Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 0-1 (Ημιτελικός κυπέλλου 1970)

από AllAboutARIS

Πέταξε στον τελικό του Καυτατζογλείου ο ΑΡΗΣ

Στον δρόμο προς τον τελικό του κυπέλλου, ο ΑΡΗΣ ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς Παναθηναϊκό στο γήπεδο Χαριλάου (αλλά και τις Πάτρα & Καλλιθέα εκτός έδρας) , τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του Ολυμπιακού στον Πειραιά.

Η αποστολή ήταν εξαρχής δύσκολη. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα για το πρωτάθλημα, πάλι μέσα στο Καραϊσκάκη, με τον ΑΡΗ να αποσπά την ισοπαλία με 1-1. Ο ημιτελικός του κυπέλλου όμως είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα:
Μόλις στο 8’ του αγώνα, και ενώ ο ΑΡΗΣ βρισκόταν στην επίθεση, ο Παπαϊωάννου έκανε το ένα δύο με τον Αλεξιάδη, και αφού ο πρώτος κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι, με ξερό μονοκόμματο σουτ, έκανε το 0-1, το οποίο έμελε να μείνει ως το τέλος.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην συνέχεια, όμως ο Νίκος Χρηστίδης πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι και κράτησε το σκορ στο 0-1, εξουδετερώνοντας τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού. Μάλιστα προς το τέλος του αγώνα, ο ΑΡΗΣ χάνει μερικές καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα του, τις οποίες όμως σπαταλάει. Το τελικό σφύριγμα βρίσκει τον ΑΡΗ νικητή με 0-1, παίρνοντας πρόκριση σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια (τελευταία φορά είχε παίξει σε τελικό το 1950).

Ήταν μια μεγάλη νίκη πρόκριση για τον ΑΡΗ, που στιγματίστηκε όμως από την απώλεια του Τάκη Λουκανίδη, ο οποίος ενεπλάκη σε διένεξη με ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, λίγο μετά το τέλος του αγώνα. Η τιμωρία από αυτό το επεισόδιο του κόστισε την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου μία εβδομάδα αργότερα.

Ο τελικός του 1970 ήταν μεγάλης σημασίας, καθώς για 1η φορά θα διεξαγόταν ένας τελικός κυπέλλου εκτός Αθηνών (ο ΑΡΗΣ είχε αντιμετωπίσει τον Εθνικό το 1933 στην Θεσσαλονίκη, αλλά εκείνη την χρονιά οι τελικοί ήταν διπλοί) ενώ επίσης για 1η φορά το τρόπαιο διεκδικούσαν δύο ομάδες εκτός κέντρου (και μάλιστα μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων της Θεσσαλονίκης).

Η σύνθεση του ΑΡΗ σε εκείνο το ματς αποτελούταν από τους:
Νίκος Χρηστίδης, Θεόδωρος Πάλλας, Χρήστος Ναλμπάντης, Σοφοκλής Σεμερτζής, Άγγελος Σπυρίδων (Βασίλης Ψηφίδης 69’), Δημήτρης Ραπτόπουλος, Μανώλης Κεραμιδάς, Τάκης Λουκανίδης, Αλέκος Αλεξιάδης, Κώστας Παπαιωάννου, Βαγγέλης Συρόπουλος (Γιώργος Κωνσταντινίδης 82’)

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X