Γαλλία: Η έρευνα των τελωνειακών αποκάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο νεοναζιστών

από AllAboutARIS

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο μαζί με υλικό νεοναζιστικής προπαγάνδας ανακάλυψαν οι έρευνες των αρχών σε περιοχή της Νορμανδίας, μετά από περιπετειώδες περιστατικό. Δύο συλλήψεις προς το παρόν, ο ένας υπαξιωματικός του γαλλικού πεζικού.

Περισσότερα από 100 όπλα, πυρομαχικά και «αντικείμενα με σβάστικες» ανακαλύφθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στην περιοχή της Ερ στη Νορμανδία, καθώς ο έλεγχος που αποπειράθηκαν να κάνουν τελωνειακοί υπάλληλοι έβγαλε… λαβράκια.

Δύο άνδρες, ηλικίας 25 ετών, συνελήφθησαν για το περιστατικό, με τον έναν να υπηρετεί ως δεκανέας σε μονάδα του γαλλικού πεζικού. Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο και τράκαραν με το όχημά τους στο αυτοκίνητο του τελωνείου.

Ο εισαγγελέας της περιοχής, Ντομινίκ Ποσμέιγ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχαν όπλα μέσα στο όχημά τους, κάτι που οδήγησε τις αρχές στο να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες έρευνες.

Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο με πολλά πυρομαχικά, αλλά και αντικείμενα νεοναζιστικής προπαγάνδας, κρυμμένα σε καλύβα η οποία ανήκε στον παππού ενός από τους δύο συλληφθέντες.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν δώσει ακριβή αριθμό για τα όπλα που εντοπίστηκαν, ωστόσο πηγές κοντά στην έρευνα λένε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι τελωνειακές αρχές βρήκαν 130 όπλα, ανάμεσά τους πυροβόλα, καλάσνικοφ, καραμπίνες,  200 κιλά πυρομαχικών, χειροβομβίδες, πέντε γεμιστήρες από πυροβόλα αεροσκαφών.

Ορισμένα από τα όπλα ήταν νόμιμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όμως δεν εντοπίστηκαν αποδείξεις ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο επίθεσης.

Παράλληλα, στην καλύβα εντοπίστηκε άφθονο υλικό νεοναζιστικής προπαγάνδας (σήματα, αφίσες, έγγραφα), ενώ οι δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με τα αδικήματα της κατοχής όπλων.

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς ήταν μέλη της γαλλικής ακροδεξιάς.

Πηγή: efsyn.gr

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X