Όταν ο Γκάλης ανακοίνωνε το τέλος της καριέρας του.

από AllAboutARIS

Πέρασαν 21 χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα.

Σαν σήμερα λοιπόν, ο άνθρωπος που κατα γενική ομολογία ανέδειξε το μπάσκετ στην Ελλάδα έβαζε τέλος στην μεγάλη του καριέρα με μία ανακοίνωση.

«Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Στη ζωή, όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος. Πολλές φορές εξαρτάται από μας, πολλές φορές όχι. Ήθελα να σταματήσω αυτό που τόσο αγάπησα κι αγαπώ μέσα στο γήπεδο γιατί πιστεύω ότι ξέρω να παίρνω τις αποφάσεις μου τότε που πρέπει. Αυτή μου η επιθυμία θεωρήθηκε από πολλούς αδυναμία.Ποτέ δεν έχω παρακαλέσει άνθρωπο και ποτέ δε ζήτησα χάρη από κανέναν.

Μέχρι και σήμερα (σ.σ 29/9/1995) έκανα υπομονή περιμένοντας μία κίνηση. Είμαι εγωιστής αλλά δεν είναι εγωιστικό να πιστεύω μέχρι κι αυτή τη στιγμή ότι είμαι ελεύθερος και ότι δεν ανήκω σε κανέναν. Γιατί έχω λόγο και τιμή.

Φεύγω από το άθλημα που αγάπησα πικραμένος. Με μόνη ικανοποίηση ότι ακόμα και σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι μπορώ να αλλάζω τις ισορροπίες. Ευχαριστώ όλους τους ανώνυμους φιλάθλους για την αγάπη που μου έδειξαν. Ζητώ συγγνώμη αν κάποιους πίκρανα. Τη ζωή πρέπει να την παίρνουμε όπως έρχεται αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος που αρχίζει αύριο (σ.σ 30/9/1995) κάνοντας μια ευχή: Να μη ξεχνάμε όλοι ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι και ότι υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η αρχή του τέλους είχε ξεκινήσει περίπου έναν χρόνο πριν, στις 18 Οκτωβρίου του 1994, στο κλειστό του Μετς στους Αμπελόκηπους, όταν πλέον ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Γκάλης δεν ξεκίνησε στην αρχική 5αδα και ο προπονητής του Κώστας Πολίτης, με τον οποίον συνυπήρχαν παλιότερα στην εθνική και οι σχέσεις τους δεν ήταν οι καλύτερες, ζήτησε να μπει στο παιχνίδι όταν πλέον είχαν όλα κριθεί. Ο γκάνγκστερ δεν το δέχτηκε και σηκώθηκε και έφυγε αρχικά προς τα αποδυτήρια και μετά από το γήπεδο με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Κανείς από όσους βρισκόταν στο γήπεδο εκείνη την μέρα δεν υποψιαζόταν ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του τεράστιου αυτού αθλητή.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος προσπάθησε πολλές φορές να μεταπείσει τον <<Νίκ>> όμως ο ίδιος ήταν αποφασισμένος. Το πιο πικρό αντίο λοιπόν γράφτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1995 όταν και με την παραπάνω ανακοίνωση αποχώρησε επίσημα από την ενεργό δράση. Τα κατορθώματα του όμως θα μείνουν ανεξίτηλα στον χρόνο και στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ.

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS στο YouTube.

X