Όταν η Μπενφίκα υποκλινόταν στον ”Κλεάνθης Βικελίδης”

από AllAboutARIS

Σαν σήμερα το 1979 ο ΑΡΗΣ πέτυχε μια από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες της ιστορίας του.

Όταν η κληρωτίδα έστειλε τον ΑΡΗ αντιμέτωπο με το Πορτογαλικό μεγαθήριο για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου UEFA, λίγοι θα στοιχημάτιζαν υπέρ του ΑΡΗ. Κι όμως 25.000 οπαδοί που κατέκλεισαν το γήπεδο Χαριλάου παρακολούθησαν ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα από μεριάς κιτρινόμαυρων.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 17’ ο Ντίνος Κούης με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, με τον Θεόδωρο Πάλλα στο 21’ να ευστοχεί σε χτύπημα πέναλτι και να γράφει το 2-0. Η Μπενφίκα μείωσε σε 2-1 με τον Ρεινάλντο στο 29’ όμως ο ΑΡΗΣ δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη καθώς ο Ζήνδρος στο 57’ διαμόρφωσε το 3-1 το οποίο έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.

Το Ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΡΗ της σεζόν 1979/80 μόλις είχε ξεκινήσει. Η μεγάλη πρόκριση κόντρα στην ιστορική Μπενφίκα θα ολοκληρωνόταν στις 3 Οκτωβρίου επί Πορτογαλικού εδάφους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΡΗΣ (Π. Σασία): Παντζιαράς, Πάλλας, Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Όλε Σκόμποε, Κούης, Ζήνδρος, Μπαλλής (72′ Αλεξίου), Ανανιάδης, Βάγγης (76′ Δράμπης).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Μ. Ουίλσον): Μπέντο, Λόπεζ, Ουμπέρτο, Αλμπέρτο, Αλίνιο, Πιέτρα, Νενέ, Ρεϊνάλντο, Φονσέκα (72′ Τόνι), Σαλάνα, Σεού.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X