Το διαβατήριο μόλις σφραγίστηκε

από AllAboutARIS

Πολλαπλά κερδισμένος και με σαφή την ευρωπαϊκή προοπτική βγαίνει από το φετινό Γιούροκακ ο ΑΡΗΣ.

Ο ΑΡΗΣ μετράει μόνο κέρδη από τη φετινή του επιστροφή στα ευρωπαϊκά κύπελλα έστω και αν το φινάλε άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί η ομάδα του Πρίφτη κέρδισε μια καταξιωμένη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά και πικρή συνάμα γιατί η πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης χάθηκε στις λεπτομέρειες. Δεν είναι όμως καιρός για δάκρυα.  

Ο ΑΡΗΣ κοιτάει ήδη στο μέλλον που προμηνύεται – αν όχι λαμπρό- τουλάχιστον αισιόδοξο και σε μια «παρθένα» διοργάνωση στην αφετηρία της οποίας όπως φαίνεται θα δώσει το «παρών». Οι φίλοι του ΑΡΗ μαθημένοι στα λούσα της Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να ξεσκονίσουν τα ευρωπαϊκά τους διαβατήρια και να τονίσουν με το ηχόχρωμά τους κάθε γήπεδο που επισκέφτηκαν. Θύμισαν στους παλιούς και μύησαν τους καινούργιους λάτρεις της… σπυριάρας μπάλας, στη μυσταγωγία του Παλέ. Του πιο εμβληματικού γηπέδου στην Ευρώπη από το οποίο δεν πέρασε καμία από τις οκτώ ομάδες που το επισκέφτηκαν.  

Ο πληγωμένος από την κατρακύλα του ποδοσφαίρου φίλος του ΑΡΗ βρήκε στη μπασκετική ομάδα το χαμόγελο που είχε χάσει. Την περηφάνια να υποστηρίζεις αυτό το σύλλογο, τη διέξοδο από τα προβλήματά του, γνωρίζοντας ότι για ένα δίωρο θα περάσει αν μη τι άλλο καλά. Το γεμάτο γήπεδο έστειλε ένα μήνυμα στην μπασκετική Ευρώπη, ότι εδώ στο νότο, το λιοντάρι άρχισε να βρυχάται ξανά και ο κ. Μπερτομέου αν δεν θέλει να το καταλάβει γιατί πρέπει λόγω χορηγών να χωρέσει στην δική του Ευρωλίγκα τις τούρκικες και ρώσικες ομάδες, σύντομα θα το μετανιώσει.

Σε αυτή την πορεία των 16 αγώνων ο Νίκος Λάσκαρης πήρε και αυτός το μάθημά του. Βίωσε ως το μεδούλι ποιας ομάδας προΐσταται και κατάλαβε ότι αν θέλει να το πάει παραπέρα το πράγματα θα πρέπει σιγά-σιγά να ανεβάσει το μπάτζετ αφού πολλά από αυτά που θα βάλει θα τα πάρει πίσω.

Οι παίκτες κατάλαβαν τι σημαίνει πρωταθλητισμός με τρία παιχνίδια την εβδομάδα, συνεχείς μετακινήσεις, κούραση  αλλά και την ικανοποίηση να κοντράρεις ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ και να τις κερδίζεις κιόλας. Έφαγαν τις σφαλιάρες τους (Μπούντουτσνοστ, Αρμάνι κυρίως) άλωσαν το Καζάν, ενηλικιώθηκαν, απέκτησαν εμπειρίες και όσοι συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν, κουβαλούν παραστάσεις που θα τους φανούν χρήσιμες. Πάνω- κάτω ισχύει το ίδιο και για τον προπονητή που κολλάει και τα δικά του προπονητικά ένσημα και φαίνεται να κερδίζει την παραμονή του και την επόμενη σεζόν στον πάγκο.

Μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού ο ΑΡΗΣ επικεντρώνεται πλέον στις εγχώριες υποχρεώσεις του με στόχο να τερματίσει στην 3η θέση και να κάνει τους δυο αιώνιους της Αθήνας να αρχίσουν σιγά-σιγά να νιώθουν την απειλή του….

Προτεινόμενα Άρθρα

Παιδιά έχετε χάσει κάθε...μέτρο. Δεν είναι αποκάλυψη να λέτε ό,τι ειπώθηκε στο ALLABOUTARIS TV 3 φορές το τελευταίο δεκαήμερο. Copy paste...ξεδιάντροπο λέγεται!

X