Μα ακόμα δεν τελειώσαμε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει για την αγωνιστική άνοδο του ΑΡΗ, τον Καρυπίδη και το… μαρτύριο που ακόμα υπάρχει μπροστά

Προχθές ο ΑΡΗΣ πέτυχε με καθυστέρηση ενός έτους, τον στόχο που είχε θέσει τον Σεπτέμβριο του 2014. Να προαχθεί στην Φούτμπολ Λιγκ και μάλιστα στο… ρελαντί, όπως έγινε δηλαδή φέτος.

Από τον Γαλανό που νόμιζε ότι με τα… ψέματα θα έκανε διοίκηση (και η πλάκα είναι ότι ακόμα κάποιοι του δίνουν βήμα) και τον Κάλας που είχε κάθε καλή πρόθεση αλλά ήταν άπειρος, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε να πράττει το αυτονόητο φέτος και να εξασφαλίζει άνετα την άνοδο του στην 2η κατηγορία. Και εδώ αξίζει ένα μπράβο στον Καρυπίδη.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, έστησε μία ομάδα μέσα σε μόλις ένα βράδυ, ήταν και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ενώ… έβαλε και κάτι παραπάνω για να πείσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν στην Γ’ Εθνική, θέλοντας να αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο ρίσκου με την εξασφάλιση της ανόδου. Θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τον ΑΡΗ στην Φούτμπολ Λιγκ; Εχει όντως την οικονομική δυνατότητα να το κάνει; Αυτό θα το δούμε το καλοκαίρι όταν θα… μιλήσει το χρήμα. Ηθικά πάντως, έχει το προβάδισμα. Αλλού όμως είναι το θέμα τώρα…

Είναι αρκετό για τον ΑΡΗ ότι έχει ανέβει από τον Απρίλη και μάλιστα με μία διαφορά που πιθανότατα θα φτάσει τους 20 βαθμούς; Βάσει απλής λογικής ναι, αλλά βάσει ελληνικής λογικής, όχι. Για τον ΑΡΗ χθες τελείωσε το αγωνιστικό μαρτύριο της Γ’ Εθνικής, όχι όμως το εξωαγωνιστικό.

Οση εμπιστοσύνη και αν εμπνέει ο Καρυπίδης -έτσι πρέπει να κάνει άλλωστε όποιος είναι στο «τιμόνι» του ΑΡΗ- ο κόσμος στο βάθος είναι λίγο… σφιγμένος και επιφυλακτικός αφού τα μάτια του έχουν δει πολλά και οι περσινές πληγές ακόμα δεν έχουν κλείσει. Και αυτό λόγω όχι λόγω του Καρυπίδη αλλά της νέας… αυθόρμητης πρωτοβουλίας κάποιων να «καθαρίσουν» με τον νου τους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά εντελώς τυχαία, πάλι εις βάρος του ΑΡΗ.

Εγώ προσωπικά δεν… τρώω από τις δηλώσεις του Κοντονή ή του Λεβέντη, οι οποίοι καλά τα είπαν στο AllAboutARIS, αλλά όπως έχουμε σημειώσει δεκάδες φορές, τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις. Και αυτός είναι ο δεύτερος από τους τρεις στόχους που ανέλαβε ο Καρυπίδης. Για αυτό επιλέχθηκε και μέχρι να το δούμε και σε χαρτί ότι ο ΑΡΗΣ θα παίξει στην Φούτμπολ Λιγκ, χρειάζεται επαγρύπνηση και να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει, από τους ανθρώπους που φέρουν την ευθύνη. Να προχωρήσει η εκκαθάριση και εάν δεν προλάβουν στον ΑΡΗ να την ολοκληρώσουν μέχρι το καλοκαίρι, η ομάδα ακόμη κι έτσι να μην έχει πρόβλημα στην Β’ Εθνική. Και εκεί είναι που τα δύσκολα συνεχίζονται.

Το μαρτύριο της Γ’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, ακολουθεί όμως εκείνο της Φούτμπολ Λιγκ και δεν θα τελειώσει μέχρι που το «Κλεάνθης Βικελίδης» ανοίξει ξανά τις πόρτες του για παιχνίδι Σούπερ Λιγκ ή κάποιο ευρωπαϊκό ματς. Και του χρόνου η σεζόν θα είναι δύσκολη ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά. Οσον αφορά το τελευταίο όμως, εκεί είναι που ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Και πως θα το κάνει; Λειτουργώντας στο μεταγραφικό όπως φέτος. Με παίκτες υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα της κατηγορίας, με τους οποίους θα περιορίσεις όσο περισσότερο μπορείς το ρίσκο και κάθε περιθώριο λάθους σε μία… περίεργη κατηγορία. Αυτός είναι και ο τρίτος στόχος του Καρυπίδη, τον οποίο ήδη δουλεύει με τον Αναστόπουλο και πλέον θα το κάνουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Αρκεί φυσικά να μην προκύψουν τα προβλήματα που όλοι απεύχονται. Για αυτό ο δρόμος είναι μακρύς, όμως τουλάχιστον φέτος έγινε ένα πρώτο βήμα.

Υ.Γ. Δεν είναι προκλητικό να βλέπεις ανθρώπους της ομάδας βόλεϊ να μιλούν. Είναι προκλητικό όμως να κρύβονται πίσω άλλα προβλήματα και να μην αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες. Ολοι φταίνε με τον δικό τους τρόπο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X