Μάθημα… Μπεν!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Η μεταγραφή του Μπεν στον ΑΡΗ θα αποτελούσε χωρίς καμία αμφιβολία μία εξαιρετική προσθήκη. Ο ΑΡΗΣ είχε συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή για τριετές συμβόλαιο και σήμερα αναμένονταν η οριστικοποίηση της μεταγραφής εφόσον έδινε την συγκατάθεσή του ο Ολυμπιακός στον οποίο ανήκε ο παίκτης.

Ο ΑΡΗΣ κατέθεσε στον παίκτη την καλύτερη οικονομικά πρόταση σε σχέση με 3 ομάδες από την Λίγκα. Μία εξ αυτών ο Πανιώνιος επανήλθε σήμερα και έδωσε στον παίκτη τα ίδια χρήματα, αλλά και ένα δέλεαρ στον ΟΣΦΠ. Να…δανειστεί και όχι να πάρει ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή. Η απόφαση ανήκε στον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα θα μπορούσε ο παίκτης να…πιέσει. Ο ΑΡΗΣ του πρόσφερε 50.000 επιπλέον, αλλά η… απόφαση τελικά είχε άρωμα γυναίκας σε συνδυασμό με την επιθυμία του ΟΣΦΠ να δώσει δανεικό και όχι με ελευθέρας τον παίκτη. Η σύζυγος του Μπεν δεν ήθελε νέα μετακόμιση για την οικογένεια και αλλαγή σχολείου για τα παιδιά(αυτό πιστέψτε με δεν μπόρεσα να το τσεκάρω, δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος) εφόσον πλέον και ο παίκτης είχε πάρει από τον Πανιώνιο τα χρήματα με τα οποία είχε συμφωνήσει με τον ΑΡΗ αρχικά.

Κάπως έτσι ο ΑΡΗΣ έχασε έναν πολύ καλό παίκτη, αλλά κυρίως έδωσε το δικαίωμα σε όσους περίμεναν στην γωνία. Σας ανέλυσα όλο το στόρυ για να μην γράψω άνευ…επεξήγησης πέντε απλά πράγματα που ισχύουν για κάθε παίκτη, κάθε ομάδα, κάθε μεταγραφική περίοδο και για τον ΑΡΗ.

Μία μεταγραφή μπορεί να είναι συμφωνημένη στο 100% και να χαλάσει λίγο πριν χυθεί το μελάνι της…υπογραφής από το στυλό στο συμβόλαιο. Χιλιάδες…τελειωμένες μεταγραφές δεν τελειώσαν ποτέ και άλλες που φαίνονταν ότι θα χαλάσουν τελικά κατέληξαν σε γάμο.

Ο ΑΡΗΣ στην περίπτωση του Μπεν ήταν σίγουρος για θετική κατάληξη λόγω της υπέρβασης και οικονομικά, που έκανε για τον παίκτη. Ο παίκτης συμφώνησε και έμενε ο ΟΣΦΠ. Όλα τα ΜΜΕ έγραψαν για αυτή την συμφωνία. Στο AllAboutARIS σημειώσαμε ότι πρέπει να δώσει συγκατάθεση ο ΟΣΦΠ. Η προσωπική μου αίσθηση, προφανώς και του επίσημου ΑΡΗ ήταν ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Υπήρξε όμως από τον Πανιώνιο που εμφανέστατα έχει τέτοιες παρτίδες με τον ΟΣΦΠ, που του επέτρεψαν να βγει νικητής σε αυτή την άτυπη μονομαχία. Ο ΑΡΗΣ δεν είναι ούτε παράρτημα, ούτε έχει νταλαβέρια τέτοιου είδους όσο και αν ακόμα και Αρειανοί βιάστηκαν να αποδώσουν χαρακτηρισμούς και να μειώσουν την ίδια τους την ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ δεν είναι παράρτημα κανενός και δεν θα γίνει παράρτημα κανενός, Όπως ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι ο Καρυπίδης δεν ήταν άνθρωπος του Σαββίδη. Το περίεργο είναι ότι όσοι έλεγαν όσα έλεγαν τα περί Σαββίδη και ΠΑΟΚ, λένε σήμερα περί ΟΣΦΠ.

Όλα αυτά είναι γεγονότα, αλλά-προσέξτε επειδή τουλάχιστον εγώ από τα λάθη του παρελθόντος θέλω να πιστεύω ότι έμαθα- αυτοί που τα λένε φυσικά και δεν ευθύνονται που χάθηκε ο Μπεν. Θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ. Όλοι αυτοί που καλλιεργούν την εσωστρέφεια είτε για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, είτε για ικανοποίηση κομπλεξικών συμπλεγμάτων δημιουργούν ένα κλίμα, αλλά δεν έχουν ευθύνη για το αν χαλάσει μία μεταγραφή.

Καλώς ή κακώς όλα χρεώνονται θετικά ή αρνητικά στον διοικητικό ηγέτη. Και πλέον ο ΑΡΗΣ έχει μεγαλομέτοχο. Στην περίπτωση του Μπεν ο ΑΡΗΣ…έχασε. Ο Καρυπίδης έχασε έναν εξαιρετικό παίκτη, αλλά κυρίως έχασε μέρος από αυτό που με τόσο κόπο και χρήμα έχτισε εδώ και ένα χρόνο. Δεν έχει σημασία-εκ του αποτελέσματος- αν έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Και οικονομικά είναι αλήθεια ότι έκανε υπέρβαση. Υπάρχουν όμως πάντα και ορισμένες παραμέτρους που δεν υπολογίζονται.

Έχασε επικοινωνιακά και αυτό γυρίζει μόνο με ένα τρόπο. Με ανακοίνωση μεταγραφών εξίσου καλών παικτών όπως πχ ο Νίκο Μαρτίνες. Ο ΑΡΗΣ στην εβδομάδα που έρχεται πρέπει να κάνει ένα ντεμαράζ γιατί… αυτό πρέπει να κάνει. Και υπάρχει κάτι που πρέπει να καταλάβουν τόσο ο κόσμος του ΑΡΗ, όσο και ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο ΑΡΗΣ μετά από πολλά χρόνια έχει μεγαλομέτοχο. Η ΠΑΕ ανήκει σε έναν άνθρωπο που πλήρωσε 2.5 εκ ευρώ και καλείται να πάρει τις αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα. Τις αποφάσεις και την ευθύνη για τις αποφάσεις θα τις έχει ο ίδιος και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι όσοι έζησαν το όνειρό τους τα προηγούμενα χρόνια και έχουν την αίσθηση ότι θα συνεχίζουν να καθορίζουν τις αποφάσεις του μεγαλομετόχου. Προσέξτε δεν λέω ότι ο Καρυπίδης πρέπει να αγνοεί, να γράφει τον κόσμο. Μία σοβαρή διοίκηση όμως που γνωρίζει όλες τις παραμέτρους λειτουργίας θα πρέπει να αποφασίζει σύμφωνα με το συμφέρον του συλλόγου χωρίς να επηρεάζεται από κάθε λογής…φωνές.

Οφείλει να αξιολογεί μία αποτυχία και να χρησιμοποιεί ως… μάθημα για το επόμενο βήμα. Και το πάθημα με τον Μπεν πρέπει να γίνει μάθημα για τις επόμενες κινήσεις. Και αυτό το ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο ίδιος ο Καρυπίδης…

ΥΓ1. Θεωρώ επίσης ότι ο Καρυπίδης έχει αντιληφθεί ότι ο κάθε Ντεσό δεν μπορεί να αυτό…ανακοινώνεται και να κάνει του κεφαλιού του. Ο Αναστόπουλος είπε πως δεν θέλει τον Φομπέρ και στην Θεσσαλονίκη ήρθε ο Φομπέρ. Για αυτό και γύρισε και πίσω. Ο (κάθε) Ντεσό οφείλει να λειτουργεί με βάση τις εντολές του αγωνιστικού ηγέτη που σήμερα λέγεται Αναστόπουλος και όχι με βάση τις δικές του σκέψεις ή θέλω. Όλα αυτά πρέπει να τα “καθαρίσει” τώρα που είναι νωρίς ο ίδιος ο Καρυπίδης. Ξέρω ότι αυτό θα είναι πιο εύκολο από την στιγμή που θα τελειώσουν τα διαδικαστικά ζητήματα με τη νέα ΕΕΑ και τα συναφή. Αν όμως ο Καρυπίδης θέλει να πετύχει οφείλει να εμπιστευτεί από την μία τον Αναστόπουλο (όπως και κάνει ως τώρα) και από την άλλη να θωρακίσει τον ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα με ανθρώπους που θα αντιλαμβάνονται σε ποια ομάδα βρίσκονται, τι θέλει ο ΑΡΗΣ από αυτούς, αλλά και την ιεραρχία. Στον ΑΡΗ σήμερα υπάρχει μεγαλομέτοχος άρα διοικητικός ηγέτης, υπάρχει αγωνιστικός ηγέτης που λέγεται Αναστόπουλος και πρέπει από κάτω να στελεχωθεί το υπόλοιπο προσωπικό. Όποιος νόμιζε ότι θα μπει σφήνα-ειδικά χωρίς να έχει καμία ειδική ικανότητα για κάτι τέτοιο- τότε πολύ απλά θα μείνει εκτός πρότζεκτ. Αν δεν έχει ήδη μείνει βέβαια… Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι ο ΑΡΗΣ οφείλει να στελεχωθεί σε όλα τα επίπεδα σε διοικητικό, αγωνιστικό, μάρκετινγκ και στελέχωση γραφείων. Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Καρυπίδη…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X