Η λογική από το συναίσθημα και τα… δύσκολα

από AllAboutARIS

Η εύκολη διαδικασία όπως εξελίχθηκε για τον Θόδωρο Καρυπίδη αλλά και τα δύσκολα που ξεκινούν από σήμερα κιόλας.

Απλά, σύντομα, χωρίς αντιστάσεις και ισχυρές διαφωνίες και με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Θόδωρος Καρυπίδης έγινε το απόλυτο φαβορί για να γίνει ο μεγαλομέτοχος της νέας ΠΑΕ που αποφάσισαν τα μέλη να ιδρύσουν, με την υποχρέωση να καταβάλλει όταν ανοίξει ο ειδικός λογαριασμός 1,2 εκ ευρώ συν 300.000 ευρώ δάνειο στον χειμαζόμενο ερασιτέχνη. Πιο εύκολα ίσως από ότι και ο ίδιος θα φανταζόταν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γ.Σ, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν ολοκληρώθηκε σε κάτι παραπάνω από δυο ώρες. Τη λες και εξπρές…

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε ισχυρό ρεύμα για ΜΚ 5εκ ευρώ που εκφράστηκε και δημόσια, απόλυτα συμβατό με το όνομα και το μέγεθος του ΑΡΗ, τελικά επικράτησε η λογική από το συναίσθημα. Το χειροπιαστό από το… όνειρο. Κακά τα ψέματα, όλοι θα ήθελαν ένα ΜΚ αρκετά υψηλό που θα μπορούσε να το καλύψει ένας κροίσος αλλά στην παρούσα φάση αποδεικνύεται ότι είναι ουτοπικό.  Ο νυν υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, δίχως να απλωθεί παραπέρα από εκεί που μπορεί να φτάσει, θα γίνει κατά τα φαινόμενα (μόλις βάλει τα χρήματα) το νέο αφεντικό της ΠΑΕ που θα ιδρυθεί. Ο κυνισμός με τον οποίο από βήματος ξεκαθάρισε ότι: «τόσα μπορώ, τόσα βάζω» να ήταν σοκαριστικός και να απογοήτευσε αρκετούς, από την άλλη όμως ήταν ειλικρινής και κέρδισε τους παρευρισκόμενους όπως φάνηκε στην ψηφοφορία που ακολούθησε. Δεν επιδίωξε να τους… ταΐσει κουτόχορτο, και αυτό από την εξέλιξη των πραγμάτων εκτιμήθηκε όπως φυσικά και το γεγονός ότι ανέβασε αγόγγυστα την ομάδα και έβαλε σχεδόν 1εκ. Άλλωστε, όπως φάνηκε δεν υπήρχε και εναλλακτική. Κανείς που να εκδήλωσε ενδιαφέρον έστω και προφορικό ώστε να δώσει μια άλλη επιλογή.

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη τα εύκολα τελείωσαν χθες. Από σήμερα ξεκινάνε τα δύσκολα, ήτοι η υλοποίηση των δεσμεύσεων που και χθες ανέλαβε. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα.  

Καταρχάς να φανεί συνεπής στο οικονομικό. Και ως προς την κάλυψη του ΜΚ και του δανείου στον ΑΣ αλλά και των υποχρεώσεων στο ποδοσφαιρικό τμήμα μέχρι τον Ιούνιο βάσει μνημονίου.

Στη συνέχεια να πάρει ΑΦΜ η νέα εταιρεία από το ΓΕΜΗ και παράλληλα την άδεια να αγωνιστεί στη Football League δίχως προβλήματα. Ίσως το σημαντικότερο. Το είπε και χθες και είναι φανερό ότι ποντάρει πολλά στον Κοντονή και τις υποσχέσεις που του έχει δώσει.

Εφόσον κυλήσει ομαλά η διαδικασία αυτή, τη σκυτάλη παίρνει η δημιουργία της ομάδας που θα εξασφαλίσει την άνοδο από του… Αγίου Νικολάου όπως είπε και ο Αναστόπουλος. Άλλη κατηγορία, άλλες απαιτήσεις, άλλο ρόστερ… άλλα κόλπα γενικώς. Και αναμφίβολα και 2-3 κινήσεις παικτών Σούπερ Λιγκ που θα ζεστάνουν τον κόσμο. Ο προγραμματισμός έχει γίνει, ο έλληνας τεχνικός έχει σχεδόν καταλήξει στις αποφάσεις του, μένει η υλοποίηση για τη νέα ομάδα που θα είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με τη φετινή σεζόν. Παράλληλα να συνεχίσει να τρέχει το κομμάτι της εκκαθάρισης ώστε όταν θα φτάσει του χρόνου τέτοια εποχή να μην υπάρχει ακόμη αυτό το «αγκάθι».

Αυτά σε άμεση προτεραιότητα γιατί από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που θα πρέπει να τον απασχολήσουν σοβαρά και κάνουν τη διαφορά. Όπως η οργάνωση της εταιρίας και η στελέχωσή της. Η ανάπτυξη του εμπορικού τμήματος, η βελτίωση των εγκαταστάσεων σε Κλεάνθης Βικελίδης και Ρύσιο (το τελευταίο σε συνάρτηση με τον πλειστηριασμό) και η επιχείρηση εξωστρέφεια του ΑΡΗ και ο επανακαθορισμός του στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Δεν τα λες και λίγα. Το θετικό είναι ότι… γουστάρει το ποδόσφαιρο, είναι νέος και έχει όρεξη. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το….

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X