"Συστάσεις" και πράξεις…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η πρώτη γνωριμία με κάποιον, είναι ίσως και η πιο σημαντική. Και αυτό διότι όσες φορές κι αν τον δεις ή τον ακούσεις μετά, πάντα θα θυμάσαι εκείνη την πρώτη εντύπωση που σου άφησε. Τον τρόπο που σε χαιρέτησε, τι φορούσε. Ή στην περίπτωση του Παύλου Μυροφορίδη, τι άκουσες από αυτόν.

Δεν θα έλεγα ότι είναι λάθος να πιαστούμε από κάποια συγκεκριμένα σημεία της 50λεπτης τοποθέτησής του και να τα αναλύσουμε. Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα ήταν πιο ορθό να κρατήσουμε μερικά πρώτα συμπεράσματα από έναν άνθρωπο που στην ουσία… συστήθηκε σήμερα στον κόσμο του ΑΡΗ. Και το έκανε με ειλικρίνεια και ρεαλισμό.

Τα δύο αυτά στοιχεία τα αντιλαμβάνεσαι από ένα και μόνο πράγμα. Οταν παραδέχθηκε ότι πριν λίγα χρόνια ίσως αυτός και κάποιοι άλλοι να μην περνούσαν ούτε έξω από το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Δεν είναι ψέματα. Και θέλει… κότσια για να το παραδεχθείς δημόσια! Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι που ο ΑΡΗΣ να έχει ανάγκη από τις ικανότητες και την γνώση του πάνω στη Football League. Για αυτόν από την άλλη είναι μία μεγάλη ευκαιρία, την οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλει να “πετάξει”. Θέλει να πετύχει και έχει το “know how” για να το κάνει. Απλά φέτος η ανοχή θα είναι μηδενική. Αρα πολύ μεγάλη πίεση και πολύ μεγάλη η ευθύνη στην οποία καλείται να ανταποκριθεί.  

Για να αποδώσει καρπούς το πλάνο και η δεδομένη όρεξη του Μυροφορίδη, θα πρέπει να το δείξει μέσα από τις πράξεις του. Τόσο αυτός όσο και η διοίκηση. Και εδώ είναι που ο Καρυπίδης οφείλει να του διασφαλίσει την απαιτούμενη ηρεμία ώστε το μυαλό των παικτών -και όχι μόνο- να είναι αποκλειστικά μέσα στο γήπεδο. Και όχι έξω από αυτό. Με λίγα λόγια, να μην έχουμε τα φετινά…

Κάτι επίσης σημαντικό που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτά που είπε ο Μυροφορίδης, είναι η διάθεσή του για αλλαγές στο Ρύσιο. Επιμένει πολύ στην αναβάθμιση του και επιτέλους ήταν ώρα να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το κομμάτι. Μιλάμε για το εργασιακό περιβάλλον των ποδοσφαιριστών και πρέπει όταν μπαίνουν σε αυτό να αισθάνονται ωραία. Και όχι να είναι σε κακό χάλι. Μακάρι η διοίκηση να υλοποιήσει την επιθυμία του, όπως επίσης και εκείνη που αφορά τη στελέχωση της ομάδας εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Το μόνο που ίσως να μοιάζει ουτοπικό απ’ όσα ανέφερε σήμερα, είναι οι αναφορές περί 15-20 χιλιάδων φίλων του ΑΡΗ στο γήπεδο. Είναι το ιδανικό αλλά πολύ δύσκολο για έναν κόσμο πικραμένο και ταλαιπωρημένο. Στη Super League η νοοτροπία θα έπρεπε να είναι διαφορετική, τώρα όμως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Τουλάχιστον βρέθηκε ένας άνθρωπος που θα προσπαθήσει αυτός να φέρει τον κόσμο πίσω στο γήπεδο και δεν το ζητάει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αν όλα λειτουργήσουν σωστά και ο ΑΡΗΣ αρχίσει να βγάζει επιτέλους υγεία σε όλα τα επίπεδα, ο κόσμος θα το δει. Ο υγιής κόσμος…

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X