Σβήνοντας λάθη…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εστω και με αρκετή καθυστέρηση, ο ΑΡΗΣ αρχίζει με αργά-αργά βήματα να βαδίζει στα πρότυπα μίας ΠΑΕ εν έτι 2017. Και τι επιτάσσουν αυτά τα… αυτονόητα πρότυπα; Την παρουσία ενός τεχνικού διευθυντή.

Η έλευση Μυροφορίδη σημειώνεται με καθυστέρηση ενός χρόνου. Και όχι συγκεκριμένα του Μυροφορίδη, αλλά γενικά ενός ανθρώπου που ξέρει από ποδόσφαιρο και στην προκειμένη περίπτωση ενός προσώπου που γνωρίζει…. απ’ έξω και ανακατωτά αυτό το “ιδιαίτερο” πρωτάθλημα που λέγεται Football League.

Ο ΑΡΗΣ βέβαια είναι μία πολύ διαφορετική περίπτωση από τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ηρακλή. Δεν είναι καράβι αλλά… βαπόρι στο οποίο τη νέα σεζόν θα υπάρχει μηδενική ανοχή για όλους. Συμπεριλαμβανομένου και του Μυροφορίδη. Τουλάχιστον όμως φέτος η ομάδα θα συγκροτηθεί από έναν άνθρωπο που θα είναι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα σε αυτήν, είναι ικανός και έχει το know how για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Χωρίς τα παραπάνω βέβαια να σημαίνουν ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του εφόσον γίνει το… θαύμα και η ομάδα ανέβει ως 3η στη Super League. Απλά εκεί θα πρέπει να κάνεις και το άνοιγμα στην αγορά του εξωτερικού.

Πολύ καλή λοιπόν η έλευση του Μυροφορίδη για τη Football League. Είναι όμως αρκετή; Ναι, για το αγωνιστικό τμήμα το οποίο θα αλλάξει φιλοσοφία και θα πλησιάσει περισσότερο τα δεδομένα της κατηγορίας. Οχι όμως γενικότερα για τον οργανισμό που λέγεται ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ. Η κάλυψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή είναι η πρώτη από πολλές ενέργειες που οφείλει να κάνει ο Θεόδωρος Καρυπίδης. Για δύο λόγους που συνδέονται μεταξύ τους.

Ο ΑΡΗΣ δυστυχώς φέτος δεν “έβγαζε” υγεία αλλά περισσότερο δυσλειτουργία. Και όχι μόνο στο οικονομικό αλλά και σε πολλά θέματα της καθημερινότητας. Θέματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και τα οποία αρκετές φορές αποσπούσαν την προσοχή των παικτών. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Καρυπίδης παραμένει στο “τιμόνι” της ΠΑΕ, οφείλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε ο ΑΡΗΣ να αποπνέει ξανά υγεία από τη νέα σεζόν.

Πέραν της ιδέας που λέγεται “ΑΡΗΣ”, υπάρχει και μία ανώνυμη εταιρία. Και αυτή η εταιρία πρέπει να οργανωθεί από την… κορυφή ως τα νύχια και να λειτουργεί ως εταιρία. Με αυτόν τον τρόπο, ο Καρυπίδης θα αρχίσει να κερδίζει ξανά τη, δικαιολογημένα, χαμένη εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος ορθώς είναι απογοητευμένος και δύσπιστος προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Και παράλληλα θα δείξει σε κάποιους παίκτες ότι κάτι αλλάζει. Ειδικά σε ορισμένους που θέλει να τους κρατήσει αλλά παραμένουν κάπως επιφυλακτικοί.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X