Ο Τάσος Δώνης άνοιξε τον «χορό», σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ του ΑΡΗΣ με Έλληνες παίκτες, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός αποτελεί, παράλληλα, και τη δεύτερη μεταγραφή που ανακοίνωσε η ομάδα, μετά τον Φατιγκά.
Η επόμενη θα είναι, πιθανότατα, ο Πέδρο Άλβαρο, η άφιξη του οποίου στη Θεσσαλονίκη «κλείδωσε» (22/6) και ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Δώνης, φυσικά, δεν θα είναι η μοναδική κίνηση για Έλληνα παίκτη, καθώς μετά τις σχετικές εισηγήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη, αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες, ενώ τα ονόματα είναι λίγο-πολύ γνωστά.
Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε μια πολύ σημαντική μεταγραφή για τον ΑΡΗΣ. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κίνηση, τόσο για το «χορτάρι», όσο και για τα αποδυτήρια.
Ο Δώνης, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας μετά τον τραυματισμό του, αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος μήνα συντηρητικό πρόγραμμα εκγύμνασης και να μπει κανονικά στις προπονήσεις στα μέσα του Ιουλίου.
Ένας ποδοσφαιριστής με πολύ ταλέντο, που «έχει» και το ένας εναντίον ενός αλλά και το γκολ. Η αλήθεια είναι ότι, ακόμα και με την ποιοτική αναβάθμιση που θα επιχειρήσει στα εξτρέμ του, σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο ο ΑΡΗΣ, ο Δώνης μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού.
Στη χειρότερη περίπτωση θα δώσει σιγουριά στον Ουζουνίδη και θα αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που ο βασικός εξτρέμ – για παράδειγμα ο Πέρεθ -, αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.
Ακόμα, η παρουσία του Δώνη, όπως και των άλλων Ελλήνων που θα έρθουν, θα βοηθήσει και στα αποδυτήρια. Γιατί, κακά τα ψέματα, είναι πιο πιθανό να «νιώθουν» από ΑΡΗΣ, έστω και αν διανύουμε μια περίοδο άκρατου επαγγελματισμού.
ΥΓ. Δεν ξέρω πραγματικά πόσες φορές έχει εξηγηθεί, έχει αναλυθεί, έχει γίνει ξεκάθαρο το τι ισχύει με τον Μορόν και πάλι υπάρχουν αυτοί που λένε: «Μην τυχόν τον δώσετε». Οι συγκεκριμένοι, λίγοι ευτυχώς, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτοί που όντως το λένε από άγνοια και αυτοί που ξέρουν πολύ καλά τι ισχύει, όμως ψάχνουν συνεχώς κάτι το αρνητικό, γιατί δεν αντέχουν την αντιστροφή του κλίματος.
ΥΓ1. Ο ΑΡΗΣ δεν θα πρέπει να πουλήσει σε καμία περίπτωση τον Μορόν, με ποσό μικρότερο της ρήτρας του. Αν, όμως, έρθει ομάδα και δώσει τα πέντε εκατομμύρια και ο Ισπανός θέλει να πάει, ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η ευθύνη που θα έχουν οι άνθρωποι του είναι να φέρουν έναν εξίσου καλό – ή και καλύτερο αν είναι δυνατόν – ποδοσφαιριστή.