Μετεξεταστέοι…

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Ένα ματς με σοβαρό αντίπαλο δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε… ». Αυτή είναι μία από τις πολλές πρώτες αντιδράσεις μετά το παιχνίδι στα Τρίκαλα. Και κρύβει μία μεγάλη αλήθεια.

Λαμία, Ριζούπολη, Εύοσμος και Τρίκαλα. Τέσσερα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Σε πόσα ανταποκρίθηκε ο ΑΡΗΣ; Σε κανένα. Και αν αυτά τα τρία πούμε ότι μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, το χθεσινό ήταν ο απόλυτος ορισμός του «must win» και δεν χωνεύεται καθόλου εύκολα.

Ετσι όπως είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία μετά τις «γκέλες» της Λαμίας και ρίχνοντας μία ματιά στο πρόγραμμα, τρεις ήταν οι… παγίδες για τον ΑΡΗ. Τρίκαλα, ΟΦΗ και Παναιγιάλειος. Και στην πρώτη δυστυχώς η ομάδα έπεσε μέσα.

Στις πρώτες δυνατές εξετάσεις επί Κωστένογλου, η ομάδα κρίθηκε μετεξεταστέα. Με τις ευθύνες να είναι μοιρασμένες… Από τη μία οι παίκτες που φάνηκαν ανεπαρκείς -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν και δικαιολογημένα συγκεντρώνουν τα περισσότερα «πυρά». Ναι, η ομάδα είναι αδούλευτη, αλλά αυτό δεν τους δικαιολογεί για τη μόλις μία ευκαιρία σε ένα ολόκληρο 90λεπτο. Συν το γεγονός ότι την ώρα που ο ΑΡΗΣ ήταν εκείνος που είχε περισσότερο ανάγκη το παιχνίδι, δεν επέδειξε το απαιτούμενο πάθος που πολλές φορές είναι ικανό να καλύψει τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες. Και από την άλλη υπάρχει ο Νίκος Κωστένογλου.

Η επιλογή του να βγάλει τον Ραούλ Μπράβο από τη… ναφθαλινή και να τον χρησιμοποιήσει σε μία νευραλγική θέση όπως εκείνη του αμυντικού μέσου, όχι μόνο δεν τον δικαίωσε αλλά τον εξέθεσε βάσει του αποτελέσματος (χάνει τον Μπαλμπόα στη φάση του 9′ και εκείνη του γκολ), συν ότι στη μεσαία γραμμή ο ΑΡΗΣ είναι πιο πλήρης από κάθε άλλη. Οπως εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώθηκε από τη γενικότερη διαχείριση του αγώνα, ξεκινώντας για παράδειγμα τον επιβαρυμένο Πίτου Γκαρσία στις πλευρές.

Μπορεί ο 47χρονος τεχνικός να παρέλαβε… καμμένη γη από τον προκάτοχο του και να μην προλαβαίνει να διορθώσει πολλά. Ήταν όμως κακό το τάιμινγκ να προχωρήσει σε «πειράματα» και αναμφισβήτητα «κουβαλάει» και αυτός μερίδιο ευθύνης. Ασχετα αν για ακόμη μία φορά στάθηκε άτυχος και προχώρησε γρήγορα σε αναγκαστική αλλαγή, αλλάζοντας τα πλάνα του.

Φυσικά ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Απομένουν δέκα αγωνιστικές και εφόσον έρθει αυτό το.. καταραμένο απόλυτο, είναι πιθανό να έρθει και η άνοδος. Η διαφορά είναι ενώ πριν λίγες μέρες ο ΑΡΗΣ κρατούσε την τύχη στα χέρια του, τώρα πρέπει πάλι να… κυνηγάει. Και αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει, πρέπει να παίρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται. Με ή χωρίς να παρουσιάσει βελτίωση. Και για την ώρα φαίνεται ότι δύσκολα θα το πετύχει αυτό, αφού η ζημιά του καλοκαιριού είναι μεγάλη και ώρες-ώρες η ομάδα μοιάζει αδιόρθωτη.

Προτεινόμενα Άρθρα