Τώρα κολλάει το γοργόν και χάριν έχει

από AllAboutARIS

Ο Θόδωρος Καρυπίδης με μια σειρά από απαραίτητες ενέργειες κρατάει το κλειδί των εξελίξεων στον ΑΡΗ.

Έχω αναφέρει πολλές φορές και από ραδιοφώνου ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του ΑΡΗ φέτος και συνάμα πολύτιμος σύμμαχος των ενεργειών που απαιτούνται για την νέα σεζόν είναι ότι «καθάρισε» την άνοδο γρήγορα και άνετα, είχε τον ίδιο προπονητή όλη τη χρονιά, τον ίδιο υπεύθυνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και άρα την πολυτέλεια να κάνει τον προγραμματισμό του έγκαιρα και κυρίως δίχως την ασφυκτική πίεση του χρόνου που αντιμετώπισε τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια.

Ευχής έργον λοιπόν να μην απεμπολήσει αυτό το πλεονέκτημα που απέκτησε με το σπαθί του και τις κινήσεις του όλη τη χρονιά. Ο άνθρωπος που με τις ενέργειές του, θα αξιοποιήσει αυτό το αβαντάζ είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης. Δυο τρία σημαντικά πραγματάκια οφείλει να διεκπεραιώσει ώστε να αρχίσει να κυλάει το νερό στο αυλάκι και να ξεκλειδώσει αυτή την… άβολη φάση της αναμονής και της παντελούς απουσίας εξελίξεων. Όλες περιστρέφονται γύρω από το χρήμα. Με αυτό θα καλύψει την αύξηση του ΜΚ της νέας ΠΑΕ, με αυτό θα δώσει στον Αναστόπουλο την δυνατότητα να τελειώσει τις εκκρεμότητες με το περσινό ρόστερ, θα κάνει μεταγραφές, θα κλείσει προετοιμασία, θα οργανώσει την ΠΑΕ, θα «ντύσει» την ομάδα για την νέα σεζόν, φτιάχνοντας και μπουτίκ για να έχει επιτέλους και κάποια έσοδα. Αναφέρω αυτές που αποτελούν προτεραιότητα γιατί υπάρχουν ασφαλώς κι άλλες αλλά έπονται.

Ο ΑΡΗΣ ως το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Να ορίσει τους νόμους της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ομάδες, και ιδίως αυτές που έχουν βλέψεις πρωταθλητισμού τηρούν μ ια φάση αναμονής. Στην ουσία περιμένουν τον ΑΡΗ να βγει στην αγορά για να δουν τις προθέσεις του ανδρός και επιχειρηματία Καρυπίδη. Ποιους «παίκτες» θα χτυπήσει, τι συμβόλαια θα προσφέρει, σε ποιο σημείο θα ανεβάσει το μπάτζετ, ώστε να αποφασίσουν αν αξίζει και σε ποιο βαθμό να επενδύσουν, κυνηγώντας ουσιαστικά την 2η θέση που δίνει άνοδο.

Όσο ο ΑΡΗΣ καθυστερεί με την αύξηση του ΜΚ (αναφέρομαι στην περίπτωση που δεν καλυφτεί το ποσό στις 24/6) άρα αυτόματα θα καθυστερήσει τόσο τις επόμενες ενέργειες της νέας εταιρίας και τον αγωνιστικό του προγραμματισμό, τόσο θα τους δίνει θάρρος. Θα χάνει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους (βλέπε Μανούσος, Κονέ) και σύντομα δεν αποκλείεται να απολέσει και παίκτες που θεωρούσε δεδομένους από το φετινό ρόστερ αφού ήδη 3-4 τουλάχιστον έχουν δεχθεί κρούσεις από ομάδες των δυο επαγγελματικών κατηγοριών.

Ασφαλώς και δεν υπάρχει ακόμη η ασφυκτική πίεση του χρόνου με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα της Football League ξεκινάει στα τέλη του Σεπτέμβρη αλλά το γοργόν και χάριν έχει. Σε ένα μήνα ο Αναστόπουλος θα περιμένει τους ποδοσφαιριστές στο πρώτο ραντεβού για τη νέα χρονιά και ασφαλώς στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα ήθελε να έχει ένα μεγάλο κομμάτι του ρόστερ συμπληρωμένο αφού έχει πάρει τις αποφάσεις του για τους παίκτες που θα μείνουν ενώ γνωρίζει και τις ανάγκες για την νέα σεζόν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X