Δύο εβδομάδες, που ίσως αλλάξουν πολλά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εκνευρισμός και κατήφεια… Αυτά ήταν τα συναισθήματα που διακατείχαν μέχρι χθες του βράδυ τους οπαδούς του ΑΡΗ, μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ και κυρίως τα όσα κωμικοτραγικά έλαβαν χώρα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ολα όμως… γύρισαν τούμπα με το πρώτο ξύπνημα της νέας εβδομάδας. Εκεί που πραγματικά δεν το περίμενε κανένας.

Σε πολλούς προκάλεσε απορία η απουσία κάθε αντίδρασης από πλευράς ΚΑΕ μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ισως και εκνευρισμό σε έναν βαθμό, αφού ο Αρειανός δεν μπορούσε να χωνέψει αυτά που είδε. Εκ του αποτελέσματος όμως, η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω.

Μέσα σε 730 λέξεις, ο ΑΡΗΣ εξέδωσε ίσως την πιο αληθινή ανακοίνωση αθλητικής ομάδας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καταγράφοντας χωρίς «σάλτσες» και με σωστές επισημάνσεις, την αρρωστημένη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει κάποιοι το ελληνικό μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια. Μία ανακοίνωση που έκανε κάθε Αρειανό να αισθάνεται περήφανο. Οχι για την ομάδα του -η περηφάνια αυτή είναι δεδομένη θεωρώ- αλλά για τον πρόεδρο του! Και αυτό στον ΑΡΗ έχουμε να το δούμε δεκαετίες ολόκληρες.

Ο Λάσκαρης έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι δεν ήρθε να πετάξει λεφτά, αλλά να προστατεύσει την επένδυση του. Και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ανακοίνωση του, όπως και οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει από εδώ και πέρα. Ούτε για λαϊκή κατανάλωση, ούτε για να αυξήσει τη δημοτικότητα του. Εχει βάλει στόχο να επαναφέρει τον ΑΡΗ στο προσκήνιο. Και ο ΑΡΗΣ βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. Και το κατάφερε μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Πριν τα πλέι οφ, όλη η Ελλάδα έβλεπε έναν ΑΡΗ που άρχισε να πατάει ξανά γερά στα πόδια του. Στα πλέι οφ όμως και συγκεκριμένα στην σειρά με τον Παναθηναϊκό, είδε κάτι άλλο. Είδε έναν ΑΡΗ που κοίταξε στα μάτια μία ανώτερη αγωνιστικά ομάδα, την κέρδισε δύο φορές και λίγο έλειψε να την αφήσει εκτός τελικών της Μπάσκετ Λιγκ. Εκεί έδειξε εντός του παρκέ ότι είναι ξανά εδώ. Και ακολούθησε η ανακοίνωση του Λάσκαρη, για να δώσει να καταλάβει στο κατεστημένο της Ομοσπονδίας ότι μετά από χρόνια, έχει έναν εξωδιοικητικό ηγέτη με δυναμική, πυγμή και… κοχόνες. Που δεν κωλώνει να πάει κόντρα στο σύστημα.

Φυσικά τα παραπάνω είναι η αρχή της επιστροφής. Η πραγματική επιστροφή, θα είναι όταν ο ΑΡΗΣ βρεθεί ξανά στην κορυφή. Στην προσπάθεια του να φτάσει εκεί, θα συναντήσει δυσκολίες. Ηδη τον πολεμούν και θα το κάνουν σε ακόμα μεγαλύτερη βαθμό μετά την ανακοίνωση του Λάσκαρη. Γιατί η ψαλίδα κλείνει και τον φοβούνται, μόλις στον έναν χρόνο της παρουσίας του Λάσκαρη στην ομάδα. Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει στον δεύτερο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X