Όταν ο ΑΡΗΣ θριάμβευε στην Τούμπα

από AllAboutARIS

Από το 1926 έως σήμερα έχουν σημειωθεί μεγάλες μάχες μεταξύ των δύο αιωνίων της Θεσσαλονίκης, με εκατέρωθεν μεγάλες νίκες.

Στον ΑΡΗ έχουν ως σημείο αναφοράς την τεράστια νίκη επί του παοκ στην 2η αγωνιστική της περιόδου 1998/99. Ήταν τότε που οι κίτρινοι μόλις είχαν ανέβει από την δεύτερη κατηγορία και έδειξαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι επανήλθαν δυνατοί.

Περίπου 7000 οπαδοί των κίτρινων είχαν δώσει βροντερό παρών στο γήπεδο της Τούμπας και οι οποίοι διψούσαν για μια νίκη στο άντρο του αντιπάλου. Το ματς εξελίχθηκε ιδανικά για τον ΑΡΗ. Ο νεαρός τότε Άγγελος Χαριστέας, πολύ πριν στείλει την Ελλάδα στον έβδομο ουρανό, έστειλε στα ουράνια τους Αρειανούς με δύο προσωπικά του γκολ στο 15’ και το 54’. Ο Χαριστέας τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα εξαιτίας του πανηγυρισμού του στο δεύτερο του γκολ και σαν συνέπεια αυτού ο παοκ μείωσε σε 1-2 με τον Καφέ στο 63’. Τίποτα δεν πτόησε τους παίκτες του ΑΡΗ που έκαναν το 1-3 στο 68’ (χάρη σε αυτογκόλ του Κουλακιώτη), με το τελικό 1-4 να διαμορφώνει ο Μιχάλης Πανόπουλος στο 73’.

Η ήττα αυτή στάθηκε αφορμή για την απόλυση του Όλεγκ Μπλαχίν και την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη. Αυτή η επιστροφή στάθηκε αφορμή για το μυθικό σύνθημα των Αρειανών «Το Σάββατο το βράδυ εμείς θα ξαναφέρουμε τον Αναστασιάδη».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ: (Όλεγκ Μπλαχίν) Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Ζαφειρίου (55΄Καφές), Καπεταόπουλος, Κουλακιώτης, Κατσαμπής (59’ Μαχαιρίδης), Μπάντοβιτς, Φρατζέσκος, Τουρσουνίδης (45’ Κομίνχες), Νάγκμπε, Βρύζας

ΑΡΗΣ: (Γιώργος Φοιρός) Κατεργιαννάκης, Ερακ, Μητσόπουλος, Κατσιαρός, Μάντζιος, Κολτσίδας, Δαλκίδης, Κένεντι (88’ Νικολάου), Πανόπουλος, Φλόρες (85’ Βλαχούδης), Χαριστέας.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X