Όταν η Μπαρτσελόνα υποκλινόταν στον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Στις 19 Φεβρουαρίου του 1989, ο ΑΡΗΣ πέτυχε μια από τις πιο καθοριστικές νίκες στην πορεία του προς το Μόναχο.

Ο λόγος για την επικράτηση με 90-84 απέναντι στην Μπαρτσελόνα για την 9η αγωνιστική του κυπέλλου πρωταθλητριών. Οι Καταλανοί, που μέχρι τον αγώνα με τον ΑΡΗ ήταν αήττητοι, γνώρισαν την ήττα από έναν ΑΡΗ που αγωνίστηκε ψυχωμένος έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Γκάλη, Γιαννάκη & Σούμποτιτς.

 

Το πρώτο ημίχρονο του  αγώνα δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΑΡΗ. Ο Νίκος Γκάλης ήταν σε μέτρια κατάσταση με τον Σιμπίλιο να κάνει την ζωή δύσκολη για τους κιτρινόμαυρους. Η διαφορά μάλιστα θα μπορούσε να είχε ξεφύγει για τους φιλοξενούμενους αν δεν πετύχαιναν καθοριστικούς πόντους οι Λευτέρης Σούμποτιτς και Παναγιώτης Γιαννάκης (12-11 5’, 19-21 10’, 29-34 15΄, 43-45 20’). Αξίζει να επισημανθεί ότι ο «δράκος» ανέλαβε το μαρκάρισμα του Σαν Επιφάνιο το οποίο έβγαλε εις πέρας.

 

Στην επανάληψη οι ρόλοι άλλαξαν με τον Γιαννάκη να αναλαμβάνει τον Σιμπίλιο και τον Σούμποτιτς τον Σαν Επιφάνιο. Αυτό έβγαλε εκτός ρυθμού την Μπαρτσελόνα με τον ΑΡΗ να χτίζει τις βάσεις για τον θρίαμβο στα πρώτα 5 λεπτά της επανάληψης. Ο αισθητά βελτιωμένος Νίκος Γκάλης πέτυχε 3 συνεχόμενα καλάθια βάζοντας τον ΑΡΗ σε θέση οδηγού (55-47 25’). Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εκρηκτική με τους Σούμποτις, Γιαννάκη και Γκάλη να πετυχαίνουν διαδοχικά τρίποντα ανεβάζοντας την διαφορά στους 14 πόντους (73-59 30’). Πλέον ο ΑΡΗΣ ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ η Μπαρτσελόνα πρέσαρε σε όλο το γήπεδο για να μπορέσει να αποφύγει την ήττα, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα ο ΑΡΗΣ πρόσφερε και θέαμα με τον Γκρεγκ Γουίλτζερ να πετυχαίνει ένα ωραίο κάρφωμα στο 37΄διαμορφώνοντας το 86-76. Στα τελευταία λεπτά ο ΑΡΗΣ ροκάνισε τον χρόνο με τους Καταλανούς να μειώνουν απλώς την διαφορά.

Η νίκη αυτή εδραίωσε τον ΑΡΗ στην 3η θέση του ομίλου με 15 βαθμούς και πλέον έβλεπε μπροστά του την Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία υποδεχόταν μια εβδομάδα αργότερα (23 Φεβρουαρίου).

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:
ΑΡΗΣ: Γκάλης 32, Γιαννάκης 22, Σούμποτιτς 21, Γουίλτζερ 11 (14 ριμπ), Φιλλίπου 4, Κατσούλης, Δοξάκης

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Κόστα 2, Σαν Επιφάνιο 16, Σιμπίλιο 30, Χιμένεθ 23, Γουέιτερς 11, Σολοθάμπαλ, Αμποτ 2

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X