται το αγωνιστικό πρότζεκτ του ΑΡΗ που τέθηκε σε εφαρμογή από φέτος.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν δεν είναι ούτε οι Λέικερς να κερδίζει μέσα έξω σε κάθε αγώνα με μεγάλες διαφορές όπως… καλόμαθε τον κόσμο του στην αρχή της σεζόν, ούτε φυσικά και τα… άσπρα χώματα να δέχεται συντριβές ελαφρά τη καρδία σαν περιοδεύων θίασος. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται αποθέωση και υπερβολές στις νίκες, αλλά ούτε και ανάθεμα σε αυτό το κακό… φεγγάρι που διανύει η ομάδα. Δεν γίνεται εξάλλου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ξέχασαν το μπάσκετ (και κυρίως την άμυνα που έπνιγε τους αντιπάλους) ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του. Ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα που κτίζεται φέτος και βάζει τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Ας γίνει αυτό βίωμα σε όλους για να μην υπάρχουν… αιθεροβασίες αλλά και αναθεματισμοί (αυτό θα μπορούσε να γίνει ευκολότερα αν κάποιος έβγαινε επίσημα και μιλούσε συγκεκριμένα για τους στόχους του ΑΡΗ ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και μη αφήνοντας χώρο για παρερμηνείες).

Σύντομα, η ομάδα θα βρει ξανά τον πραγματικό της εαυτό και θα επιστρέψει στις νίκες με την ευχή όλων να έγκειται στο χρονικό σημείο που θα γίνει αυτό, δηλαδή πριν είναι αργά και χαθεί κάποιος εκ των δύο στόχων που έχουν απομείνει φέτος. Δεν πρόκειται για ερώτηση του «αν», αλλά του «πότε» θα συμβεί  αυτό γιατί στην ομάδα υπάρχουν άνθρωποι με γνώση, ισχυρές προσωπικότητες, ηγέτες εντός κι εκτός παρκέ και ένα σύνολο που έχει σφυρηλατήσει χαρακτήρα, κληρονομιά που απέκτησε από το πρώτο μισό της σεζόν.

Η αναζήτηση δικαιολογιών για την αγωνιστική καθίζηση του ΑΡΗ δεν βρίσκεται μέσα στους στόχους αυτού του κειμένου, άλλωστε και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν αναζήτησαν άλλοθι. Γνωρίζουν (αν όχι όλοι, οι περισσότεροι) σε ποια ομάδα βρίσκονται και ποιες είναι οι απαιτήσεις της φανέλας που υπηρετούν και αντιλαμβάνονται ότι πρέπει άμεσα να αλλάξουν πρόσωπο και να θυμίσουν κυρίως στους εαυτούς τους το πόσο καλό μπάσκετ έπαιζαν πριν 10 μέρες και πόσο καλή ομάδα παραμένουν παρά τις άσχημες εμφανίσεις.
 

Υ.Γ. Και πέρσι ο ΑΡΗΣ γνώρισε τρεις σερί  «δύσπεπτες» ήττες (Κόροιβος εκτός, Κολοσσός εντός, Πανιώνιος εκτός, όλες μέσα στο Νοέμβριο). Τότε δεν είχε το ρόστερ που έχει φέτος αλλά δεν είχε και δεύτερο… καρπούζι στη μασχάλη (βλ. Eurocup).

Υ.Γ.1 Το «μπαμ» της αγωνιστικής πτώσης του ΑΡΗ είναι τεράστιο γιατί η ίδια η ομάδα ανέβασε (απροσδόκητα νωρίς μέσα στη σεζόν) τον πήχη των απαιτήσεων στον κόσμο της. Ούτε η πρωτιά στον όμιλο της πρώτης φάσης του Eurocup, ούτε οι μεγάλες νίκες επί της Ούνιξ και το άνετο διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ ήταν αναμενόμενα αποτελέσματα (όχι απίθανα, αλλά ούτε κι αναμενόμενα). Η συχνότητα με την οποία ο ΑΡΗΣ ξεπερνούσε όμως τον εαυτό του και τις προσδοκίες του κόσμου του, κατέστησαν συνήθεια την υπέρβαση κι όταν αυτή σταμάτησε να πραγματοποιείται, ο… θόρυβος είναι εκκωφαντικός.

Υ.Γ.2 Είναι καλό που ο αγώνας με την Άλμπα είναι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Άπαντες θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν το κλίμα, να κλείσουν την κακή παρένθεση της εβδομάδας που ολοκληρώνεται και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις κάκιστες εμφανίσεις. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι οι «κίτρινοι» δεν θα επιστρέψουν από τους 4 σερί αγώνες μακριά από τη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια.

Υ.Γ.3 Η μη πραγματοποίηση διορθωτικών κινήσεων ή κινήσεων ενίσχυσης του ρόστερ χρεώνεται μέχρι στιγμής σε μία πλευρά. Μήπως δεν είναι και η μοναδική όμως;

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X