ΝΑΙ στον Λάσκαρη, ΟΧΙ στην ΕΟΚ!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Δεν περίμενα πραγματικά να έχει τόση μεγάλη απήχηση ένα άρθρο μου που αναφέρονταν στην ευρωπαική επιλογή του ΑΡΗ στο μπάσκετ.

Παρά το γεγονός ότι ξεκάθαρα το κείμενό μου στο gazzetta.gr (http://www.gazzetta.gr/basketball/article/874737/eok-den-empisteyomai  ) αναφέρονταν στην εμπιστοσύνη στην οικογένεια Λάσκαρη και στην ξεκάθαρη εδώ και χρόνια θέση μου για την ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου, υπήρξαν φίλοι που το έλαβαν διαφορετικά.

Προφανώς και δεν έχουν συνηθίσει στον ΑΡΗ να ασκείται κριτική σε ανθρώπους που το σύνολο σχεδόν της οικογένειας τους πιστεύει, τους εκτιμά και θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά στον σύλλογο. Επειδή επί προσωπικού η υπερβολική εμπιστοσύνη και η έλλειψη κριτικής “για το καλό του ΑΡΗ” έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε -ορισμένες μόνο και όχι όλες- περιπτώσεις, είναι αυτονόητο πλέον ότι την άποψη μου θα την σημειώνω και θα την καταγράφω έστω και αν δεν είναι αρεστή.

Τι αλήθεια ενόχλησε στο συγκεκριμένο blog ή αν θέλετε τι μεμπτό υπάρχει σε αυτό για τον Λάσκαρη, πολλοί προσπάθησαν να το εντοπίσουν, αλλά μάλλον δεν τα κατάφεραν.

Κατάλαβα βέβαια εγώ. Αυτό που ενόχλησε τελικά δεν ήταν τα όσα ειπώθηκαν για τον Λάσκαρη, άσχετα αν χρησιμοποιήθηκε η κριτική για την επιλογή ευρωπαικού προορισμού για να συνδεθούν άσχετα πράγματα του…ποδοσφαιρικού παρελθόντος.

Αυτό που ενόχλησε ήταν ξεκάθαρα οι αναφορές για την ΕΟΚ. Δεν ανήκω στους προνομιούχους που ταξίδευαν τζάμπα με την ομοσπονδία σε διάφορες διοργανώσεις και είναι αλήθεια ότι με το κείμενό μου παρεξηγήθηκαν και συνάδελφοι, που ταξίδεψαν χωρίς έξοδα αποστολής των μέσων τους για δημοσιογραφικούς λόγους, αλλά δεν μπήκαν στην διαδικασία σπεκουλαρίσματος της ομοσπονδίας στο θέμα του ΑΡΗ.

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ορισμένοι επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΚΟΥΤΡΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚ. Άρα και αυτό το θέμα, όπως και πολλά άλλα και κυρίως την διαιτησία και την αντιμετώπιση που τυγχάνει επί σειρά ετών ο ΑΡΗΣ.

Είναι οι ίδιοι που δεν ξεφωνίζουν όταν ο ΑΡΗΣ σφαγιάζεται από την διαιτησία, είναι οι ίδιοι που χαρακτηρίζουν οπαδούς όποιον δεν γουστάρει τον… Μπάνε και τους συν αυτώ, αλλά μόλις βγήκε το βούλευμα για παραπομπή για κακούργημα έκαναν… κοκοκο. Δεν γίνεται να σε… εξυπηρετεί στα ταξίδια στο Ευρωμπάσκετ η ΕΟΚ και εσύ να ξεφωνίζεις για τις αλλαγές στις ημερομηνίες υπέρ του Παναθηναικού, αν στην ιεραρχία σου δεν έχεις τον ΑΡΗ πάνω από την ΕΟΚ και αν βεβαίως δεν γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου το αν θα ξαναταξιδεύσεις; Και για να λύσω και αυτές τις παρεξηγήσεις δεν αναφέρομαι σε συναδέλφους που καλύπτουν ρεπορτάζ ΑΡΗ και τα…χώνουν όποτε χρειάζεται. Λίγοι μεν, αλλά το κάνουν ανεξάρτητα αν κάποια στιγμή μπήκαν και αυτοί σε μία ¨αμαρτωλή” αποστολή, αλλά δεν μπήκαν ποτέ στην διαδικασία στου πάρε-δώσε. Μπαίνουν βέβαια σε διαδικασίες εσωστρέφειας που όμως πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν βγάζουν πουθενά, πέρα από την ικανοποίηση όσων δεν θέλουν να πολλαπλασιάζονται οι αξιόπιστες αρειανές φωνές.

Για να δώσω και μια ποδοσφαιρική διάσταση θεωρείτε ότι όσοι μπαίνουν στα αεροπλάνα της ΕΠΟ μπορούν να γράψουν και να αναφέρουν όσα έχω προσωπικά αναφέρει κατά καιρούς για Γκαγκατσοσαρρογκιρτζίκιδες. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Επειδή όμως δεν μπορείς να υπερασπιστείς στα ίσια την ΕΟΚ, μπαίνουν μπρίζες ότι ο (κάθε) Χρύσανθος δεν γουστάρει τον Λάσκαρη. Όλως τυχαίως βέβαια όταν ήρθε ο Λάσκαρης ορισμένοι έλεγαν ότι τον αβαντάρουμε, ενώ δεν το αξίζει. Λέχθηκαν μετά από αυτό το blog για όσους η μνλημη είναι επιλεκτική (http://www.allaboutaris.com/blog/tsaltidis/58502/den-einai-san-tous-allous )

Εγώ θα επαναλάβω ότι ο Λάσκαρης έσωσε τον ΑΡΗ από την καταστροφή. Πλήρωσε και πληρώνει χρέη και μάλιστα ως τακτική διοίκηση που δημιούργησαν οι προηγούμενοι (που μάλιστα έχουν άριστη σχέση με συγκεκριμένα ΜΜΕ) έχει τριπλασίασει το μπάτζετ και έχει δώσει όραμα στον κόσμο του ΑΡΗ!

Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο της Αρειανής οικογένειας, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι επειδή μέχρι πρότινος είχα διαχειριστές που ανέβαζαν τον πήχη των χρεών, δεν θα πρέπει να εκφράζεται οποιαδήποτε διαφορετική άποψή από όσα πρεσβεύει ή υποστηρίζει ο κ. Λάσκαρης.

Όπως επίσης άποψή μου είναι ότι η ΕΟΚ έχει στερήσει τίτλους από τον ΑΡΗ και αυτό δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να το ξεχνάει ο Αρειανός όσο βρίσκονται οι… αιωνόβιοι εκεί. Ορισμένοι προφανώς και έχουν λόγους είτε να αβαντάρουν την ΕΟΚ ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να μην την ξεφωνίζουν. Προσωπικά λέω ΝΑΙ στον Λάσκαρη και ΟΧΙ στην ΕΟΚ και χαίρομαι που μαθαίνω ότι οι επαφές της οικογένειας Λάσκαρη για την συμμετοχή στην διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ έχουν γίνει με τα ανώτερα κλιμάκια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Έτσι και μάγκας θα είναι ο ΑΡΗΣ και ο Λάσκαρης, αλλά και ο (κάθε) Βασιλακόπουλος θα ξέρει ποια είναι η θέση του, αλλά και ποια θα πρέπει να είναι η στάση του απέναντι στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας…

ΥΓ1 Τα περί αβάντας ή όχι έμπλεξαν και επί Γαλανού και επί Κάλας και φυσικά επί Καρυπίδη. Για τις περίφημες καρτέλες τους τα ίδια ακριβώς πράγματα υποστήριζα πάντα. Χρηματα καρτέλας τους είναι όσα περνάνε από το λογιστήριο του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ και φυσικά ΟΧΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ. Το ίδιο και για τους τρεις. Άλλοι άλλαζαν απόψεις ανάλογα με το ποιανού εταιρία κόβει τα παραστατικά και κυρίως αν είχαν χορηγική… συνεργασία. Πιστεύω ότι πλέον είναι κατανοητό από όλους ότι και ο Καρυπίδης που είναι απόλυτα συνεπής μέχρι σήμερα, θα κριθεί στην διαδικασία του ΜΚ και φυσικά της συμμετοχής της ομάδας χωρίς προβλήματα αρχικά στην Β εθνική.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X