Πήγε για «κλοπή» και έγινε… κομπάρσος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εναν μήνα μετά την ήττα στην Καλλιθέα, τα σκυμμένα κεφάλια και ο προβληματισμός επέστρεψαν στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ, μαζί με το ξέσπασμα του κόσμου που είχε ήδη πολλά συσσωρευμένα νεύρα από την ήττα της ομάδας μπάσκετ.

Για το χθεσινό παιχνίδι μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν πολλά. Από απλές κριτικές, μέχρι αφορισμούς και σκληρή γλώσσα ή ακόμα και καταστροφολογία. Η τελευταία δεν είναι απαραίτητη όταν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καν ο 1ος γύρου του πρωταθλήματος. Οπως όμως θα απονεμηθούν τα εύσημα στις νίκες, έτσι θα υπάρξει και η κριτική στις ήττες. Και η χθεσινή είναι πραγματικά αδικαιολόγητη, προσεγγίζοντας καθαρά το αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού σε πρώτη φάση και όχι τη διαιτησία.

Στους τελευταίους αγώνες είναι εμφανές ότι ο ΑΡΗΣ αρχίζει να βάζει περισσότερη τη σκοπιμότητα στο παιχνίδι του. Προσωπικά θεωρώ ότι σωστά πράττει., από τη στιγμή που σκοράρει. Τελευταίο παράδειγμα είναι με τον ΟΦΗ. Πήρε νωρίς το προβάδισμα και εν συνεχεία ορθώς κάλυψε περισσότερο τα μετόπισθεν. Σε τέτοιο βαθμό όμως που κάποια στιγμή παρασύρθηκε και απέκτησε τον δεύτερο ρόλο, κλεισμένος για μεγάλο διάστημα στο μισό γήπεδο και χωρίς να εκμεταλλευτεί τους χώρους που του έδινε ο αντίπαλος. Οτι δηλαδή έγινε και χθες, με τη σημαντική διαφορά ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε πολύ νωρίς. Πάρα πολύ νωρίς. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Η ομάδα περίμενε τη Λαμία στο μισό γήπεδο, με στόχο να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Να «κλέψει» το ματς στην ουσία, αντί να κάνει πρώτα αυτό που ξέρει καλύτερα Να μπει δυνατά, να πρεσάρει τον αντίπαλο, να πετύχει ένα γκολ και μετά να το διαχειριστεί. Αν εξαιρέσουμε το γκολ, αυτή ήταν η εικόνα της ομάδας από το 60′ και μετά, περιορίζοντας τη Λαμία για ένα μισάωρο, με τον Πίτου να μπαίνει και να βοηθάει στο κράτημα της μπάλας. Δεν νοείται ακόμα και κόντρα στη Λαμία, που είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, ο ΑΡΗΣ να μπαίνει τόσο φοβισμένος και να πετάει στα… σκουπίδια μία ώρα αγώνα, χωρίς μία αξιόλογη τελική. Εδωσε δικαιώματα και το πλήρωσε. Το πλήρωσε με την εικόνα της πολύ καλύτερης Λαμίας, όπως το πλήρωσε και με τη διαιτησία του Καλογερόπουλου.

Οι χθεσινές αποφάσεις του, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν θέμα ανικανότητας, ή ότι δεν είδε. Στο… γκρέμισμα του Ιντζίδη, ήταν μπροστά ενώ στο χέρι του Παπαργυρίου είχε εικόνα τόσο ο ίδιος όσο και ο βοηθός. Αρα έρχομαι και ρωτάω μήπως υπάρχει κάτι άλλο; Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το απαντήσω. Αρμόδια είναι η ΚΕΔ της υποτιθέμενης εξυγίανσης και της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ. Ναι, ο ΑΡΗΣ ήταν κακός χθες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρει και κάτι από το ματς. Το δικαιούταν βάσει των παραβάσεων που σημειώθηκαν. Αλλά του το έκλεψαν και το είδε όλη η Ελλάδα. «Πέταξε» βέβαια και την ευκαιρία με τον Καπνίδη στο φινάλε. Το θέμα είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα, όχι μόνο για να αλλάξει την αγωνιστική του εικόνα, αλλά και να φροντίσει εξωαγωνιστικά ώστε να μην πέσει ξανά θύμα… διάφορων Καλογερόπουλων.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X