Ενας… τρελός «γερόλυκος» των γηπέδων

από AllAboutARIS

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τις φανέλες 21 ομάδων έχει φορέσει ο άλλοτε στράικερ του ΑΡΗ

Ο Ουάσιγκτον Σεμπαστιάν Αμπρέου Γκάλλο, όπως είναι το πλήρες όνομα του, παρά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 40 του χρόνια, είναι έτοιμος να προσθέσει ένα ακόμα συμβόλαιο στην πλούσια καριέρα του, αυτή την φορά στην Σάντα Τέκλα από το Ελ Σαλβαδόρ.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις καλύτερες και διασημότερες ομάδες του κόσμου, κερδίζοντας δόξα, χρήματα και μένοντας πάντα στην πρώτη γραμμή. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Στην άλλη όψη, υπάρχουν ποδοσφαιριστές σαν τον ‘’Ελ Λόκο’’, όπως είναι το παρατσούκλι του. Τον αποκαλούνε ‘’τρελό’’ και όχι άδικα. Πάντα επιβεβαίωνε τις φήμες σχετικά με την τρέλα του, με περιστατικά όπως αυτό του 2005 όταν αγωνιζόταν στην Νασιονάλ.

Μόλις 20 ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ουρουγουάης, διένυσε με ποδήλατο (μαζί με έναν Ουρουγουανό Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας και φανατικό οπαδό της Νασιονάλ) μία απόσταση 100 χιλιομέτρων από το Μοντεβιδέο έως το μνημείο της παρθένου της Βερδούν, για να εκπληρώσει το τάμα που είχε κάνει. Αξέχαστη θα μείνει και η καυστική δήλωση που είχε κάνει για τον συμπατριώτη του Ντιέγκο Λουγκάνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’το να δώσεις το βραβείο Fair Play στον Λουγκάνο είναι σαν να δίνεις το νόμπελ ειρήνης στον Μπιλ Λάντεν’’. Συχνά εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές, πανηγυρίζει φορώντας μάσκες νεκροκεφαλής, έχει τατουάζ τον Μπομπ Μάρλει και θέλει πάντα να φοράει το νούμερο 13 το οποίο θεωρεί γούρικο. Ο Ουρουγουανός είναι ένα φαινόμενο που απλά δεν μπορείς να μην τον αγαπήσεις.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Αμπρέου είναι ένας γνήσιος γυρολόγος των γηπέδων. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που του αρέσει να αλλάζει συχνά παραστάσεις. Σε 21 χρόνια έχει αλλάξει 21 ομάδες σε 9 διαφορετικές χώρες και η πιθανή μεταγραφή στην Σάντα Τέκλα θα είναι ο 22ος σταθμός της επαγγελματικής καριέρας του.

Το πέρασμα του από τον ΑΡΗ

Οι Έλληνες οπαδοί τον θυμούνται πιο έντονα από το σύντομο πέρασμα του από τον ΑΡΗ και το ‘’Κλεάνθης Βικελίδης’’, στο πρώτο μισό της σεζόν 2009/2010. Τον Ιούνιο του 2009, η υποδοχή των οπαδών του ΑΡΗ στο αεροδρόμιο <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>> ήταν κάτι παραπάνω από αποθεωτική, αλλά το διάστημα που παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη, η απόδοση του ήταν μάλλον μέτρια. Πέτυχε 5 γκολ, αγωνιζόμενος σε 9 αγώνες. Ήταν αργός, δεν είχε καλό χειρισμό της μπάλας, βρισκόταν εκτός κλίματος, ενώ κανείς ποτέ δεν κατάλαβε τον λόγο που δεν πλάσαρε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα στο 27’ του αγώνα με τον παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική (μάλιστα σε εκείνο το ματς έβαλε και αυτογκόλ λίγα λεπτά αργότερα). Στις 18 Δεκεμβρίου του 2009 αποτελούσε παρελθόν από τον σύλλογο. Ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξη του για τον Άρη σε γνωστό site: “Μπορεί το πέρασμα μου από την Ελλάδα και τον Άρη να ήταν σύντομο, αλλά έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη και αυτή τη μεγάλη ομάδα. Αυτό που θυμάμαι, είναι ο τρόπος και η στοργή με την οποία με αγκάλιασε ο κόσμος.”

Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν μειώνουν την ποδοσφαιρική του αξία. Τα 26 γκολ με το εθνόσημο τον καθιστούν ως τον 7ο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ουρουγουάης, ενώ με τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, έχει πετύχει 342 γκολ σε 618 συμμετοχές. Ο Αμπρέου είναι από τα αγαπημένα ποδοσφαιρικά τέκνα των Ουρουγουανών, αγάπη η οποία εξελίχθηκε σε λατρεία μετά το εύστοχο πέναλτι αλά πανένκα, στον προημιτελικό με την Γκάνα για το μουντιάλ του 2010. Πέναλτι το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στην ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία και έδωσε την πρόκριση στους Ουρουγουανούς για τα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως αυτή ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του, ενώ δήλωσε πως ένιωθε ευλογημένος που αγωνίστηκε στην ομάδα της καρδιάς του, την Νασιονάλ.

Ντεφενσόρ, Νασιονάλ, Σαν Λορέντζο, Ρίβερ Πλέιτ, Ροζάριο Σεντράλ, Μποταφόγκο, Φιγκεϊρένσε, Γκρέμιο, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Τέκος, Κρουζ Αζούλ, Αμέρικα, Ντοράντος ντε Σιναλόα, Μοντερέι, Σαν Λουίς, Τίγκρες, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ΑΡΗΣ, Αούκας και Σολ ντε Αμέρικα συνθέτουν το παζλ των ομάδων που είχαν τον Αμπρέου στο ρόστερ τους, με την Σάντα Τέκλα να είναι ένας ο επόμενος πιθανός σταθμός της καριέρας του. Ο Αμπρέου λοιπόν, δείχνει να μην καταλαβαίνει από το πέρασμα του χρόνου και είναι πανέτοιμος για την επόμενη ομάδα του. Εμείς μέχρι τότε θα απολαμβάνουμε έναν από τους πιο cult ποδοσφαιριστές που είχαμε την τύχη να τον δούμε και από τα μέρη μας.

Προτεινόμενα Άρθρα