Μία από τα ίδια

από AllAboutARIS

Σε συνήθεια έχουν μετατραπεί στους οπαδούς του ΑΡΗ, τα συναισθήματα πικρίας από την ομάδα μπάσκετ.

Συναισθήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες που υπήρχαν στον κόσμο στην αρχή της σεζόν.

 

Εχθές ο ΑΡΗΣ έχασε παρότι 8 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα βρέθηκε να κερδίζει με 52-62. Σίγουρα η κούραση από το ματς με τον Παναθηναϊκό αποτελεί μια δικαιολογία αλλά δεν καθόρισε αυτή την έκβαση του αγώνα. Στην τέταρτη περίοδο όλα πήγανε στραβά. Λίγο το γεγονός ότι ο Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ αφότου οι Γερμανοί προσπέρασαν στο σκορ, λίγο τα παιδαριώδη λάθη και οι βιαστικές επιλογές στην επίθεση, έδωσαν την δυνατότητα στην ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ να κερδίσει ένα ματς που για 33 λεπτά έμοιαζε χαμένο.

 

Το χθεσινό έργο το έχουμε δει αρκετές φορές φέτος (έστω και με διαφορετικές εκδοχές). Η ομάδα στα ματς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πέταξε στα σκουπίδια δύο μεγάλες ανατροπές, με το Ρέθυμνο έχασε το προβάδισμα που είχε στην δεύτερη περίοδο ενώ με τον απαξιωμένο (από τους οπαδούς του) ΠΑΟΚ ακύρωσε ένα σερί 10-0 με το οποίο είχε κάνει το 57-53. Ακόμη και στις νίκες, η απόδοση της ομάδας ήταν προβληματική (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ματς στην Αμαλιάδα).

Φέτος στον ΑΡΗ επικρατεί (στο αγωνιστικό κομμάτι πάντα) μια νοσηρή κατάσταση. Η ομάδα δεν φαίνεται να αντέχει στα δύσκολα και χάνει όλα τα δυνατά ματς. Η χθεσινή ήττα τον έστειλε στην 3η θέση του Α’ ομίλου του Basketball Champions League, ενώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει ηττηθεί ήδη 4 φορές (εκ των οποίων οι 3 μέσα στην άλλοτε απόρθητη έδρα του). Ακούμε τον Δημήτρη Πρίφτη να αναφέρεται μετά τα ματς για αλλαγές στην νοοτροπία που πρέπει να γίνουν, αλλά σχεδόν 2 μήνες μετά τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικό. Απεναντίας, όλο και χειρότερο γίνεται το κλίμα, πράγμα που εμφανίζεται και στους οπαδούς. Δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι του αναθεματισμού. Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ομάδα που ξέρουν πολύ καλύτερα από τον καθένα μας τι πρέπει να γίνει.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αλλάξουν δραστικά πάρα πολλά πράγματα, για να μην πάει στα σκουπίδια η φετινή χρονιά. Το αξίζει ο κόσμος του ΑΡΗ που παρά τους δύσκολους καιρούς δεν έχει πάψει να στηρίζει την ομάδα, πράγμα που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το μειωμένο ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα. Ελάχιστες ομάδες μπάσκετ στην Ευρώπη έχουν οπαδούς να τους ακολουθούν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X