Το… χαρτί της επιβίωσης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου στο Αίγιο, ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης, προϊδέαζε για «Σταύρωση». Ένας ΑΡΗΣ άνευρος, αγχωμένος, με μηδενική δημιουργία, πρόβλημα στην τελική πάσα και κατά συνέπεια έλλειψη κλασσικών ευκαιριών για να έρθει και το γκολ.

Όλα αυτά όμως μέχρι το τέρμα του Καπνίδη που ήρθε από τον πάγκο και τον… ανέστησε. Όχι την αγωνιστική εικόνα του αλλά περισσότερο την ψυχολογία του, κρατώντας σε ρεαλιστικό επίπεδο τις ελπίδες ανόδου για ακόμη μία αγωνιστική.

Ναι μεν ο ΑΡΗΣ προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο αλλά δεν αποφεύγει τα σκαμπανεβάσματα. Στη φάση που βρίσκεται όμως η ομάδα, δεν έχει σημασία ότι μερικές φορές δεν μπορεί να βγάλει ούτε τρίτη πάσα. Η ουσία είναι να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα έστω και με μισή τελική. Και με εξαίρεση το ματς στα Τρίκαλα, αυτό γίνεται πράξη επί Κωστένογλου. Είναι το πείσμα κάποιων παικτών αλλά κυρίως το ένστικτο της επιβίωσης.

Αλλοι το έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό. Άλλοι σε μικρότερο… Από τη στιγμή που η ομάδα όμως δεν προλαβαίνει να βελτιώσει δραστικά το παιχνίδι της και παλεύει με την αγωνιστική αστάθεια της, το κίνητρο της επιβίωσης είναι το… χαρτί που μπορεί να αντιπαρατάξει στον τρόπο που η Λαμία βαδίζει προς την άνοδο. Και δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Όλοι βλέπουν και καταλαβαίνουν. Πόδια, χέρια, βουτιές, σφυρίχτρες, αδιαφορία κλπ. κλπ.

Πλέον το επόμενο παιχνίδι-«κλειδί» για τον ΑΡΗ είναι στο «Γεντί Κουλέ». Εκεί όπου θα δώσει το τελευταίο δύσκολο ματς μακριά από το «σπίτι» του, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που έχει υψηλό κίνητρο και κατά τα φαινόμενα θα αποτελέσει τον ρυθμιστή στη διαμόρφωση της πρώτης δυάδας. Αρκεί έως τότε η ομάδα να μην μετρήσει καμία απώλεια στους τρεις αγώνες που έχει να δώσει.

Υ.Γ. Πλησιάζουν οι αγώνες σας με ομάδες που έχουν κίνητρο και δεν… ανοίγονται -αγωνιστικά πάντα- και άρχισαν οι δηλώσεις πανικού;

Υ.Γ. Καλό Πάσχα σε όλους!

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X