Εξελίξεις και… Restart

από AllAboutARIS

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Σαββάτου ταρακούνησε άπαντες στην ομάδα του ΑΡΗ.

Τα σημάδια της ανομοιογένειας και των προβλημάτων στην ομάδα έγιναν εμφανή από την ήττα στο Ρέθυμνο, όμως όλοι θεώρησαν ότι ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Η ήττα από έναν αντίπαλο που διαθέτει κατά πολύ μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με αυτό του ΑΡΗ και ο οποίος ερχόταν κατάκοπος από το ταξίδι του στην Πολωνία να παίξει μέσα σε ένα κολασμένο Αλεξάνδρειο, έφερε για τα καλά την δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς στις τάξεις των οπαδών του ΑΡΗ. Δεν είναι μόνο η ήττα καθαυτό αλλά και η εμφάνιση που απέδειξε ότι οι περισσότεροι ξένοι δεν έχουν ακόμη εναρμονιστεί με το σύνολο της ομάδας.

Την ώρα λοιπόν που όλοι ρίχνουν τα βέλη πάνω του, ο Δημήτρης Πρίφτης καλείται να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση εν μέσω μάλιστα σημαντικών απωλειών (η απώλεια του Βασίλη Καββαδά για σχεδόν 2 μήνες έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Βίκτορ Σανικίτζε). Συνυπολογίζοντας την αμφίβολη παραμονή των Ντέβιν Μαρμπλ και Έρικ Μπάκνερ (με την αντικατάσταση τους από τους Τζερέλ ΜακΝιλ, Μαρκ Κάρτερ και Βλάντο Γιάνκοβιτς που ακούγεται τις τελευταίες ώρες, να είναι ακόμη στον αέρα) το φορτίο που καλείται να αντιμετωπίσει ο 47χρονος τεχνικός είναι πολύ μεγάλο.

Όσο και αν πίκρανε η ήττα του Σαββάτου, έχει και οφέλη λοιπόν καθώς θα διορθωθούν καταστάσεις οι οποίες θα είχαν κρυφτεί σε πιθανές νίκες του ΑΡΗ κόντρα σε Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ. Για κάποιους το παιχνίδι κόντρα στην Μπάκεν Μπερς (Τετάρτη ώρα 21:00) θα είναι η τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στον φετινό ρόστερ του ΑΡΗ.  Οι όποιες αλλαγές γίνουν στο ρόστερ, θα συμβούν εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους, μιας και ο ΑΡΗΣ έχει κάνει ήδη δύο ήττες εκτός προγράμματος.  Σε κάθε περίπτωση οι όποιες εξελίξεις συμβούν τα επόμενα 24ωρα θα καθορίσουν κατά μεγάλο ποσοστό και την πορεία της σεζόν μέχρι το τέλος της.

Η αντεπίθεση λοιπόν ξεκινάει την Τετάρτη με αντίπαλο την Μπάκεν Μπερς. Οι Δανοί παρά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα εντός συνόρων, άρχισαν με εντός έδρας ήττα στο Basketball Champions League από την Τσέχικη Νίμπουρκ με 57-75. Πρόκειται για ένα ματς όπου οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχουν την ευκαιρία με μια ευρεία νίκη να βάλουν τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα και να αναπτερώσουν το ηθικό τους, αλλά και την ψυχολογία των οπαδών που είναι η αλήθεια ότι έχουν “παγώσει” ελαφρώς μετά τις άσχημες εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X