Βόλος: Χειροπέδες σε 33χρονη που δεν έστελνε την κόρη της ενάμιση χρόνο στο σχολείο

από AllAboutARIS

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη είναι μια 33χρονη γυναίκα, η οποία διαπιστώθηκε ότι έχει να στείλει την ηλικίας 6 ετών κόρη της στο σχολείο, από τον Ιούνιο του 2020 και η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζει μόνη με την ηλικίας 6 ετών κόρη της, της οποίας έχει την επιμέλεια και συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι της, διότι δεν έστελνε το παιδί στο σχολείο.

Η 33χρονη, πιθανόν αρνήτρια του εμβολιασμού, οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της και αφέθηκε ελεύθερη. Η δίκη της προσδιορίστηκε να γίνει αύριο Τετάρτη, στο ίδιο Δικαστήριο.

Αφορμή για την προκαταρκτική, που ανέθεσε η εισαγγελέας ανηλίκων είναι το γεγονός ότι 17 μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο, όχι μόνο υπό τον φόβο της πανδημίας, αλλά και για άλλους λόγους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/ 1985 (Α’ 167), περί της εποπτείας της φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται με τις αλλαγές από το Νόμο 4871/2021, ώστε η παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X