Δασικές πυρκαγιές σε Αργολίδα και Χαλκίδα (vid)

από AllAboutARIS

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έχουν ξεσπάσει μεγάλες φωτιές σε Αργολίδα και Χαλκίδα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Αραχναίο Αργολίδας, με τις αρχές να δίνουν εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού Γκάτζια.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η για εκκένωση της περιοχής. Η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται στο σημείο και με σειρήνες καλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν το χωριό καθώς κινδυνεύει η ζωή τους.

Στο μεταξύ μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στο Βαθροβούνι της Χαλκίδας. Από πολύ νωρίς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν την κατάσταση. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς λαμβάνουν μέρος 38 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου ενώ επιχειρούν αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πολύ γρήγορα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις περιόρισαν το μέτωπο της φωτιάς σε μια περιοχή που έχει λίγη βλάστηση και απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή.

Επίσης, πριν από λίγο εντοπίστηκαν καπνοί σε δασική περιοχή στο Γοργοπόταμο της Λαμίας. Πρόκειται για φωτιά μικρής έκτασης και ήδη έκαναν ρίψεις νερού τα 2 PZL που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X