Αλέγκρι-Σπαλέτι: Συγκρούονται ξανά μετά το τελευταίο Νάπολι – Γιουβέντους

από AllAboutARIS

Οι Λουτσιάνο Σπαλέτι και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τίθενται ξανά αντιμέτωποι απόψε (13/1 21:45) μετά τον Σεπτέμβρη του 2021, όποτε η ομάδα του Νότου είχε επικρατήσει της «Γηραιάς Κυρίας» με 2-1, πετυχαίνοντας έτσι την τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη των «Παρτενοπέι» επί της Γιουβέντους.

Εκτός από την επικράτηση και τους τρεις βαθμούς, οι Ναπολιτάνοι κατεβαίνουν στο ματς έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο. Αυτό είναι να ισοφαρίσουν το ρεκόρ των τεσσάρων συνεχόμενων εντός έδρας νικών εναντίον της Γιουβέντους με την τελευταία – χρονικά – περίοδο να έχει συμβεί το 2007 – 2011. Πέραν βέβαια της ισοφάρισης του ρεκόρ, οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να στείλουν τη διαφορά εκ νέου στους 10 βαθμούς, κόβωντας έτσι τον αέρα των «Μπιανκονέρι» οι οποίοι στο πρωτάθλημα πλέον μετρούν 8 συνεχόμενες νίκες με την τελευταία τους ήττα εντός συνόρων, να είναι από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο με 2-0 τον περασμένο Οκτώβρη.

Στα περσινά πάντως, στην τότε ήττα ο Αλέγκρι είχε πει μετά το τέλος της αναμέτρησης πως ο Σπαλέτι είχε βάλει έξτρα πίεση στο διαιτητή με τον τελευταίο να σηκώνει το γάντι και να απαντά χαρακτηριστικά:

«Προκάλεσα προβλήματα στον διαιτητή; Αυτό είναι απίστευτο, δείξε μου πότε το έκανα. Ήθελα απλώς να τον χαιρετήσω [τον Αλέγκρι]. Έτρεξα πίσω του μέσα στα αποδυτήρια. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, δε του είπα τίποτα. Πάντα έχανα. Γ@@το. Μια φορά κέρδισα και κάνει σαν τρελός».

Ο Αλέγκρι ωστόσο επαίνεσε τον Σπαλέτι κατά τη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης και αναφέρθηκε όπως ήταν λογικό και στην περσινή τους αντιπαράθεση.

«Σέβομαι τον Σπαλέτι απεριόριστα, είναι αστείος τύπος και καμιά φορά αυτό φτάνει για να έρθουμε σε σύγκρουση όπως πέρσι. Είμαι προπονητής αλλά κάνω αυτή τη δουλειά κατά τύχη. Ο Λουτσιάνο είναι τόσο μα τόσο καλός, είναι ο καλύτερος στο να διδάσκει ποδόσφαιρο.»

Σημειώνεται ότι ο Σπαλέτι είχε απουσιάσει από το περσινό εκτός έδρας παιχνίδι του Τορίνο λόγω covid, γεγονός που καθιστά τη σημερινή αναμέτρηση την πρώτη μετά την περσινή τους «σύγκρουση».

Προτεινόμενα Άρθρα