Πεντάρα… προοπτικής

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεύτερο παιχνίδι σε διάστημα πέντε ημερών που ο ΑΡΗΣ… χορταίνει τους οπαδούς του με ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Μόνο που σε αντίθεση με τον αγώνα απέναντι στον Αστέρα, φρόντισε να… φιλοδωρήσει την Καλλονή με δύο επιπλέον τέρματα.

Το 5-0 είναι ένα σκορ που σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Κύπελλο, ενισχύουν την ψυχολογία των παικτών και κάνουν τις δύο ισοπαλίες στην αρχή της σεζόν να μοιάζουν τόσο μακρινές.

Ισως να μην ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ. Και αυτό διότι είχε 2-3 κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να σκοράρει. Απλά τις περισσότερες φορές υστερούσε πάλι στην τελική πάσα, όταν δεν προσπαθούσε να απειλήσει έξω από την περιοχή. Στη σωρεία ευκαιριών όμως που δημιούργησε σε εκείνο το… διαβολεμένο δεκάλεπτο που είχε στην επανάληψη, δεν χαρίστηκε και έδειξε πιο αποτελεσματική στα τελειώματα της, αναλογικά με τις φάσεις που είχε συνολικά.

Πέραν του σκορ και πηγαίνοντας καθαρά στην εμφάνιση της ομάδας, η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκε απέναντι της έναν ποιοτικό αντίπαλο. Αντίθετα, η Καλλονή παρατάχθηκε με διαθέσεις… πούλμαν στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης». Αυτό που πρέπει όμως να πιστώσουμε στον ΑΡΗ, είναι το γεγονός ότι με υπομονή στο παιχνίδι του, σωστό passing game και παίζοντας σε υψηλό τέμπο ακόμα και στο 80ο λεπτό, κατάφερε να δημιουργήσει ανά διαστήματα χώρους και να βγάλει πιο εύκολα φάσεις. Στοιχείο στο οποίο συνέβαλε και η επιθετική προσέγγιση του αγώνα, με τη χρησιμοποίηση δύο aggressive χαφ όπως οι Ανάκογλου και Παυλίδης. Αποτέλεσμα του οποίου ήταν η ομάδα να παίρνει περισσότερα πράγματα από τον άξονα. Χωρίς φυσικά να παραλείπουμε τον Τάτο που απλουστεύοντας το παιχνίδι του, ήταν καταλυτικός στη δημιουργία αλλά και στην εκτέλεση με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Η προσέγγιση του αγώνα με την Καλλονή, είναι ένα καλό παράδειγμα για τον ΑΡΗ, όσον αφορά την αντιμετώπιση των παιχνιδιών στο «Βικελίδης». Και ίσως το σκορ μαζί με την εικόνα της ομάδας ομάδας, αποτελέσουν παρακαταθήκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και αγώνες πιο υψηλών απαιτήσεων από τον χθεσινό.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X