Μετά το Βατερλό η ανασύνταξη

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ γεύτηκε -απρόσμενα- το πικρό ποτήρι της ήττας εχθές στο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’ σε μια έδρα που ούτως η άλλως πάντα δυσκολευόταν.

Και η αλήθεια είναι ότι πείραξε πολύ αυτή η ήττα. Ήρθε μετά από δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Κύμη και τα Τρίκαλα (ομάδες επιπέδου Ρεθύμνου) και ενώ το ηθικό στην ομάδα ήταν ανεβασμένο παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε. Όταν μία ομάδα έχει θέσει ως στόχο να ανέβει επίπεδο και να φτάσει στο κοντινό μέλλον να διεκδικεί πρωτάθλημα, αυτά τα ματς πρέπει να τα καθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες.

Παρόλα αυτά εχθές είδαμε έναν ΑΡΗ να παίζει άναρχο μπάσκετ, να σουτάρει με τραγικά ποσοστά από τα 6.75 (3 στα 33), να κάνει 15 λάθη και με τους περισσότερους παίκτες του να βρίσκονται σε τραγική μέρα. Εξαίρεση αποτελεί ο Βασίλης Καββαδάς ο οποίος παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος με 18 πόντους,6 κερδισμένα φάουλ και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς δεν μπορεί ακόμα να κριθεί μιας και δεν βρίσκεται πάνω από μία εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη. Ακόμη και να κέρδιζε λοιπόν ο ΑΡΗΣ στο χθεσινό παιχνίδι, η νίκη απλώς θα “χρύσωνε” το χάπι της μέτριας εμφάνισης.

Όπως είναι αναμενόμενο, μετά από μια τέτοια ήττα, η γκρίνια έκανε την εμφάνιση της στους οπαδούς του ΑΡΗ τέσσερις μέρες πριν το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι και μία εβδομάδα πριν το ματς με τον παοκ στο οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί το sold out. Δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι περί της συζήτησης γύρω από το όνομα του Πρίφτη και το κατά πόσο κάνει για τον πάγκο του ΑΡΗ (εκτός από το ότι τον εμπιστεύομαι, έχουμε δει αυτό το σήριαλ άπειρες φορές από πέρσι και η αλήθεια είναι ότι έχει κουράσει). Ωστόσο έχει μεγάλη ευθύνη για το χθεσινό κάζο. Όταν ο Καββαδάς είναι σε εκπληκτική μέρα πρέπει να τον αξιοποιήσεις περισσότερο και να μην επιμένεις από τα 6.75 όταν τα ποσοστά ευστοχίας είναι απελπιστικά.  Από εκεί και πέρα διοίκηση και προπονητής πρέπει να τρίξουν τα δόντια στους παίκτες για να καταλάβουν ότι αυτές οι εμφανίσεις απαγορεύεται να επαναληφθούν.

Όπως και να έχει η ήττα αυτή ανήκει πλέον στο παρελθόν και όλοι στον ΑΡΗ πρέπει να διδαχθούν από αυτή. Οι βασικοί αντίπαλοι της ομάδας είναι σε τρομερή φόρμα (η ανεβασμένη φέτος ΑΕΚ νίκησε άνετα με 40 πόντους το Λαύριο) και πρέπει στον ΑΡΗ να διορθωθούν τα κακώς κείμενα για να μην μείνει πίσω από πολύ νωρίς. Μετά από τέτοιες ήττες φαίνεται ο χαρακτήρας της ομάδας. Η ζωή συνεχίζεται και μάλιστα σε Ευρωπαϊκούς ρυθμούς. Οι κιτρινόμαυροι ταξιδεύουν στην Σλοβενία για να αντιμετωπίσουν την Τρίτη την Helios Suns για την πρώτη αγωνιστική του νεοσύστατου Basketball Champions League. Μια διοργάνωση στην οποία υπάρχουν αρκετές αξιόλογες ομάδες και είναι μιας 1ης τάξεως ευκαιρία για τον ΑΡΗ να ξανακάνει μετά από χρόνια μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X