Οχι απλά μία ποιοτική προσθήκη…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αν πριν λίγες ημέρες και μετά το «ναυάγιο» με Μπαντή, έλεγε κάποιος ότι θα ακολουθούσε η… βόμβα του Διούδη, θα τον έλεγαν τρελό. Ο ΑΡΗΣ όμως και στην προκειμένη περίπτωση ο Καρυπίδης, το κατάφερε και αυτό…

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν μπορεί να είχε ελλείψεις για το ρόστερ και μόλις 14 παίκτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ειχε όμως έναν κόσμο που έστειλε το μήνυμα ότι φέτος θα είναι πιο κοντά στην ομάδα, όπως είχε επίσης το… κερασάκι με το οποίο έκλεισε ιδανικά η χθεσινή ημέρα και ακούει στο όνομα του Σωκράτη Διούδη.

Ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να κάνει μόνο μία ποιοτική προσθήκη στο ρόστερ του ή να φέρει πίσω ένα δικό του παιδί. Πέτυχε πολλά παραπάνω…

Ως ΠΑΕ, ενέταξε στο δυναμικό του έναν από τους ανερχόμενους Ελληνες τερματοφύλακες. Εναν παίκτη του οποίου το εγκώμιο έπλεκαν πέρυσι τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, λόγω των εκπληκτικών του εμφανίσεων στον Πανιώνιο. Εμφανίσεις με τις οποίες ανάγκασε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να ασχοληθούν μαζί του και να τον διατηρούν στην λίστα τους ακόμα και τώρα.

Ο ΑΡΗΣ δεν πήρε τον Διούδη στα… κάτω του. Αντίθετα, τον απέκτησε ίσως στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Τώρα που οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν αυξηθεί, κάτι που αποδεικνύεται και από το ποσοστό μεταπώλησης που ζήτησε να έχει η Μπριζ σε περίπτωση πώλησης του. Και πάμε στον Καρυπίδη.

Το νέο αφεντικό του ΑΡΗ έκανε την κίνηση… κράχτη που έψαχνε -ίσως να μην είναι και η μόνη- δείχνοντας την δυναμική του ΑΡΗ. Επεισε έναν παίκτη που βρίσκεται σε σταθερή άνοδο να έρθει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την ώρα που θα μπορούσε να έχει θέση στο ρόστερ οποιασδήποτε ομάδας της Σούπερ Λιγκ. Εκμεταλλευόμενος βέβαια και σε έναν βαθμό την επιθυμία του Διούδη να γυρίσει στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και αγαπάει. Επαιξε και αυτό τον ρόλο του, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Ο Διούδης γνωρίζει που έρχεται. Επιστρέψει πιο… ψημένος ποδοσφαιρικά απ’ όταν έφυγε, με περισσότερες παραστάσεις και γνωρίζοντας ότι θα έχει ηγετικό ρόλο στον ΑΡΗ που δημιουργεί ο Νίκος Αναστόπουλος. Και όλα αυτά με μακροπρόθεσμη προοπτική, όπως μαρτυράει το τριετές συμβόλαιο στο οποίο συμφώνησε.

Αν θέλουμε να το γενικεύσουμε, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα την παραμονή του Τάτου και τον ερχομό του Διούδη, δείχνουν ότι κάτι καλό πάει να γίνει μετά την αδράνεια των προηγούμενων εβδομάδων. Ειδικά ο Τάτος αποτελεί μία προσωπικότητα με ηγετικά χαρακτηριστικά, που αν δείξει αυτά που μπορεί μέσα στο γήπεδο, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην φετινή πορεία της ομάδας, μαζί με παίκτες όπως οι Διούδης, Ρόβας, Ντούνης, Αντρέου και Μπράβο. Τα κενά στο ρόστερ όμως παραμένουν και μένει να δούμε τι μας επιφυλάσσουν οι άνθρωποι του ΑΡΗ μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Καρπενήσι. Ο ΑΡΗΣ θέλει άλλες ακόμα 6-7 κινήσεις και τουλάχιστον οι 5 πρέπει να προλάβουν να ακολουθήσουν την αποστολή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Προτεινόμενα Άρθρα