Μια μεγάλη αλήθεια, μια μεγάλη πρόκληση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης με τον Αχαρναικό, είναι αλήθεια ότι δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο ΑΡΗΣ άλλωστε έκανε το αυτονόητο έστω και αν δεν έθελξε πάλι με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο.

Είδαμε μία ομάδα που όπως συνηθίζει επί Κωστένογλου και κυρίως στην έδρα της, είχε εκείνη την ουσία που χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη. Τρεις βαθμοί οι οποίοι μετά την ισοπαλία στο Λαμία-ΟΦΗ, «μετατρέπουν» την άνοδο από θαύμα σε μία πολύ δύσκολη υπόθεση.

Πραγματικά είναι να χτυπάει ο ΑΡΗΣ το κεφάλι του στον τοίχο για την απώλεια των δύο βαθμών στις Σέρρες. Τώρα μπορεί να μιλούσαμε ή να γράφαμε πολύ διαφορετικά. Ακόμα όμως κι έτσι η μοίρα τα έφερε με τέτοιο τρόπο ώστε η ελπίδα να διατηρείται ζωντανή για ακόμη μία εβδομάδα.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο ΑΡΗΣ πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη σε ένα ματς… do or die κόντρα στον ΟΦΗ και στη χειρότερη η Λαμία να έρθει ισόπαλη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ολα όμως ξεκινούν από το «Γεντί Κουλέ». Και ο Κωστένογλου χθες είπε μία μεγάλη αλήθεια.

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας», τόνισε προς το τέλος των χθεσινών δηλώσεων του ο 47χρονος τεχνικός. Η ατάκα που κρύβει όλη την αλήθεια για τους τρεις επόμενους αγώνες και πρώτιστα εκείνον με τον ΟΦΗ. Ίσως και ένα έμμεσο μήνυμα του «Κωστέ» ή μία πρόκληση προς τους ποδοσφαιριστές του. Και αυτό διότι ο ΑΡΗΣ μακριά από την έδρα του είναι αναποτελεσματικός και δεν πείθει, πλην ενός-δύο εξαιρέσεων. Συν ότι δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα από τα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων ή βαθμολογικά ντέρμπι που έχει δώσει εκτός έδρας.

Οι παίκτες οφείλουν να τα ξεπεράσουν όλα αυτά. Αυτοί που τόσους μήνες παλεύουν μόνοι τους με αρκετά προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου. Ήρθε όμως επιτέλους αυτή η καταραμένη ώρα να υπερβάλλουν εαυτούς και να κερδίσουν ίσως στο πιο καθοριστικό παιχνίδι της φετινής σεζόν. Για τον ΑΡΗ και τους εαυτούς του. Τουλάχιστον να μείνουν ζωντανοί για τουλάχιστον άλλες 24 ώρες, πριν Λαμία και Απόλλων Σμύρνης τεθούν αντιμέτωποι γνωρίζοντας τι θα έχει γίνει στο «Γεντί Κουλέ». Αντί να γίνει ίδια μέρα και ώρα. Άλλο απίστευτο αυτό!

Αυτή ήταν η μία αλήθεια που ειπώθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου. Οι άλλες προήλθαν διά στόματος του Γιώργου Μαραντά και είναι λίγο-πολύ γνωστές. Οτι δηλαδή αν ο Κωστένογλου ήταν απ΄την αρχή της χρονιάς στην ομάδα αντί του προκατόχου του -ή έστω από τον Γενάρη θα πω εγώ- τα πράγματα τώρα θα ήταν διαφορετικά. Όπως επίσης η παραδοχή του 44χρονου Θρακιώτη τεχνικού ότι στη Football League γίνονται διάφορα περίεργα πράγματα. Ακόμη ένας που το παραδέχεται. Ο αθλητικός εισαγγελέας όμως και η ΕΠΟ συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Α, ναι, μας συγχωρείτε. Ξεχάσαμε ότι ειδικά εσείς οι… εξυγιαντές της Ομοσπονδίας έχετε καταπιαστεί με την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, την κατάργηση του προηγούμενου καθεστώτος ώστε να δημιουργήσετε χώρο για το καινούργιο που κάνει την εμφάνιση του. Σωστά; Τι, όχι;

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X