“Απομυρλοποίηση…τώρα!”

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Αρειανός πρέπει πάντα να θυμάται τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος και να τις χρησιμοποιεί ως οδηγό για το μέλλον

Την επόμενη Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η χειρότερη περίοδος στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας.

Μετά την έκδοση ΑΦΜ που δεν θα εκδίδονταν, την έγκριση από το ΓΕΜΗ, που δεν θα δίνονταν, την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου που δεν θα καλύπτονταν, την αδειοδότηση από την ΕΠΟ που δεν θα πραγματοποιούνταν, την εγγραφή στα εμπορικά μητρώα που δεν θα δρομολογούνταν, την αδειοδότηση χωρίς εκκαθάριση που δεν θα επικυρώνονταν, η ΕΕΑ αναμένεται να χορηγήσει το πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η κανονική ΕΕΑ και όχι αυτή που θα έβαζε…πλάτη, όπως διαβιβάζονταν επικοινωνιακά από τους λάγνους των δηλώσεων της Μαρούπα και του Παναγόπουλου. Επί της ουσίας βέβαια η περίοδος αυτή θα ολοκληρωθεί με την επάνοδο της ομάδας στην Λίγκα, αλλά σε κάθε περίπτωση και τυπικά- γιατί ουσιαστικά έχει τελειώσει το θέμα- θα σταματήσουν να απασχολούν τον Αρειανό οι διάφορες παρεμβάσεις καλλιέργειας της εσωστρέφειας.

Αυτός είναι ο στόχος. Να μην ασχολείται ο Αρειανός με το Κρατικό της Πυλαίας και τις συμβάσεις αποπληρωμής ΔΕΗ και ΕΥΑΘ από τη Νομαρχία ή την Περιφέρεια. Να μην ασχολείται με εκατομμύρια ευρώ που χαρίστηκαν ή με τις επώνυμες καταγγελίες για τους μάρτυρες του ΣΔΟΕ που απολαμβάνουν προνόμια ανάλογα των…μαρτύρων στις ταινίες του Χόλιγουντ ή ακόμα και με όλο το πανηγύρι των χαλίφιδων και του ελέγχου της ΕΠΟ και της διαιτησίας.

Εσχάτως διαβάζω ότι δεν πρέπει και να θυμόμαστε μεγάλες βραδιές του συλλόγου. Να…ξεχάσουμε την Ατλέτικο ή την Σαραγόσα ή το αήττητο σερί 27 συνεχόμενων εντός έδρας αγωνων στην Ευρώπη, επειδή η ομάδα είναι στα…χάλια της  Β εθνικής. Μα αυτά μας κρατάνε ζωντανούς αντί να είμαστε ζωντανοί-νεκροί με τον ΑΡΗ μακριά από την Λίγκα, την Ευρώπη, την πραγματική του θέση.

Στα ραδιόφωνα θα πρέπει να υπάρχουν αρνητικά θέματα για τον ΑΡΗ που θα αποτελούν το ζήτημα για τον Αρειανό. Είναι φυσιολογικό όταν καίγεται- επικοινωνιακά- το σπίτι σου να τρέχεις να το σώσεις και όχι να ασχολείσαι με το αν ο γείτονας σου κλέβει την… εφορία! Άσχετα αν στο τέλος διαπιστώνεις ότι δεν υπήρξε ποτέ φωτιά, παρά μόνο μία…μπλόφα για να την γλιτώσει αυτός που θα έπρεπε στην καθημερινότητα του να φορά ασπρόμαυρες στολές εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι η καλλιέργεια και η κορύφωση της εσωστρέφειας προκλήθηκε ηθελημένα ή άθελα από τους ίδιους τους Αρειανούς, που βέβαια στο μεγαλύτερο πλέον ποσοστό τους έχουν αντιληφθεί ότι μόνο με ενότητα και στήριξη μπορεί να προχωρήσει ο σύλλογος. Βοήθησαν φυσικά εσχάτως και οι μάσκες που όχι απλά έπεσαν, αλλά έγιναν 1000 κομμάτια με τις καταγγελίες προς την ΕΕΑ για να μην δώσει άδεια στον ΑΡΗ, αλλά όλοι αυτοί πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

Πιστεύω ότι αυτή η εύκολη έκφραση αρνητικότητας για οτιδήποτε έχει να κάνει με τον σύλλογο και οι ακραίες αντιδράσεις μέσω βεβαίως…fb αποτελούν μία κληρονομιά και μία νοοτροπία που πρέπει να αποβληθεί δια παντός. Και πρέπει να το κάνει ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα, όπως η επιλογή μίας φανέλας. Πόσα και πόσα πράγματα έχουν ακουστεί λόγω της τρίτης εμφάνισης της ομάδας; Ας μην τα παραθέσουμε καλύτερα. Θα προτιμήσω να παραθέσω φωτογραφίες από ορισμένα “αστεία” club σαν την Μπάρτσα, την Μπόκα Τζούνιορς και την Ρεάλ (και πολλά άλλα) που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο χρώμα στην φανέλα τους. Που να νιώσουν όμως αυτοί από ιστορία στο ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλο στοίχημα για τον ΑΡΗ η… απομυρλοποίηση. Και καλώς ή κακώς θα πρέπει η ομάδα μέσα στο γήπεδο να μην δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα σε όσους περιμένουν στην γωνία με το χέρι στο…πληκτρολόγιο!

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X