Πάρτο και… κάντο κορνίζα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το υποδειγματικό πρέσινγκ και ο οδηγός… επιβίωσης για το «Κλεάνθης Βικελίδης»

Σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, όπου το σκορ ξεφεύγει, τα πολλά γκολ δεν αλλάζουν κάτι όσον αφορά τους τρεις βαθμούς. Βοηθούν σαφώς στην ψυχολογία της ομάδας όπως έγινε στην περίπτωση του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Μόνο που χθες, η συνολική εικόνα της ομάδας ίσως να μετράει περισσότερο από την… τεσσάρα.

Ο ΑΡΗΣ πραγματοποίησε το καλύτερο πρώτο του ημίχρονο στα φετινά παιχνίδια που έχει δώσει. Κια έχει αξία διότι όλοι έχουν συνηθίσει έναν ΑΡΗ αναποτελεσματικό στα πρώτα 45 λεπτά των αγώνων, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να… κυνηγάει το σκορ. Χθες όμως δεν ήταν έτσι και αυτό διότι ο ΑΡΗΣ παρουσίασε στην καλύτερη του μορφή, ένα στοιχείο που δουλεύει από την αρχή της σεζόν. Το πρέσινγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν άφησαν τους Σερραίους να πάρουν ανάσα. Δεν είναι μόνο οι πολλές κλεμμένες μπάλες στο χώρο του κέντρου. Είναι ότι σχεδόν κάθε απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Πανσερραϊκού, γινόταν μία ακόμη επίθεση για τον ΑΡΗ. Με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να μένουν κλεισμένοι στα καρέ τους και να προσπαθούν να ανταποκριθούν στις συνεχόμενες ευκαιρίες της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ομάδα του Διλμπέρη είχε μόλις μία καλή φάση στο πρώτο μέρος -και αυτή από κόρνερ- ενώ περνούσε πιο εύκολα στην άλλη πλευρά του γηπέδου όταν ο ΑΡΗΣ κατέβασε ταχύτητες στην επανάληψη.

Το παιχνίδι αυτό θα πρέπει η ομάδα να το πάρει και να το… κάνει κορνίζα, όπως λέει και ο Κώστας Μακεδόνας στο γνωστό άσμα. Αλλά με την καλή έννοια… Να το έχει και να το θυμάται. Να αποτελέσει τον καλύτερο οδηγό για τους αγώνες που θα δώσει τουλάχιστον στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκεί όπου πρέπει να… πνίγει τον αντίπαλο, όπως έκανε χθες. Με τους Ρόβα-Παυλίδη να κάνουν καταπληκτική δουλειά ανασταλτικά και δημιουργικά και τα…. φτερά να «πετούν» με τις πολύ καλές συνεργασίες Καράμπελα-Μπαργκάν και Μπούρμπου-Ντούνη.

Η ουσία για την ομάδα είναι όλα τα παραπάνω, να αποκτήσουν διάρκεια. Σωστά είπε ο Αναστόπουλος ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό σε κάθε ματς. Τουλάχιστον όμως στο «Βικελίδης» ο ΑΡΗΣ πρέπει να δείξει έστω και το 50% των όσων έδειξε χθες και ειδικά σε αυτόν τον δύσκολο κύκλο αγώνων που ξεκινάει από το Μενίδι το Σάββατο. Ενας κύκλος αγώνων με Αχαρναϊκό, ΟΦΗ, Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης, που αποτελούν τις πραγματικές εξετάσεις για τον ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X