Πρέπει να μάθει να παλεύει στα δύσκολα

από AllAboutARIS

Είναι γνωστό ότι φέτος στην ομάδα δεν υπάρχει και το καλύτερο κλίμα.

Οι υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις του κόσμου που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς μέχρις στιγμής δεν έχουν εκπληρωθεί ούτε στο ελάχιστο. Μπορεί να πει κανείς ότι στα Play off «ξυρίζουν τον γαμπρό» αλλά μέχρι τώρα, στα μισά της σεζόν, ο ΑΡΗΣ δεν δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα.

 

Στο χθεσινό ματς του ΟΑΚΑ η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη γνώρισε άλλη μια ήττα σε ένα φετινό ντέρμπι, με τον βασικό μάλιστα αντίπαλο για την 3η θέση. Αυτή η ήττα ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία, αφού όταν η διαφορά έφτασε στους 8 πόντους (με το τρίποντου του Ούκιτς τρία λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου) οι παίκτες του ΑΡΗ ποτέ δεν πίστεψαν πραγματικά στην ανατροπή με αποτέλεσμα να έρθει η συντριβή με το βαρύ 81-61, απόρροια της πνευματικής καθίζησης των παικτών του Πρίφτη.

 

Η χθεσινή ήττα απέναντι σε δυνατό αντίπαλο έρχεται να προστεθεί στις εντός έδρας ήττες απέναντι στους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (όπου μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα των φιλοξενούμενων όταν η διαφορά ήταν στους 1-2 πόντους) και την ήττα απέναντι στον προβληματικό φέτος ΠΑΟΚ (όπου οι παίκτες του δικεφάλου ήταν απλά πιο ψυχωμένοι στο τέλος και πήρανε το διπλό στο Αλεξάνδρειο). Ακόμη και στο Basketball Champions League, πέρα από την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Μπάνβιτ, ο ΑΡΗΣ δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα που πήρε την 1η θέση στον όμιλο του Eurocup, γνωρίζοντας ήττες από τις Νίμπουρκ, Φράπορτ Σκαιλάινερς, Μονακό και Μπάνβιτ (έστω και αν στην περίπτωση της τελευταίας υπήρξε καθαρή κλοπή).

 

Θεωρώ ότι πέρα από τις εκάστοτε απουσίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής ομάδας είναι η έλλειψη μετάλλου και νοοτροπίας νικητή στα δύσκολα. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο από κάποιες καλές μονάδες που κρατάνε ζωντανή την ομάδα, κυρίως σε ματς με μικρότερους αντιπάλους. Αυτό που πρώτα πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί είναι η αδυναμία διαχείρισης της πίεσης στα δύσκολα. Κάτι τέτοιο μάλιστα πρέπει να γίνει άμεσα καθώς οι δύο κιτρινόμαυροι αναμετρώνται σε λιγότερο από μία εβδομάδα στο Αλέξανδρειο για τον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Μια ενδεχόμενη νίκη απέναντι σε έναν πραγματικά δυνατό αντίπαλο, μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση που τόσο χρειάζεται ο φετινός ΑΡΗΣ. Το αν θα γίνει αυτό πραγματικότητα θα το μάθουμε στις 14 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα