Απαντήσεις ή δικαιώματα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πάσχα μπορεί να μην έχουμε, αλλά την εβδομάδα που διανύουμε την λες και… Μεγάλη. Και η κορύφωση της είναι την ερχόμενη Παρασκευή, όταν θα φανεί αν τελικά θα μιλήσει το χρήμα ή όχι…

Τα δεδομένα είναι γνωστά, η δέσμευση Καρυπίδης επίσης και αυτό που περιμένουν όλοι είναι την υλοποίηση της, ώστε να κατευνάσει την δικαιολογημένη -σε έναν βαθμό- ανησυχία του κόσμου όλο αυτό το διάστημα. Δικαιολογημένη διότι βλέπει τον μοναδικό ενδιαφερόμενο για την νέα ΠΑΕ, να παρουσιάζει πρόβλημα ρευστότητας, να προσπαθεί να υποβάλλει την επιχείρηση του σε πτωχευτική ρύθμιση. Ούτε εμένα μ’ αρέσει ο πιθανός νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να παρουσιάζει μία τέτοια εικόνα. Αν όμως είναι συνεπής απέναντι στην επένδυση που λέγεται ΑΡΗΣ (που μέχρι στιγμής είναι) και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, λίγο με νοιάζει. Και ας ακούγεται λίγο σκληρό.

Μέχρι στιγμής, αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Με εξαίρεση τις οφειλές των δύο τελευταίων μηνών προς τους παίκτες, θέμα που οφείλει να διευθετήσει άμεσα, ήταν τύπος και υπογραμμός στις οικονομικές του υποχρεώσεις, σε ποδοσφαιρικό τμήμα και Ερασιτέχνη. Λίγη σημασία θα έχει όμως αν δεν κάνει πράξη την δέσμευση του, την ερχόμενη Παρασκευή. Τόσο για τον ΑΡΗ όσο και για τον ίδιο και την επένδυση που έχει κάνει μέχρι στιγμής. 

Με την κατάθεση των 1,2 εκατ. συν την ταμειακή διευκόλυνση προς τον ΑΣ που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ο Καρυπίδης θα δώσει απαντήσεις και ξεκλειδώσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Νίκου Αναστόπουλου, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν. Θα επιτρέψει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την νέα ΠΑΕ, εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Και θα αποδείξει φυσικά ότι διαθέτει ρευστό, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα χρειαστεί κι άλλο μέσα στην επόμενη σεζόν.

Αυτός είναι ένας δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει. Ο άλλος; Να μην βάλει τα χρήματα και να φανεί ανακόλουθος των δεσμεύσεων του. Ασχετα αν θα τα βάλει μετά μέσω της εταιρίας του. Θα δείξει αδυναμία να ανταποκριθεί όχι μόνο στην υπόσχεση του, αλλά και στην εξέλιξη της επένδυσης του. Και αυτό διότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων θα χαθούν μεταγραφικοί στόχοι, ημερομηνίες στα αθλητικά κέντρα που εξετάζονται για την προετοιμασία και πάνω απ’ όλα η αξιοπιστία του, που κρίνεται καθημερινά από έναν απαιτητικό κόσμο όπως είναι αυτός του ΑΡΗ.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του Ερασιτέχνη και της διοικούσας επιτροπής (για την τελευταία παίζουν ρόλο και οι διαβεβαιώσεις του Σίμου Ορφανίδη), δείχνουν προς το αισιόδοξο σενάριο. Η ίδια η λογική δείχνει προς αυτό το σενάριο, αφού θα ήταν παράλογο να ρισκάρει την επένδυση του. Ακόμα όμως και αν αυτό επιβεβαιωθεί, μπορεί να είναι προς την σωστή κατεύθυνση για όλα τα παραπάνω αλλά χρειάζεται συνέχεια και… αναβάθμιση.

Οργάνωση των γραφείων, marketing , ακαδημίες (σε αυτό το κομμάτι υπάρχει η περίπτωση του Λοράν Ντεσό), την φετινή συνέπεια στο κομμάτι των πληρωμών και γενικά όλα εκείνα που θα εξασφαλίσουν την υγιή και επαγγελματική λειτουργία του ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα, στα πρότυπα της Σούπερ Λιγκ όπου στόχος είναι να βρεθεί σε έναν χρόνο. Σε αυτά προστίθεται και η αναβάθμιση των προπονητικών εγκαταστάσεων της ομάδας, οι οποίες εντάσσονται και στις οικονομικές υποχρεώσεις του Καρυπίδη, αφού πρόθεση του να είναι να «χτυπήσει» το ακίνητο στον πλειστηριασμό. Για την Βέροια δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι, καθώς είναι το αυτονόητο να παραχωρήσει τις μετοχές μέχρι την στιγμή που θα εξεταστεί από την ΕΕΑ.

Αλλες τρεις ημέρες υπομονής λοιπόν. Για να δούμε αν ο Καρυπίδης θα δώσει απαντήσεις ή δικαιώματα για περισσότερη κριτική από αυτή που ήδη δέχεται…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X