Η καλή συγκυρία και τα συστατικά της επιτυχίας

από AllAboutARIS

Θόδωρος Καρυπίδης και Νίκος Αναστόπουλος έχουν τη χρυσή ευκαιρία με κάποιες σωστές κινήσεις να επωφεληθούν από τη δίψα του κουρασμένου αρειανού.

Μετά την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ, δυο θέματα θα τρέχουν παράλληλα. Αυτό της εγγραφής της νέας εταιρίας στο ΓΕΜΗ με την έγκριση από την ΕΕΑ του μετοχολόγιου (συν φυσικά της άδειας από την ΕΠΟ που έπεται) και το άλλο που έχει να κάνει με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Βάζοντάς τα στη ζυγαριά, νικητής βγαίνει με διαφορά ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Η αγωνία ήταν να καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο αφού γενικά υπάρχει μια αίσθηση ότι άδεια οι κίτρινοι θα πάρουν παρότι και εκεί χρειάζεται προσπάθεια. Τώρα που καλύφθηκε το ΜΚ, ο κόσμος θέλει μεταγραφές, παίκτες, φιλικά, νέες φανέλες κτλ. Ό, τι του έλλειψε δηλαδή μια τετραετία τώρα.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον αρειανό τέλη Ιουνίου να μην πολυσκοτίζεται με καθετί εξωαγωνιστικό και να φαντασιώνεται μεταγραφές και μια καλή ομάδα που θα πάει φουριόζα για τη Σούπερ Λιγκ. Να αράζει στην παραλία και με να διαβάζει στην εφημερίδα ή στο smart κινητό του για 4-4-2 και αγωνιστικά χαρακτηριστικά του τάδε ή δείνα παίκτη. Μοιάζει ανήκουστο για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ, αλλά να που είναι πραγματικότητα. Δίψα υπάρχει, κλίμα συσπείρωσης επίσης. Ο φίλος του ΑΡΗ εφόσον δει κάποιες καλές κινήσεις θα αρχίσει να επιστρέφει στο γήπεδο για να στηρίξει την προσπάθεια.

Κακά τα ψέματα κριτήριο για όλα είναι το αγωνιστικό. Μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα, που θα συνδυάζει ουσία και θέαμα και θα δείξει από την αρχή τα δόντια της, αρκεί για να ανάψει η σπίθα. Καρυπίδης και Αναστόπουλος έχουν την χρυσή ευκαιρία, να επαναφέρουν σιγά-σιγά τον κόσμο στο γήπεδο, κάτι που ήταν φέτος και το παράπονό τους. Εφόσον υπάρχουν τα χρήματα, τρία-τέσσερα πράγματα χρειάζονται. Γνώση, συντονισμός, καταμερισμός αρμοδιοτήτων και καλές επιλογές. Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει καλά την ομάδα και τις ανάγκες της. Ξέρει που… χωλαίνει και ποια φιλοσοφία θέλει να έχει το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Εφόσον ο Θόδωρος Καρυπίδης αποκαταστήσει με την οικονομική του επάρκεια και συνέπεια το κακό όνομα του ΑΡΗ στην πιάτσα, οι προϋποθέσεις υπάρχουν.

Υπάρχει ένας κορμός 8-9 παικτών από πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν αρκετές προσθήκες, σε σημείο τέτοιο που η ομάδα ελάχιστα θα θυμίζει τον περσινό ΑΡΗ. Και μην ξεχνάμε κάτι. Ο ΑΡΗΣ ορίζει τους κανόνες της αγοράς. Όλοι τον Καρυπίδη περιμένουν να δουν τι κινήσεις θα κάνει, που θα ανεβάσει τα συμβόλαια και το μπάτζετ, τι επιπέδου παίκτες θα χτυπήσει ώστε να κινηθούν αναλόγως. Μέχρι σήμερα η συνεργασία Καρυπίδη-Αναστόπουλου ήταν άψογη. . Αν διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και ο ένας υποστηρίξει το όραμα του άλλου, γνωρίζοντας ο καθένας τα όριά του, το αποτέλεσμα θα είναι του χρόνου τέτοια εποχή να ετοιμαζόμαστε για τη Σούπερ Λιγκ.

Επειδή στον ΑΡΗ η εσωστρέφεια και η γκρίνια είναι η βαριά βιομηχανία θα είναι κρίμα να χαθεί μια καλή συγκυρία όπως σήμερα διαμορφώνεται.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X