Τώρα πρέπει να βγάλει εγωισμό

από AllAboutARIS

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα δεν σταμάτησαν ούτε στο κλειστό της Πυλαίας.

Σε ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ αστοχίας, ο ΑΡΗΣ… κατάφερε να ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ ο οποίος έξω από τα 6.75 ήταν κάκιστος με 0/20 τρίποντα. Ουδείς από το ρόστερ του ΑΡΗ διακρίθηκε ενώ στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σάιμπερτ και ο 19χρονος Κόνιαρης εκτέλεσαν τους κίτρινους που έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια να γλυτώσουν το κάζο.

 

Διότι μια ήττα από τον συγκεκριμένο ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε ημικωματώδη κατάσταση τα τελευταία χρόνια μόνο ως κάζο μπορεί να χαρακτηριστεί. Το σκηνικό απογοήτευσης και προβληματισμού δεν είναι πρωτόγνωρο την φετινή σεζόν (κάθε άλλο), όμως εχθές η οργή και η αγανάκτηση των φίλων του ΑΡΗ προς τους παίκτες και τον Δημήτρη Πρίφτη ξεπέρασε κάθε όριο.

 

Η ήττα αυτή δημιουργεί πλέον τεράστιο ψυχολογικό βάρος, λίγες μόνο μέρες πριν τον δύσκολο πρώτο αγώνα με την Στρασβούργο για το Basketball Champions League και κυρίως 2 εβδομάδες πριν τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο. Η ομάδα πρέπει να ξεχάσει κατευθείαν την τραυματική εμπειρία του Σαββατόβραδου και να βγάλει όλο τον εγωισμό που κρύβει μέσα της μιας και οι δύο από τους τρεις στόχους κρίνονται το επόμενο διάστημα.

 

Μπορεί να βγάλει εγωισμό αυτή η ομάδα του ΑΡΗ; Σαφώς. Το είδαμε στον πρόσφατο ημιτελικό με την πολύ δυνατή φέτος ΑΕΚ, όταν και μια μόνο εβδομάδα μετά την ήττα με 20 πόντους διαφορά από τον δικέφαλο του νότου στο «Νίκος Γκάλης», οι παίκτες του ΑΡΗ εμφανίστηκαν στον ημιτελικό του Αλεξανδρείου δραματικά μεταλλαγμένοι προς το καλύτερο και με περίσσιο θάρρος & ψυχραιμία απέκλεισαν τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς σε ένα do or die ματς. Μάλιστα έδειξαν χαρακτήρα νικητή ακόμη και όταν βρέθηκαν πίσω με 8 πόντους, κερδίζοντας στο τέλος με καλάθι του κάμινγκς που πήρε όλη την φάση πάνω του, ανεξάρτητα από το «βάρος» της μπάλας εκείνες τις τελευταίες στιγμές. Το γιατί οι παίκτες μείνανε σε εκείνον τον ημιτελικό και από εκείνο το απόγευμα επέστρεψαν στις κακές εμφανίσεις είναι απορίας άξιο.

 

Αυτό τον εγωισμό και το πάθος λοιπόν που είδαμε με την ΑΕΚ, πρέπει να ξαναβγάλουν άπαντες στο ρόστερ έτσι ώστε να δώσουν απαντήσεις προς όλους όσους χαρακτηρίζουν τους φετινούς παίκτες του ΑΡΗ μέτριους και καταδικασμένους να ηττηθούν με μεγάλη διαφορά στον τελικό. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την ιστορία και την φήμη του συλλόγου. Ταλέντο στο ρόστερ υπάρχει. Η αστοχία είναι κάτι που διορθώνεται με δουλειά. Η νοοτροπία του νικητή είναι που απουσιάζει και πρέπει οπωσδήποτε να έρθει σύντομα.

 

Τέλος θέμα προπονητή δεν τίθεται μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Δημήτρης Πρίφτης, όπως και όλοι οι προπονητές, έχει κάνει τα λάθη του τα οποία σε πολλές περιπτώσεις κόστισαν. Ειδικά μετά την χθεσινή ήττα απέκτησε περισσότερους πολέμιους από ποτέ. Ωστόσο απολαμβάνει της πλήρης στήριξης από την ΚΑΕ και μια πιθανή αποχώρηση του τώρα, θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα αποσυντόνιζαν εντελώς την ομάδα. Για την ώρα η μόνη σκέψη που πρέπει να περνάει από το μυαλό όλων στην ομάδα είναι η «αντεπίθεση» στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X