Βαριά η «τεσσάρα», όμως αλλού είναι το πρόβλημα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ο ΑΡΗΣ στην Λαμία, όντως είναι κάτι που δεν «χωνεύεται» εύκολα. Ενα εφιαλτικό απόγευμα για την ομάδα, που προσωπικά εμένα μου θύμισε το παιχνίδι με τον Καμπανιακό στο Καυτατζόγλειο.

Τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ο ΑΡΗΣ στην Λαμία, όντως είναι κάτι που δεν «χωνεύεται» εύκολα. Ενα εφιαλτικό απόγευμα για την ομάδα, που προσωπικά εμένα μου θύμισε το παιχνίδι με τον Καμπανιακό στο Καυτατζόγλειο.

Δεν έχει σημασία αν ήταν φιλικό. Το γόητρο του ΑΡΗ «πληγώθηκε», έδωσε δικαιώματα… Αν όμως η ομάδα πάει… τρένο μέσα στη σεζόν, θα το θυμάται κανένας; Οχι θα πω εγώ. Και στην τελική, αν το δούμε καθαρά ποδοσφαιρικά, η «τεσσάρα» δεν έχει τόση σημασία όση της δώσαμε από το βράδυ του Σαββάτου.

Τέτοιες κακές ημέρες, θα συμβούν μία στο εκατομμύριο. Δεν θα κάνει άλλη τόσο κακή εμφάνιση φέτος ο ΑΡΗΣ, ούτε θα παραδοθεί στις διαθέσεις της κάθε παθιασμένης και καλοδουλεμένης Λαμίας, για να τα λέμε όλα. Μιλάμε άλλωστε για μία άμυνα που με εξαίρεση το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου και εκείνα απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, δεν αφήνει τον αντίπαλο να κάνει εύκολα φάσεις.

Δεν αποκλείω φυσικά το ενδεχόμενο να γνωρίσει κάποια ήττα. Και αυτές στο πρόγραμμα όμως, όπως και οι κακές ημέρες. Οχι όμως το φαινόμενο της Λαμίας. Ενα αποτέλεσμα που ήρθε ευτυχώς τώρα, για να επιβεβαιώσει και να φέρει στην επιφάνεια αυτό που φαίνεται το τελευταίο διάστημα. Οτι δηλαδή η ομάδα όσο ποιοτική και αν είναι -και είναι απίστευτα ποιοτική για τα δεδομένα της κατηγορίας – δεν… τραβάει όσο θα έπρεπε, δεδομένης της εποχής.

Απέναντι σε ομάδες επιπέδου Football League, ο ΑΡΗΣ δυσκολεύεται αρκετά και κατά γενική ομολογία η εικόνα του είναι μέτρια έως κακή ορισμένες φορές. Κάτι που εντοπίζεται κυρίως στο επιθετικό transition και την δημιουργία φάσεων.

Φάνηκε το Σάββατο, όπως φάνηκε στο πρώτο φιλικό με τη Λαμία παρά τη νίκη, αλλά και σε εκείνο με τον Αγροτικό Αστέρα. Ο ΑΡΗΣ δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσαρμόσει την τακτική του στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει φέτος. Και σε αυτό ίσως συνέβαλαν αρνητικά έως έναν βαθμό και τα φιλικά με τις ομάδες της Super League. Κόντρα σε αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να χτίσει χαρακτήρα, ενώ φυσικά υπήρχε και το εμπορικό κομμάτι. Επαιξε όμως με πέντε ομάδες που του έδωσαν χώρο για να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Ελα όμως που οι ομάδες της Football League δεν θα το κάνουν αυτό.

Η Β’ Εθνική είναι μία πολύ πιο βελτιωμένη έκδοση της Γ’ Εθνικής. Κλειστές άμυνες, σκληρό παιχνίδι, αλλά με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, περισσότερη τακτική και πιο έμπειρους προπονητές. Σε αυτά τα δεδομένα έπρεπε να δώσει περισσότερη βάση. Δεν το έκανε και για αυτό δεν είναι έτοιμος. Και για αυτό του λείπει το γκολ και κυρίως η δημιουργία ουσιαστικών ευκαιριών. Και η απουσία παικτών όπως ο Τζεμπούρ ή ο Μπαργκάν, δεν αποτελούν δικαιολογία.

Η αναβολή του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την ήττα στη Λαμία, ήρθε… κουτί στον ΑΡΗ. Ετσι ώστε να διορθώσει τις αγωνιστικές ανορθογραφίες του, τακτικά αλλά και σε επίπεδο προσώπων. Διότι καλώς ή κακώς, κάποιοι παίκτες στους οποίους επιμένει ο Νίκος Αναστόπουλος, δεν τον έχουν δικαιώσει. Δεν σημαίνει ότι είναι περιττοί. Αντιθέτως, κανένας δεν περισσεύει φέτος. Απλά για την ώρα ο 58χρονος τεχνικός, ίσως θα πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που στο διάστημα το οποίο έχουν αγωνιστεί, δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X